Temeljem Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, a u cilju otvaranja novih radnih mjesta za osobe iz ciljne skupine, objavljen je javni poziv u okviru EU projekta „Samozapošljavanje hrvatskih branitelja, djece smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja, djece dragovoljaca iz Domovinskog rata i djece hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata“.

Potpore za samozapošljavanje sufinancirane su novcem Europskog socijalnog fonda. Novčana potpora iznosi najviše do 80.000 kuna. Poziv ostaje otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. listopada 2021. godine.

Tekst javnog poziva, kao i pripadajući obrasci zahtjeva, dostupni su na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja, u prostorijama Ministarstva hrvatskih branitelja te u Područnim jedinicama Ministarstva i županijskim Centrima za psihosocijalnu pomoć. Svi zainteresirani za dodatne upite mogu se obratiti na adresu elektronske pošte euprojekti@branitelji.hr.

Komentari

Komentara