Povežite se s nama

Međimurje

Općina Pribislavec u najvećem investicijskom ciklusu

Objavljeno:

- dana

Međimurski župan Matija Posavec, načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić sa zamjenikom Krunoslavom Kamenićem i tadašnji pročelnik županijskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branko Sušec održali su u Pribislavcu radni sastanak u sklopu kojega su obišli i radove na gradilištu nove zgrade Osnovne škole.

Glavne teme sastanka bili su definiranje dinamike dovršetka zgrade Osnovne škole, kao i planovi Općine za 2019. godinu.

– Moram izraziti zadovoljstvo što će 280 učenika Osnovne škole Pribislavec i njihovi učitelji za svega nekoliko mjeseci konačno dobiti odgovarajuće uvjete za rad i učenje, a ujedno čestitam na prošlogodišnjoj prestižnoj oznaci „E-twinning” škole, koja se dodjeljuje školama koje se ističu kvalitetom integracije informacijsko-komunikacijskih tehnologija i međunarodne suradnje. Time ste dokazali da se i u teškim i neodgovarajućim uvjetima mogu postići iznimni rezultati – rekao je župan Posavec.

Načelnica Ivačić istaknula je da bez potpore Županije, Ministarstva znanosti i obrazovanja te angažmana saborske zastupnice Bernarde Topolko ne bi sami mogli osigurati gotovo 27 milijuna kuna, koliko će iznositi ukupni troškovi izgradnje škole, te 757.500 kuna za izgradnju pristupne ceste do škole, javne rasvjete i optičkog kabla, za što Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja osigurava 283.000 kuna.

– Nadamo se da ćemo pronaći rješenje i za izgradnju nove školske sportske dvorane i što više sredstava osigurati iz EU fondova – zaključila je Ivačić.

U posljednjih desetak godina u Općinu je uloženo gotovo 50 milijuna kuna, čemu treba pridodati i novac za izgradnju Osnovne škole. Planira se i obnova potkrovlja Dječjeg vrtića „Žibeki“, a najveća investicija bit će uređenje kanala za prihvat oborinskih voda u projektu vrijednom 4,5 milijuna kuna, koji će se realizirati s Hrvatskim vodama.

Međimurje

Gradonačelnik Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Novak potpisali Sporazum o sufinanciranju rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada.

Radi se o Sporazumu kojim se regulira zapošljavanje osobe na poslovima potrebnima za Udrugu umirovljenika Prelog, čime će se uvelike olakšati njihov rad.

– Stranke ovog Sporazuma o sufinanciranju rada (u daljnjem tekstu Sporazum) suglasno utvrđuju zajednički interes za angažiranjem osobe koja će kao zaposlena osoba obavljati tekuće poslove potrebne za redovito funkcioniranje Udruge, a posebno poslove provođenja projektnih aktivnosti na projektima Udruge – stoji u jednom od članaka Sporazuma.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, naglasivši veliko zadovoljstvo što su Udruga umirovljenika Prelog i sve njihove sekcije izuzetno aktivne, s velikim brojem članova koji se uključuju u brojne aktivnosti.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski informatičari zabilježili još jedno drugo i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub sudjelovalo je nedavno na 3. kolu Hrvatske logo lige, natjecanju državnog karaktera za osnovnoškolce koje se provodi u šest kola raspoređenih tijekom školske godine, a čiji je organizator Hrvatski savez informatičara.

Najmlađi natjecatelj udruga MIS i MIK bio je Tibor Kraljić, učenik 3. razreda. S osvojenih 100 bodova kolo je okončao šestim mjestom.

Učenik 4. razreda Josip Sobočan osvojio je 5. mjesto, a u istoj kategoriji natjecao se i Ivan Rudi Drk koji je kolo završio kao šestoplasirani.

Među učenicima 5. razreda udruge MIK i MIS imale su tri predstavnika. Najznačajniji uspjeh postigao je Lovro Žagar s osvojenim 2. mjestom, Gita Radiković zauzela je 3. mjesto, dok je Fran Topolnjak natjecanje okončao četvrtom pozicijom.

Svi navedeni učenici polaznici su tečaja Algoritmi LOGO koji se odvija u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIK i MIS provode s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Izvoditelj tečaja, a ujedno i mentor učenicima na natjecanjima bio je Viktor Lazar, mag. inf.

Sljedeće kolo natjecanja održat će se od 10. do 20. veljače.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje