Povežite se s nama

Međimurje

Prelog: ljetne radionice za djecu i mlade u Muzeju Croata insulanus

Objavljeno:

- dana

Muzej Croata insulanus Grada Preloga pripremio je zanimljiv program za djecu i mlade tijekom ljetnih praznika.

Ljetne radionice u Muzeju će se održavati četvrtkom od 10 sati. Prva je na rasporedu već ovog četvrtka, 21. lipnja. Riječ je o etnoradionici u sklopu Festivala „LegenDra“. Prijave za radionice su obvezne, a moguće su pozivom na broj telefona 040/645-404, putem e-mail adrese [email protected] ili putem Facebook stranice Muzeja Croata insulanus Grada Preloga.

Preporučena dob za sudjelovanje na radionicama je od 6 do 15 godina. Sljedeće radionice su: “Rimski nalazi” (5. srpnja), “Selfie na meksički način” (12. srpnja), “Kad plastična boca postane umjetničko djelo” (19. srpnja), “Maketa” (2. kolovoza) i “(Živi) čovječe, ne ljuti se” (9. kolovoza).

Međimurje

Kros za vrtićarce te učenike u Perivoju Zrinskih okupio stotine trkača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Jedna od najmasovnijih sportskih aktivnosti u Međimurju svakako je kros za vrtićarce te učenike osnovnih i srednjih škola koji se održava dva puta godišnje u Čakovcu, u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

U subotu, 1. travnja, je održano novo izdanje proljetnog krosa koji je okupio velik broj mališana i učenika, a trčalo se na poznatoj lokaciji u jezeru podno zidina Starog grada te Perivojem Zrinski.

Snage su odmjerili brojni osnovnoškolci, svaki razred zasebno te dječji vrtići s područja Međimurja, u dvije kategorije- posebno predškolci i posebno mlađi.

Najuspješnijima u pojedinačnim uzrasnim kategorijama podijeljene su medalje, kao i pehari školama najboljih trkačica i trkača.

Proljetni i jesenski krosevi za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurja te polaznike vrtića održavaju se u čakovečkom parku od 2005. godine, a kontinuitet je prekinut samo tijekom pandemije.

Međimurska županija u duhu Europske regije sporta, odnosno regije koja sustavno pomaže te podržava sport i rekreaciju i ove je godine pomogla u organizaciji i pripremi masovnog natjecanja koje je odavno preraslo u veliko obiteljsko druženje brojnih žitelja našega kraja.

Nastavite čitati

Međimurje

Zbog kvara ne radi hitni broj službe 194 u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od Međimurske županije došla je važna obavijest, danas, 1. travnja.

– Zbog kvara u radu fiksne i mobilne mreže ne radi hitni broj službe 194. Građani na području Međimurske županije hitnu službe mogu dobiti na jedinstven broj 112 – stoji u obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje