Povežite se s nama

Život i društvo

Otvorenje izložbe slika Živka Toplaka u petak u Galeriji HDLU u Kuli stražarnici

Objavljeno:

- dana

U 18:30 SATI

Član Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin Živko Toplak, u petak, 12. svibnja izlaže svoje slike u Galeriji HDLU koja se nalazi u Kuli stražarnici Staroga grada Varaždin.

Do sada je Živko Toplak realizirao tridesetak samostalnih izložbi u galerijama te još 100-tinjak u Komornim izložbenim salonima, školama i institucijama. Nastupio je i na preko 400 kolektivnih nastupa na smotrama, godišnjim izložbama udruga kojih je član, pozivnim i žiriranim izložbama.

Sudjelovao je i na 70 likovnih kolonija na poziv te na preko 100 likovnih radionica humanitarnog karaktera.

S udrugom Pinta nastupio je u Beču, Budimpešti, Pečuhu, Baji, Munchenu, Koblenzu, Leinsteinu i Berlinu da bi pomogao pri očuvanju kulturne baštine i restauraciji devastiranih kulturnih spomenika.

Kao zavičajni slikar Drave uključen je u ekološke akcije udruge Dravska liga, a sudjelovao je i u projektima Umjetnik u gradu, Requiem za Dravu u organizaciji HDLU-a Varaždin te u happening-u Drava nije krava u Legradu u prigodi očuvanja toka Drave i održivog razvoja prirodnih resursa na tom području.

2011. godine prima plaketu Grada Varaždina, a 2013. godišnju nagradu Likovnog udruženja Varaždin. Povodom 50 godina likovnog stvaralaštva, te 70 godina života organizira retrospektivnu izložbu “Trag Umjetnika” u Gradskom muzeju Varaždin, uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Izložba počinje u 18:30 sati te ostaje otvorena do 4. lipnja ove godine.

Izvor: ARHIVA RT
Foto:

Život i društvo

Ludbreška komunalna tvrtka Lukom najavila smanjenje cijena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U gradskom komunalnom poduzeću Lukom najavili su smanjenje cijena grobnih naknada. Krajem 2022. godine građani su primili uplatnice s dvostruko većom cijenom spomenute komunalne usluge. Novi direktor Krešimir Horvat je pak odlučio cijenu smanjiti, kako je i obećao.

-Dobili smo suglasnost gradske uprave o smanjenju grobne naknade za deset posto. U ovom trenutku veće smanjenje nije moguće jer imamo dosta planiranih investicija, posebice na samom groblju. Trenutno tako imamo radove na dva groblja, gradskom u Ludbregu i mjesnom u Selniku. Na obje lokacije u tijeku je bojanje grobnih kuća, a uskoro krećemo i s uređenjem staza. U Selniku će biti šljunčane dok će dio staza u Ludbregu imati tlakavce – pojašnjava Krešimir Horvat, direktor Lukoma.

Pored gradskog groblja u Ludbregu započeli su i radovi na pripremi budućeg rasadnika.

-U fazi smo navoza zemlje, a stavljen je i kompost. Ideja je da u početnoj fazi rasadnik služi za potrebe komunalnog poduzeća, a kasnije je u planu i širenje. U nekoj sljedećem razdoblju tako planiramo napraviti plastenik te krenuti s hidroponskim uzgojem povrća – najavljuje Horvat.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Martijanec organizira zelenu čistku i pozivaju sve mještane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Martijanec organizira 3. Zelenu čistku te su stoga pozvali mještane i sve zainteresirane da se pridruže.

Treća zelena čistka održat će se u subotu 2. ožujka subota s početkom u 9 sati, a okupljanje će biti u Vrbanovcu, kod nogometnog igrališta, ulica Brigade braće Radić 33a.

– Predviđeno vrijeme trajanja je od 9 do 12 sati, a svi su pozvani na druženje i ručak u 12 sati na nogometnom igralištu u Vrbanovcu. U slučaju pitanja možete kontaktirati Općinu Martijanec na broj 042/207-887. Rukavice i vreće će osigurati Općina Martijanec – ističu iz Općine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje