Povežite se s nama

Život i društvo

Općina Jalžabet pripremila poklone za bračne parove s 50 i više godina braka

ljubav stari ljudi ruke

Objavljeno:

- dana

Povodom mjeseca ljubavi Općina Jalžabet pozvala je bračne parove sa svog područja, koji su u braku 50 ili više godina, da se jave u Općinu.

Prijaviti se možete najkasnije do 10. veljače.

– Ljubav i razumijevanje preduvjet su svakog dugovječnog braka, a međusobno poštivanje temelj svake bračne zajednice. Vaši primjeri poticaj su i primjer mladim generacijama, stoga vam od srca čestitamo! Sve vas slavljenike zlatnog i dijamantnog pira pozivamo da se javite u Općinu kako bi vam načelnik u ime Općine uručio prigodne poklone u povodu vaših zajedničkih 50 ili više “okruglih” godina braka. Općina Jalžabet organizirat će darivanje bračnih parova u njihovim domovima pridržavajući se pritom svih epidemioloških mjera vezanih uz pandemiju COVID-19 infekcije – objavila je Općina Jalžabet na svome Facebooku.

Život i društvo

Dosad potvrđeno 270 slučajeva gripe u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za razliku od prošle sezone, kada nije zabilježen niti jedan laboratorijski potvrđen slučaj gripe, u ovoj sezoni virus gripe je u cirkulaciji pa se sljedećih tjedana može očekivati porast broja oboljelih.

U Referentnom laboratoriju za gripu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) potvrđeno je dosad 270 slučajeva gripe u Hrvatskoj, od kojih je u 260 uzoraka potvrđen virus gripe A, a u deset uzoraka virus gripe B, doznaje se u srijedu u HZJZ-u.

U subtipiziranim uzorcima gripe A prevladava virus gripe A/H3N2 (221 uzorak), dok je podtip A/H1N1 nađen u šest uzoraka, piše poslovni.hr.

Ove godine nabavljeno je 600.000 doza cjepiva za osobe s povećanim rizikom od teških oblika gripe i njezinih komplikacija.

Nastavite čitati

Život i društvo

U petak tijekom jutra varaždinska policija u akciji “Pojas i mobitel“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će u petak, 21. siječnja, od 8 do 14 sati provoditi preventivno-represivnu akciju “Pojas i mobitel“.

Tijekom akcije provodit će se nadzor nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje od strane vozača svih vozila, uključujući i bicikle, prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i putnika u vozilima, te prekršaje vezane uz prijevoz djece u vozilima.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje