Povežite se s nama

Međimurje

Pomoć obitelji iz Mihovljana: “Uz nas nikad niste sami”

Objavljeno:

- dana

HUMANO

– Hvala vam od srca! – dirnuto je poručila Mirjana Horvat iz Mihovljana kraj Čakovca kada joj je na vrata stigao veliki paket, dar tvrtke TP Varaždin, u čijem se sastavu nalazi i lanac trgovina mješovitom robom Kitro.

Šećer, ulje, brašno, mlijeko… samo je dio najosnovnijih namirnica koje će majci 13-godišnjih blizanaca Nevene i Nevena pomoći da lakše prebrodi neko vrijeme.
– Veseli nas što ste došli u naš skromni dom. Činjenica da još uvijek ima dobrih ljudi koji su spremni pomoći ostavlja nadu da i dalje živimo u humanom i suosjećajnom društvu. Ove namirnice posebno će nam dobro doći u ovo predblagdansko vrijeme – rekla nam je Mirjana Horvat.

Osmijeh na lice izmamili su i slatki paketi, kojima su se najviše razveselili blizanci Nevena i Neven, učenici sedmog razreda osnovne škole.
– Oni su moje najveće blago i motiv za svakodnevnu borbu – istaknula je Mirjana, koja zbog brojnih zdravstvenih problema ne može raditi, a skromna primanja nadopunjuje najstariji, 21-godišnji sin svojom plaćom.

Darivanje bogatim poklon-paketima tradicionalna je akcija varaždinskoga Kitroa, koji ima 100 trgovina u Međimurskoj, Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji.

– U Međimurju imamo više od 30 trgovina, što samo dokazuje našu usku povezanost s Međimurskom županijom. Ove smo godine odlučili darovati 100 paketa osnovnih namirnica za potrebite obitelji, koje će poslovođe podijeliti obiteljima s čijim se problemima i potrebama susreću svakodnevno. Na taj im način želimo olakšati i uljepšati blagdane – rekla je Bernarda Kramar, članica Uprave TP Varaždin, te dodala:
– Hvala vam što ste nam otvorili vrata svojeg prekrasnog i toplog doma. Ovaj je poklon mali znak pažnje i poruka da nikada u svojim poteškoćama i problemima niste sami!

„Zadovoljstvo i suze radosnice najveća su nam nagrada“

Humanitarno djelovanje sastavna je odrednica društveno odgovornog ponašanja TP-a Varaždin. Uz već tradicionalno darivanje prigodnim poklon-paketima, ova je varaždinska tvrtka tijekom prošle godine darovala televizore Dječjem odjelu Opće bolnice Varaždin, kako bi najmlađim pacijentima bolnički dani prošli u što ugodnijem okruženju.

– Također, tijekom cijele godine darujemo namirnice socijalnoj samoposluzi te se uključujemo u razne dobrotvorne akcije. Blisko surađujemo s Centrom za socijalnu skrb i Crvenim križem, preko kojih dolazimo do obitelji kojima je pomoć neophodna. Ovo je samo mali znak pažnje i dobrote. Znamo da brojne obitelji trebaju našu pažnju tijekom cijele godine, pa ovakve poklon-pakete dijelimo za uskrsne i božićne blagdane, ali i u drugim prigodama kada vidimo da netko treba našu pomoć – zaključila je Bernarda Kramar.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje