Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina  počelo je 8. veljače s provođenjem projekta “Budi COOLturan i pARTicipiraj!” za što je osiguralo bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja “Umjetnost i kultura za mlade”.

U projekt je uključeno 50 osoba starosti od 15 do 25 godina, pri čemu je više od 80 % mladih u nepovoljnom položaju, odnosno, riječ je o mladim korisnicima prava iz sustava socijalne srbi. Kroz projekt se želi smanjiti rizik njihovog upadanja u tzv. NEET skupinu (nezaposleni mladi ljudi koji više nisu u sustavu obrazovanja, ali ni osposobljavanja).

Partneri Društvu distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina su HNK u Varaždinu i Filmski studio VANIMA. U sklopu projekta pod stručnim će se vodstvom provoditi četiri skupine kulturno-umjetničkih radionica (kazališna, filmska, glazbena i likovna).

U projekt će biti uključeni i volonteri, a uz produktivno stvaralaštvo sudionika, planirani su odlasci na kazališne predstave, muzejske postave i filmske projekcije kao konzumentski dio kulturno-umjetničkih sadržaja zajednice.

Projekt je vrijedan ukupno 672.533,84 kuna, a trajat će ukupno 18 mjeseci, odnosno, do 7. kolovoza 2019. godine. Voditeljica projekta je Ivana Vincek Ribić, mag. socijalnog rada. Projekt će biti predstavljen u srijedu u HNK Varaždin.

 

Komentari

Komentara