Povežite se s nama

Međimurje

U Čakovcu predstavljena knjiga “Ovršna mafija” Darka Petričića

Objavljeno:

- dana

Proteklog je vikenda u Scheierovoj zgradi u Čakovcu održana je promocija knjige autora Darka Petričića “Ovršna mafija” u organizaciji Udruge Ovršni ustanak.

Na početku je sve prisutne pozdravio dopredsjednik Udruge Radovan Preložnjak, koji je predstavio autora knjige te predsjednika Udruge Danijela Galovića. Predsjednik Galović obratio se prisutnima u uvodu i ukratko iznio ciljeve udruge i važnost promjene Ovršnog zakona te predstavio autora knjige.

Gospodin Petričić upoznao je prisutne sa štetnošću postojećeg Ovršnog zakona, ali i novog koji je u pripremi.

– Ovršni zakon u suprotnosti je s Ustavom Republike Hrvatske te Konvencijom o ljudskim pravima i temeljnim slobodama. Jednom kad je građanin ovršen i blokiran, on jednostavno kao da više ne postoji, ne može dobiti kredit da riješi blokadu i ovrhu, životari, postaje dužnički rob. Glavni problemi ovršenih i blokiranih su javnobilježnički, odvjetnički te zatezno-kamatni. Država nije spremna riješiti problem: mažu ljudima oči raznim otpisima dugova koji u stvarnosti i dalje postoje. U donošenju Ovršnog zakona aktivnu ulogu imale su poslovne banke preko Udruge banaka. Više od 1800 ljudi umrlo je zbog posljedica ovog Ovršnog zakona, dodaju. Nigdje u javnosti se ne spominje da je u pripremi novog Ovršnog zakona prijedlog da se dug ovršenih prenosi na njihove nasljednike, da će se moći ovršiti i građani koji su otišli raditi u inozemstvo. Zahvaljujući Ovršnom zakonu provodi se genocid od strane vlasti nad vlastitim narodom, a koliko dugo će to trajati ovisi o nama samima – navodi autor knjige.

Nakon promocije, predsjednik Udruge Ovršni ustanak Danijel Galović i dopredsjednik Radovan Preložnjak rekli su da udruge Ovršni ustanak i Slobodna Hrvatska imaju prijedlog novog Ovršnog zakona koji bi bio humaniji prema dužniku. S njim su htjeli upoznati i ministra Bošnjakovića koji ih je najprije uvrstio u radnu skupinu, a par sati kasnije i izbacio.

– Pozivamo vas dignite svoj glas ne samo za promjenu Ovršnog zakona već da se zajedno izborimo za bolju, pravedniju Hrvatsku gdje će se svaki građanin osjećati dostojanstveno i živjeti životom dostojnim čovjeka, a ne samo odabrani! – kažu iz Udruge Ovršni ustanak.

Međimurje

VIDEO “Oprosti mi” novi singl i spot međimurskog pjevača Hjera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi singl i videospot nedavno je izdao Hrvoje Krištofić-Hjer.

Pjevač iz Čakovca o kojem smo već pisali ovoga se puta predstavlja pjesmom “Oprosti mi”. Izdavač je Hamar Media/Vera Music. Autor teksta je sam Hjer, dok je glazbu napisao Miroslav Lesić Lesique, koji je zaslužan i za aranžman, produkciju, mix te mastering.

Prateće back vokale otpjevali su Bruno Kovačić, Vjekoslav Ključarić, Miroslav Lesić Lesique, Mario Jagec, Alen Železnjak, Ivan-Goran Herman, Alen Horvat-Zeko, Vanja Ovčar, Dorian Stipčić, Gabriela Hrženjak, Tamara Korunek i Klementina Vodušek.

Poslove režije, kamere i montaže odradio je Žan Novosel, dok je Virna Hošnjak iz Plesnog studija “Korak” autorica koreografije, a u paru s Bernardom Baračem iz istog Studija u spotu je i plesala.

Uživajte u spotu!

Nastavite čitati

Međimurje

Početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ u D. Kraljevcu: 10 žena pruža pomoć za 70-ak korisnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Studio M

U srijedu, 13. listopada, u prostorijama Općine Donji Kraljevec održana je početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ USR-a „Sport za sve“ Općine Donji Kraljevec.

Ovim projektom omogućeno je da se i dalje u lokalnoj zajednici pruži prilika za dodanom vrijednošću koja će se manifestirati u boljoj svakodnevnici naših sumještana u nepovoljnom položaju, kao i osjećaju korisnosti žena koje će se zaposliti na projektu. 

Projekt „Snažno zaželi“ i Program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec u skladu su s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Navedeni projekt uspješan je nastavak projekta „Snažno zaželi i ostvari – faza I“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 28. lipnja 2021. godine te se provodi u razdoblju od 15 mjeseci, odnosno do 9. mjeseca 2022. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 900.480 kuna.

U stopostotnom je iznosu financiran bespovratnim sredstvima Europske unije. 

Prema planu i programu projekta, na području Općine zaposleno je 10 žena koje pružaju pomoć u kući za 70-ak krajnjih korisnika u razdoblju od 12 mjeseci, što će spriječiti preranu institucionalizaciju te dovesti do smanjenja siromaštva i nezaposlenosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje