Povodom današnjeg Svjetskog dana bolesnika SDP je poslao priopćenje.

Priopćenje u nastavku donosimo u cijelosti.

Svjetski dan bolesnika, koji se obilježava danas 11. veljače, prilika je da još jednom ukažemo na važnost poticanja svijesti o potrebi primjerene skrbi o bolesnicima, poštivanju njihovi prava i empatije koji svaki bolesnik zaslužuje.

Želimo potaknuti ljude da promisle i o vlastitim mogućnostima sudjelovanja u brizi za oboljele. SDP je stranka koja je u svojem programu i djelovanju prepoznala važnosti humanog pristupa prema oboljelima i emocionalne podrške oboljelima. Socijaldemokracija je satkana od humanosti i i naš je postulat da se nijedan bolesnik, bez obzira na okolnosti u kojima se nalazi i eventualnu krivnju za svoju bolest, ne smije osjećati odbačenim ili zaboravljenim. Danas treba izraziti i posebnu zahvalnost svim zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima koji vode brigu o bolesnicima.

Isto tako, ovom prilikom ukazujemo i na problem velikog odlaska zdravstvenih radnika u druge zemlje gdje su bolje plaćeni i rade u boljim uvjetima. Zadatak države je da svim bolesnicima omogući najbolje moguće liječenje bez obzira na materijalni status, a liječnicima i drugim medicinskim radnicima veće plaće i povlašteniji status u društvu.

Komentari

Komentara