Povežite se s nama

Život i društvo

Poznata je rang lista najboljih matematičara u osnovnim školama diljem Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Po održanim Županijskim natjecanjima, Državno stručno povjerenstvo za provedbu natjecanja iz matematike pregledalo je pristigle testove i prema rezultatima utvrdilo rang listu učenika.

PETI RAZRED

 1. mjesto dijele: Jelena Mikulić OŠ Trnovec, mentorica Draženka Magić, i Iva Detić OŠ Vladimir Nazor, Sveti Ilija, mentor Igor Puček.
 2. mjesto dijele: Zlatka Bartol Golubić I. OŠ Varaždin, mentorica Snežana Huđek, Fran Kosec OŠ Trnovec, mentorica Draženka Magić, Ozana Margotić VI. OŠ Varaždin mentorica Vedrana Herman, Šimun Vusić VI. OŠ Varaždin, mentorica Vedrana Herman.
 3. mjesto dijele: Pablo Koren OŠ Trnovec, mentorica Draženka Magić, Leonarda Piljak OŠ „Petar Zrinski“ Jalžabet, mentorica Mirjana Vincek, Erik Đula OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, mentorica Stella Mateša, Niko Mudri VI. OŠ Varaždin, mentor Dario Maltarski

ŠESTI RAZRED

 1. mjesto: Mila Margetić VI. OŠ Varaždin, mentorica Nina Prašnjak.
 2. mjesto: Nikola Sajko V. OŠ Varaždin, mentor Krunoslav Habunek.
 3. mjesto: Ivano Horvatin OŠ Novi Marof, mentor Nevio Cifrek

SEDMI RAZRED

 1. mjesto: Marko Hrenić OŠ Novi Marof, mentor Davor Dukarić.
 2. mjesto: Antun Kralj VI. OŠ Varaždin, mentorica Nina Prašnjak.
 3. mjesto: Lucija Cifrek OŠ Novi Marof, mentor Nevio Cifrek

OSMI RAZRED

 1. mjesto : Barbara Kelava VI. OŠ Varaždin, mentor Dario Maltarski.
 2. mjesto: Ema Kolmanić VI. OŠ Varaždin, mentor Dario Maltarski.
 3. mjesto: Karlo Levanić OŠ Cestica, mentorica Željka Tomašić.

– Čestitamo svim učenicima i učenicama, kao i njihovim mentorima/icama koji marljivošću, predanim i kontinuiranim radom i trudom u školi i u Centru izvrsnosti, pokazanom zavidnom razinom znanja na Županijskom natjecanju doprinose izgradnji ključne kompetencije za 21. stoljeće – matematičke funkcionalne pismenosti – poručuje doc. dr. sc. Jasmina Dvorski, ravnateljica IV. OŠ Varaždin i predsjednica županijskoga povjerenstva.

Život i društvo

Petrijanec: u ponedjeljak počinje podjela besplatnih kanti za otpadnu plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Petrijanec od ponedjeljka organizira podjelu besplatnih spremnika (žutih kanti) za otpadnu plastiku u domaćinstvima (umjesto sadašnjih žutih vreća).

Podjela kanti bit će prema slijedećem rasporedu:

PONEDJELJAK, 18.10.2021.

– MAJERJE – od 09:00 do 17:00, lokacija: Društveni dom u Majerju, Ulica Stjepana Radića 113

UTORAK, 19.10.2021.

– PETRIJANEC – od 09:00 do 17:00, lokacija: Općina Petrijanec, Ulica Vladimira Nazora 157

SRIJEDA, 20.10.2021.

– NOVA VES PETRIJANEČKA – od 09:00 do 17:00, lokacija: Društveni dom u Novoj Vesi Petrijanečkoj, Ulica Ljudevita Gaja 1

ČETVRTAK, 21.10.2021.

– DRUŽBINEC – od 09:00 do 17:00, lokacija: Društveni dom u Družbincu, Dravska ulica 8

PETAK, 22.10.2021.

– STRMEC PODRAVSKI – od 09:00 do 17:00, lokacija: Društveni dom u Strmcu Podravskom, Ulica braće Radić 92

SUBOTA, 23.10.2021.

– ZELENDVOR – od 09:00 do 17:00, lokacija: kod bivše “Čikubane”, Ulica Ljudevita Gaja

Mještani mogu svoju žutu kantu podići neovisno o mjestu stanovanja na bilo kojoj lokaciji, ovisno koja im je bliža ili u terminu koji im bolje odgovara.

Skreće se pozornost mještanima da je podizanje kanti moguće uz predočenje osobne iskaznice nositelja računa (korisnika usluge) te uplatnice zbog preuzimanja šifre i da pravo na žutu kantu imaju korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada s područja Općine Petrijanec.

U isto vrijeme kod preuzimanja žutih kanti za plastiku moći će se iskazati interes za tzv. ljubičaste kante – kante za pelene za djecu ali istu mogu zatražiti  i osobe s invaliditetom koje koriste pelene, kao i osobe s inkontinencijom.

Ovisno o interesu u suradnji sa javnim davateljem usluge prikupljanja otpada Čistoćom ista će se usluga zbrinjavanja pelena moći koristiti od siječnja 2022.godine.

Nastavite čitati

Život i društvo

Počinje sanacija klizišta na cesti Madžarevo – Topličica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Novog Marofa izvode se brojni radovi na komunalnoj infrastrukturi, a jedan od njih je i sanacija klizišta na nerazvrstanoj cesti Madžarevo – Topličica.

Naime, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač potpisao je ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti br. NC 1-076 Madžarevo – Topličica s predstavnikom izvođača koji je u postupku jednostavne nabave izabran kao najpovoljniji, direktorom tvrtke NIGRAD d.o.o. iz Varaždina Slobodanom Dimitrijevićem.

Vrijednost radova je 500.546,50 kuna s PDV-om, a vremensko razdoblje izvođenja radova je dva mjeseca.

Sanaciju klizišta u nerazvrstanoj cesti NC 1-076 u naselju Topličica Hrvatske vode sufinanciraju sa 60 posto, a Grad Novi Marof s preostalih 40 posto iznosa.

– Iako ovo nisu višemilijunski iznosi i veliki radovi, a i takvih je bilo i planira se na području Grada Novog Marofa, svaka kuna koju uložimo u radove na unapređenju infrastrukture je važna. Ovo nije veliko klizište, ali je na našoj nerazvrstanoj cesti i to ćemo sada riješiti. Zahvaljujem Hrvatskim vodama jer nas veseli svaka kuna koja za projekte na području Grada Novog Marofa dolazi iz drugih izvora – poručio je Jenkač.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje