Povežite se s nama

Život i društvo

Predstavljeni novi studiji, prorektor Vusić poručio: Sveučilište Sjever postaje lider STEM obrazovanja na sjeveru Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Sveučilište Sjever od nove akademske godine uvodi nove programe, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Sveučilišnom centru Varaždin.

– Uz postojeće studijske programe Sveučilište Sjever će od 1. listopada prvi puta upisati studente na dva nova prediplomska stručna studija Mehatronika i Fizioterapija, te tri diplomska sveučilišna programa – Strojarstvo, Multimedija i Graditeljstvo – najavio prof. dr. sc. Marin Milković, rektor SveučilIšta Sjever na današnjoj konferenciji za novinare u Sveučilišnom centru Varaždin.

Riječ je o studijima za koje postoji potreba na tržištu rada, a preddiplomski stručni studiji Mehatronika i Fizioterapija su u tzv. STEM području, odnosno području koje je deficitarno i potrebno za razvoj cijele ove regije, istaknuo je rektor.

Prorektor Sveučilišnog centra Varaždin prof. dr. sc. Damir Vusić je naglasio da je razvoj studijskih programa u STEM području među ključnim strateškim ciljevima koje Sveučilište Sjever ima zacrtano u svojoj strategiji razvoja.

– Doista mislimo da jesmo, a trudit ćemo se da budemo lider STEM obrazovanja na sjeveru Hrvatske. Tome svjedoče novi studijski programi u STEM području i znanosti. Uz to, pokrenuli smo portal sveučilišta sjever Unin.conect koji je namijenjen povezivanju partnera u području gospodarstva te studenata i nastavnika Sveučilišta Sjever. Drugi tjedan organiziramo konferenciju u području multimedije kroz koju će se predstaviti sve što će se događati u tom području na Sveučilištu Sjever, a krajem svibnja organizirat ćemo 1. Dan karijera na kojem ćemo uz suradnju brojnih partnera iz gospodarstva pokušati studentima prezentirati sve mogućnosti zapošljavanja i razvoja karijera koji mogu ostvariti nakon završetka studija –  rekao je prof. dr. sc. Vusić.

Novi preddiplomski stručni studij Mehatronike i diplomski sveučilišni studij Strojarstvo predstavio je pročelnik Odjela za strojarstvo doc. dr. sc. Vlado Tropša, dok je o novom preddiplomskom stručnom studiju Fizioterapija govorio izv. prof. dr. sc. Goran Kozina, pročelnik Odjela za sestrinstvo.

Novi diplomski sveučilišni studij Multimedija u sklopu kojeg će studenti otkrivati tajne produkcije video igara, mobilnih i web aplikacija, a planira se i pokretanje studentske televizija predstavio je pročelnik Odjela za multimediju, oblikovanje i primjenu doc. art. Robert Geček, dok je diplomski sveučilišni studij Graditeljstvo predstavio pročelnik Odjela za graditeljstvo prof. dr. sc. Božo Soldo.

 

Život i društvo

‘Život na vagi’ preselio se u Međimurje: ‘Probudim se svako jutro i pomislim da sam u raju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nova sezona ‘Života na vagi’, osim snažne volje i ustrajnosti novih 16 kandidata, opet će pokazati ljepote jednog kraja Lijepe Naše. Još jednom ekipa je smještena u mjestu bogate kulture, povijesti i mnoštva prirodnih ljepota, ovaj put Međimurju!

Na krajnjem sjeveru Hrvatske snimanje je u punom jeku, a treneri Mirna Čužić i Edo Mehmedović te kandidati već su se naviknuli na novu svakodnevicu, javlja RTL.

Njihov novi dom nalazi se u neposrednoj blizini Toplica Sveti Martin koje nude wellness i bazene, kilometarske pješačke staze, sportske terene, a okruženi su prekrasnom prirodom…

-Kad sam vidjela gdje ćemo biti smješteni, poželjela sam da me netko uštipne jer sam mislila da sanjam. Oduševile su me kućice koje su u skladu s prirodom. Volim drvo i takvo uređenje interijera daje mi osjećaj topline i doma. Ali i cijeli okoliš je predivan; stari mlin, potočić posred kampa i gusto zelenilo koje ga okružuje idealno su okruženje koje treba i nama, a posebno kandidatima nakon napornih treninga. No svugdje gdje je lijepa priroda, vidim samo raj za dušu – rekla je Mirna.

Nastavite čitati

Život i društvo

Svi su pozvani na „6. španciranje po Varaždin Bregu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Gornji Kneginec, pod pokroviteljstvom Općine, Udruga vinogradara i voćara Varaždinbreg organizira „6. španciranje po Varaždin Bregu“.

Početak programa i okupljanje sudionika je u subotu, 22. lipnja, u 16:30 sati u parku ispred Osnovne škole Kneginec Gornji.

Ruta šetnje je 5 kilometara uz tri postaje za osvježenje i druženje.

Kotizacija je 10 eura, a uključuje majicu s otisnutim logom Općine, udruge i nazivom programa, čašu, etui te gulaš i piće uz živu glazbu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje