Povežite se s nama

Život i društvo

Općina Maruševec pomogla još osam mladih obitelji da se skuće

Objavljeno:

- dana

Sredinom srpnja ove godine Općina Maruševec objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja na području Općine Maruševec, kao jednu od demografskih mjera za motiviranje i zadržavanje stanovnika na svom području.

Da je Općina Maruševec mladim ljudima atraktivna sredina za osamostaljenje i planiranje budućnosti, govori i podatak da je u zadnje dvije godine 15 mladih obitelji kupilo stambeni prostor na tom području, dok je 10 obitelji adaptiralo svoje postojeće stambene objekte.

Za te je potrebe mladim obiteljima Općina dosad pomogla sa 600.000 kuna bespovratnih sredstava.

Za ostvarivanje bespovratne potpore ove je godine stiglo devet prijava od kojih je osam ispunilo sve uvjete propisane Javnim pozivom. Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava Općine Maruševec, načelnik Mario Klapša potpisao je s osam obitelji od kojih se njih petero prijavilo za Mjeru 1., odnosno sufinanciranje od 30.000 kuna za kupnju obiteljske kuće, a troje za Mjeru 2., odnosno sufinanciranje rekonstrukcije i/ili adaptacije stambenog prostora u iznosu od 15.000 kuna.

Po potpisivanju ugovora načelnik Klapša čestitao je mladim obiteljima na ostvarenju prava na općinska bespovratna sredstva koja će početi stizati na račune ovih dana.

– Veseli me što kroz čitavu godinu vlada interes mladih obitelji za ostanak i doseljavanje u Općinu Maruševec, zato smo za ovogodišnji Program osigurali veća sredstva u općinskom proračunu i ona sada iznose 300.000 kuna, rekao je Klapša te dodao kako je za pomoć građanima u proračunu Općine Maruševec osigurano gotovo 3,9 milijuna kuna.

– Općina Maruševec brine o potrebama svojih građana tijekom čitave godine, kroz spomenute demografske mjere, ali i kroz ostale pomoći poput povećanih potpora obiteljima novorođenčadi, odvoz pelena za djecu i starije osobe, sufinanciranje predškolskog odgoja, darova, prijevoza, programa produženog boravka, radnih bilježnica i ostalog školskog pribora za osnovnoškolce, troškova toplog obroka, škole plivanja, stipendija, potpora za staračka domaćinstva, umirovljenike i korisnike osobne invalidnine te osobe s invaliditetom – istaknuo je načelnik Mario Klapša te naglasio kako su demografske mjere, obitelj, djeca i mladi temelj svih programa i projekata Općine Maruševec.

Život i društvo

Dobra vijest je da će od utorka pojeftiniti gorivo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

gorivo, benzin, dizel, ilustracija

Danas je, 5. prosinca, održana telefonska sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata sukladno kojoj se najviše maloprodajne cijene računaju po formuli prema osnovnoj cijeni fosilnog goriva u prethodnom 14 dnevnom razdoblju.
 
Uredba stupa na snagu prvoga dana od dana objave, a ovakav režim vrijedit će za sljedeće 14 dnevno razdoblje.

Gorivo će pojeftiniti. Dosad je benzin bio 11,48 kuna, a dizel 12,5 kuna. Pala je također cijena plina i plavog dizela.
 
Nove cijene od 6. prosinca iznosit će:

  • 10,60 kn/l za benzinsko gorivo
  • 11,59 kn/l za dizelsko gorivo
  • 7,95 kn/l za plavi dizel
  • 9,86 kn/kg UNP za spremnike
  • 14,11 kn /kg UNP za boce.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija je sve pretražila i nisu našli nikakve bombe u zgradama sudova u Varaždinu i Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimurski i varaždinski policajci završili su pretragu za bombama u zgradi suda u Varaždinu te na Općinskom sudu u Čakovcu.

>>FOTO Dojave o bombi stigle u Vladu RH, ali i u sud u Varaždinu koji je evakuiran

Srećom ništa opasno nije nađeno, javile su PU varaždinska i PU međimurska.

– Danas, 5. prosinca, u 09.35 sati Operativno komunikacijski centar policije Policijske uprave varaždinske zaprimio je telefonsku dojavu djelatnika osiguranja Županijskog suda u Varaždinu da su zaprimili e-mail iz kojeg proizlazi da je u prostorijama suda postavljena eksplozivna naprava. Od strane policijskih službenika izvršen protueksplozijski pregled zgrade suda kojom prilikom nije pronađeno ništa sumnjivoga – izvijestili su iz varaždinske policije.

PU međimurska pak je javila: “Protueksplozijskim pregledom zgrade Općinskog suda u Čakovcu nisu pronađene eksplozivne naprave, dakle nisu potvrđeni navodi iz anonimne dojave.”

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje