Povežite se s nama

Međimurje

Oduševila ih najnovija tehnologija

Objavljeno:

- dana

TERENSKA NASTAVA

Učenici čakovečke Ekonomske i trgovačke škole početkom mjeseca imali su priliku upoznati se s radom Hrvatskog Telekoma.

U pratnji profesorice Nine Carević Novak i Ljiljane Zvonarek za učenike drugih i četvrtih razreda organizirana je terenska nastava u prostorijama Hrvatskog Telekoma u Zagrebu. – Cilj ovog posjeta bio je povezivanje teorijskih nastavnih sadržaja marketinga i informatike s praksom – ističu u školi.

Stare centrale

Učenici su posjetili Muzej pošte i telekomunikacija, gdje su saznali kako se razvijala hrvatska pošta od njezinih početaka pa sve do danas. Vidjeli su stare poštanske sandučiće, poštanske trube, nekadašnje telefonske centrale i telefone. Djelatnici Muzeja pokazali su mladim posjetiteljima kako su nekad funkcionirale telefonske centrale te su neki od učenika imali priliku isprobati kako se s njima rukuje.

Nakon Muzeja, predstavljeno im je poslovanje Hrvatskog Telekoma te su obišli i upoznali rad Službe za korisničku podršku i podršku timova za društvene mreže HT-a. Osobito zanimljivo bilo je u Business Showroomu u prizemlju SkyTowera, gdje su imali priliku isprobati najnovija dostignuća telekomunikacijske tehnologije kao što su HoverBoard, električni bicikl i naočale za virtualnu stvarnost. Osim toga, djelatnici HT-a predstavili su im 3D printer hrvatske proizvodnje, pametnu klupu Ivana Mrvoša, rješenje za pametne gradove te upravljanje otpadom. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Dani otvorenih vrata Centra dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani dr. Rudolfa Steinera, povodom obilježavanja njegovog 163. rođendana, će se održati u utorak, 27. veljače, s početkom u 18 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Program događanja obuhvaća predavanje Indijskog veleposlanika Nj. E. Raja Kumara Srivastave i ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijane Posavec, na temu Biodinamika i Ayurveda.

Također, biti će otvorena izložba radova mladih umjetnika iz Graditeljske škole Čakovec, a na kraju večeri slijedi rođendanska torta.

Detaljan raspored događanja možete pronaći u nastavku.

Nastavite čitati

Međimurje

Objavljen poziv projekta „Zaželi-pomoć je tu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus, Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, Grad Mursko Središće u sklopu projekta „Zaželi-pomoć je tu“ objavilo je trajni javni poziv.

Poziv se odnosi za iskaz interesa za korištenje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom u sklopu projekta „Zaželi – pomoć je tu“.

Cilj projekta

Projekt će doprinijeti prevenciji institucionalizacije i povećanju socijalne uključenosti ranjivih skupina na području Grada Murskog Središća, Općine Selnica i Općine Mala Subotica pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Ostale informacije nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje