Povežite se s nama

Međimurje

Premijera “Male seoske priredbe” Dramskog studija “Dada” i KD “Štolcer” na KAM-u u Prelogu 24. travnja

Objavljeno:

- dana

Nova predstava Dramskog studija “Dada” KD-a “Pinklec” i Kazališna družina “Štolcer” krenuli su u zajednički pothvat pa će se premijera njihove predstave “Mala seoska priredba” održati na Festivalu KAM u Prelogu u nedjelju, 24. travnja s početkom u 18.15.

– Jedan od produktivnijih (i zabavnijih) načina rada u kulturi, pogotovo u manjim sredinama, jest udruživanje, suradnja, koprodukcije ili kolaboracije…

Na takav način osnažuju se sama produkcija i postprodukcija, a razmjena iskustva, različitih znanja ili metoda rada posebno dolaze do izražaja i dodatno, totalno pozitivno, utječe na sve aktere – objašnjavaju članovi navedenih kazališnih družina.

Vođeni takvim razmišljanjima Dramski studio Dada i Kazališna družina Štolcer krenuli su u zajednički pothvat – zajedničku predstavu – “Mala seoska priredba”.

– Predstava govori o jednom malenom gradu u kojem se obilježava veliki svečani dan. Slavi se Dan grada, a jedna malena amaterska družina priprema priredbu gradonačelnici u čast. Priredbu je osmislio i napisao sam ravnatelj kulturnog doma. No, par dana prije svečanosti glavni glumac se razbolio i završio u samoizolaciji. Ravnatelj kulturnog doma, snalažljiv kakav je, u pomoć zove velikog i nadaleko poznatog glumca iz Zagreba. On će svečanost spasiti i trud ove male družine opravdati. Ili možda ipak neće… – dodaju “Dadači” i “Štolceri”.

Tekst poznatih čeških komediografa, satiričara Ladislava Smoljaka i Zdeneka Sveraka, prilagodila je Kristina Štebih, a redateljske palice prihvatio se Davor Dokleja. U predstavi igra miješana ekipa “Štolcera” i “Dade”, a sve to uživo prati glazba članova Županijskog tamburaškog orkestra “Stjepan Bujan Stipić” Andrije Goričanca, Davida Dolenca i Nikole Kraljića.

U predstavi igraju: Natalie Vurušić, Dijana Kirić, Mara Barbić, Jelena Dokleja, Amra Hrlec, Jakov Feher, Neven Matoša, Silvio Štefanac, Dejan Buvač, Kristina Štebih, Anja Zanjko, Martina Roža, Ivica Mikolaj i Siniša Obadić.

Međimurje

U tijeku Dani Općine Mala Subotica: danas sjednica i Vigor, sutra Mušketiri, u nedjelju mimohod, sajam, izložba, Tragovi…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dom kulture Mala Subotica

Dani Općine Mala Subotica održavaju se od 30. lipnja do 9. srpnja.

Jučer, posljednjeg dana lipnja, manifestacija je počela besplatnim mjerenjem tlaka i šećera ispred Doma kulture u Maloj Subotici, podjelom nagrada učenicima OŠ Tomaša Goričanca i promocijom knjige “Vodič za uzgoj povrća” Renata Obadića ispred prostorije Etno zbirke u Maloj Subotici.

Danas, 1. srpnja, organizira se svečana sjednica OV-a Male Subotice, uz potpisivanje Sporazuma o suradnji Općine Mala Subotica i Grada M. Središća (18 sati). Slijedi koncert Aquarius banda i grupe Vigor u šatoru kod Osnovne škole.

Sutra prijepodne će snage na igralištu NK-a “Spartak” odmjeriti Nogometna škola Općine Mala Subotica i Škola nogometa “Rudar” iz M. Središća. U 18 sati će isto učiniti reprezentacije Male Subotice i Murskog Središća. Od 19 sati kod OŠ zabavlja grupa Mušketiri.

Ove nedjelje, 3. srpnja, u 10.30 održava se mimohod od zgrade Općine do crkve. Slijedi sveta misa, a popodne se otvaraju izložba čipke Nade Mance te Sajam poljoprivrednika i obrtnika. Koncerte potom održavaju kulturne udruge i grupa Tragovi.

Dani službeno završavaju u subotu, 9. srpnja, 5. Utrkom Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Za skele u Murskome Središću i Križovcu 100.000 kuna Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće ponosi se svojim prekrasnim prirodnim krajolikom te konstantno ulaže u turističku infrastrukturu.

Skela “Fusek” Mursko Središće i skela u Križovcu nekada su služile prvenstveno prijevozu vozila, ljudi i životinja za obrađivanje zemlje koju je lokalno stanovništvo posjedovalo s druge strane rijeke Mure. U današnje vrijeme skele su atraktivni turistički proizvod i najviše se koriste za prijevoz ljudi: turista i posjetitelja.

Skele je potrebno stalno održavati i ulagati u njihovu sigurnost zbog prijevoza putnika, a tu su i troškovi osoblja koji rade na skelama. Kako bi se udio tih troškova smanjio u gradskom Proračunu, Grad Mursko Središće svake godine se javlja na Poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za dodjelu pomoći radi osposobljavanja plovila i omogućavanja prijevoza osoba i stvari s jedne na drugu obalu unutarnjih voda.

Ove godine je Gradu dodijeljeno 100.000 kuna, i to 33.895,47 kuna za sufinanciranje operativnih troškova rada skele i posade te djelomičnu obnovu skela i 66.104,53 kune za sufinanciranje kupnje pomoćnih čamaca i pogonskih motora za čamce skele “Fusek” Mursko Središće i Križovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje