Povežite se s nama

Međimurje

Pomoć obitelji iz Mihovljana: “Uz nas nikad niste sami”

Objavljeno:

- dana

HUMANO

– Hvala vam od srca! – dirnuto je poručila Mirjana Horvat iz Mihovljana kraj Čakovca kada joj je na vrata stigao veliki paket, dar tvrtke TP Varaždin, u čijem se sastavu nalazi i lanac trgovina mješovitom robom Kitro.

Šećer, ulje, brašno, mlijeko… samo je dio najosnovnijih namirnica koje će majci 13-godišnjih blizanaca Nevene i Nevena pomoći da lakše prebrodi neko vrijeme.
– Veseli nas što ste došli u naš skromni dom. Činjenica da još uvijek ima dobrih ljudi koji su spremni pomoći ostavlja nadu da i dalje živimo u humanom i suosjećajnom društvu. Ove namirnice posebno će nam dobro doći u ovo predblagdansko vrijeme – rekla nam je Mirjana Horvat.

Osmijeh na lice izmamili su i slatki paketi, kojima su se najviše razveselili blizanci Nevena i Neven, učenici sedmog razreda osnovne škole.
– Oni su moje najveće blago i motiv za svakodnevnu borbu – istaknula je Mirjana, koja zbog brojnih zdravstvenih problema ne može raditi, a skromna primanja nadopunjuje najstariji, 21-godišnji sin svojom plaćom.

Darivanje bogatim poklon-paketima tradicionalna je akcija varaždinskoga Kitroa, koji ima 100 trgovina u Međimurskoj, Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji.

– U Međimurju imamo više od 30 trgovina, što samo dokazuje našu usku povezanost s Međimurskom županijom. Ove smo godine odlučili darovati 100 paketa osnovnih namirnica za potrebite obitelji, koje će poslovođe podijeliti obiteljima s čijim se problemima i potrebama susreću svakodnevno. Na taj im način želimo olakšati i uljepšati blagdane – rekla je Bernarda Kramar, članica Uprave TP Varaždin, te dodala:
– Hvala vam što ste nam otvorili vrata svojeg prekrasnog i toplog doma. Ovaj je poklon mali znak pažnje i poruka da nikada u svojim poteškoćama i problemima niste sami!

„Zadovoljstvo i suze radosnice najveća su nam nagrada“

Humanitarno djelovanje sastavna je odrednica društveno odgovornog ponašanja TP-a Varaždin. Uz već tradicionalno darivanje prigodnim poklon-paketima, ova je varaždinska tvrtka tijekom prošle godine darovala televizore Dječjem odjelu Opće bolnice Varaždin, kako bi najmlađim pacijentima bolnički dani prošli u što ugodnijem okruženju.

– Također, tijekom cijele godine darujemo namirnice socijalnoj samoposluzi te se uključujemo u razne dobrotvorne akcije. Blisko surađujemo s Centrom za socijalnu skrb i Crvenim križem, preko kojih dolazimo do obitelji kojima je pomoć neophodna. Ovo je samo mali znak pažnje i dobrote. Znamo da brojne obitelji trebaju našu pažnju tijekom cijele godine, pa ovakve poklon-pakete dijelimo za uskrsne i božićne blagdane, ali i u drugim prigodama kada vidimo da netko treba našu pomoć – zaključila je Bernarda Kramar.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Međimurju 19 novih slučajeva zaraze koronom, preminule su četiri osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirano je 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 29. studenoga županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljena su 3 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 418 osoba te je evidentirano 8 pozitivnih nalaza, što je 1,91 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 144 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1180.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 118 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, 5 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Preminule su 4 osobe, ženske osobe stare 81 i 85 godina i muške osobe stare 75 i 82 godine.

Nastavite čitati

Međimurje

Cijepljenje u Čakovcu svakim radnim danom, u prosincu se nastavljaju masovna cijepljenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građani se na području Međimurske županije mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 sati do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U prosincu će se nastaviti masovna cijepljenja u Međimurskoj županiji. U subotu, 4. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i uZavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije).

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine, cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. 

Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje