Povežite se s nama

Život i društvo

Počinju Dani vjenčanja: u Areni vas čekaju besplatno šmikanje, modne revije i nagradne igre

Objavljeno:

- dana

U SUBOTU I NEDJELJU od 9 do 19 h

U subotu i nedjelju, 19. i 20. studenog, u Areni Varaždin održavaju se Dani vjenčanja.

Predstavit će se izlagači iz Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije te Zagreba među kojima su saloni vjenčanica, frizerski saloni, modni saloni za žene i muškarce, modni kreatori, zlatari, cvjećari, slastičari, foto i video studiji, restorani, vinari, najmodavci svadbenih dvorana, odnosno svi bez kojih je nemoguće organizirati sve potrebno za savršeno vjenčanje. 

Sajam će biti otvoren oba dana od 9 do 19 sati, dok će ga službeno u subotu u 12 sati otvoriti varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Ulaz besplatan

Uz predstavljanje izlagača koji su pripremili brojne pogodnosti i popuste za buduće mladence, te nagradne igre za posjetitelje, i ove godine posjetitelje očekuje bogati zabavno-glazbeni program kojeg će voditi poznata varaždinska voditeljica Andreja Loparić.

Održat će se modne revije u suradnji s velikim modnim kućama, salonima vjenčanica i buticima, a nosit će ih modeli s područja sjeverozapadne Hrvatske u produkciji Predraga Brkljača. 

U organizaciji Ceha frizera Varaždinske županije, frizerski saloni će imati prezentaciju izradi najljepše i najmaštovitije vjenčane frizure. I ove godine birat će se Miss Dana vjenčanja, ali i najsimpatičniji par na Danima vjenčanja. 

Nenad Kumrić – Charlie iz Tin marketinga, koji organizira ovu specijaliziranu sajamsku manifestaciju, najavio je da će na sajmu prvi put na sajmu sudjelovati vizašisti iz talijanske škole Callegari, koji će za sve zainteresirane imati cjelodnevno besplatno šminkanje i prezentaciju dnevnog i večernjeg make upa.

Ugostitelji će pak imati cjelodnevne prezentacije i degustacije, a gastronomsku ponudu imat će i bistro Time out u sklopu sajamske dvorane.

– Ulaz za posjetitelje je besplatan, no svaki posjetitelj može ostaviti dobrovoljni prilog u posebnim kutijama na ulazu u sajamsku dvoranu. Svi dobrovoljni prilozi, kao i proteklih godina, predat će se Društvu distrofičara invalida cerebralne i dječije paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina – najavio je Nenad Kumrić – Charlie.

 

 

 

 

 

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Trnovec Bartolovečki: Općini za projekt digitalizacije javne uprave i modernizaciju komunalne infrastrukture 27 tisuća eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Trnovec Bartolovečki jedna je od tri općine i tri grada Varaždinske županije kojima su ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen u četvrtak na Trakošćanu dodijelili ugovore za sufinanciranje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga u javnom sektoru.

Naime, Općina je na natječaj Fonda iz 2023. godine prijavila projekt digitalizacije javne uprave i modernizaciju kruga djelovanja komunalne infrastrukture ukupne vrijednosti 64 tisuće eura bez PDV-a, a po natječaju je dobiveno 40 posto ukupnog iznosa, odnosno nešto manje od 27 tisuća eura.

– Želimo digitalizirati naša groblja, kompletno ćemo raditi novi Geografski informacijski sustav (GIS) i ove smo godine po prvi put pokrenuli digitalne obrasce na razini općine s obzirom na to da nam to nalaže i obaveza od strane države – rekla je općinska načelnica Verica Vitković, dodavši da su za to potrebna značajna financijska sredstva.

Istaknula je pritom kako općina Trnovec Bartolovečki spada u šestu skupinu razvijenosti, zbog čega  na natječajima ne može ostvariti veći postotak sufinanciranja, ali svaka pomoć je dobrodošla, stoga su u Općini zadovoljni i ovim sredstvima.

– Planiramo se javiti i na novi natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je najavljen do kraja ove godine, a tiče se ozelenjavanja površina – poručila je još Vitković.

Uz Općinu Trnovec Bartolovečki, u četvrtak su na Trakošćanu dodijeljeni ugovori i gradovima Varaždinu, Lepoglavi i Novom Marofu te općinama Donjoj Voći i Vinici. Riječ je o projektima vrijednim 536.626 eura, za koje je Fond odobrio 238 tisuća eura sufinanciranja.

Nastavite čitati

Život i društvo

Predani projekti za dogradnju Gimnazije i Srednje škole Prelog, uređuju se vanjski tereni i nove učionice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimurski župan Matija Posavec zajedno s direktorom poduzeća Međimurje investicije i nekretnine Ivanom Vinkovićem, obišao je tri srednje škole u Čakovcu, Gimnaziju Josipa Slavenskog, Ekonomsku i trgovačku školu te Graditeljsku školu.

Na radnom sastanku s ravnateljicom Gimnazije Sandrom Breka Ovčar bilo je govora ovogodišnjim upisima i pripremi za početak školske godine, te daljnjim investicijskim projektima. Međimurska županija je na javni natječaj za EU fondove aplicirala dogradnju i proširenje Gimnazije te stvaranje uvjeta za jednosmjensku nastavu.

Projekt vrijedan preko 12 milijuna eura podrazumijeva dogradnju deset novih učionica te izgradnju školske sportske dvorane. S obzirom da je izrađena sva potrebna projektna dokumentacija, te ishođena građevinska dozvola, čekaju se rezultati natječaja te ukoliko projekt dobije sva potrebna odobrenja, do kraja ove godine će se raspisati javni natječaj za izvođače radova.

Međimurska županija, nakon prošlogodišnjeg projekta obimne rekonstrukcije cjevovodnog sustava i toplovodne kotlovnice, uz dogradnju visokoučinkovitog kondenzacijskog kotla, te ugradnju izmjenjivača topline, realizira projekt ozelenjivanja javnih površina uređenjem vanjskih površina iza Gimnazije i Ekonomske škole.

Tijekom ljetnih mjeseci u školskoj zgradi će se obaviti manji građevinski zahvati, dok će se u Ekonomskoj i trgovačkoj školi urediti nova učionica koja je prijeko potrebna za bolje uvjete učenicima spomenute škole. “Naši učenici ostvaruju vrhunske rezultate, interes za pohađanjem Ekonomske i trgovačke škole sve je veći, te imamo potrebu za adaptacijom prostora koje maksimalno koristimo za izvođenje nastave” ističe ravnateljica Bosiljka Vinković Kukolić zahvalivši Međimurskoj županiji na praćenju želja i potreba učenika i nastavnika škole.

Ravnatelj Graditeljske škole Damir Srnec i župan Matija Posavec obišli su vanjske terene iza sportske dvorane Graditeljske škole čiji su radovi na rekonstrukciji atletske staze i uređenju nogometnog igrališta, postavljanju rubnjaka uz atletsku stazu, zamjene podloge na stazi te obnovi trave na nogometnom terenu pri kraju, nakon čega slijedi postavljanje opreme.

U investicijskom ciklusu ulaganja u srednje škole, obavljaju se pripreme za veliki projekt obnove Gospodarske škole u Čakovcu vrijedan oko 3 milijuna eura, dok je na javni natječaj za sredstva EU fondova prijavljen projekt kompletne obnove, dogradnje i proširenja Srednje škole Prelog. U toj će se školi tijekom ljetnih mjeseci obnoviti vanjsko pročelje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje