Povežite se s nama

Međimurje

Sunčana Glavina većinom glasova potvrđena za novu direktoricu Međimurskih voda

Objavljeno:

- dana

Danas je u Hotelu Park u Čakovcu održana sjednica Skupštine Međimurskih voda, na kojoj je većinom glasova kao direktorica društva potvrđena Sunčana Glavina iz Murskog Središća.

Sjednici je prisustvovalo 24-ero od 25 predstavnika jedinica lokalne samouprave s područja Međimurske županije, koje su vlasnice toga trgovačkog društva.

Nadzorni odbor pritom je pred skupštinare – načelnike i gradonačelnike međimurskih općina, odnosno gradova – iznio prijedlog o kandidatkinji, a članovi Skupštine potvrdili su je kao novu direktoricu na mandat od četiri godine. Podržao ju je 21 skupštinar, dok je troje njih bilo suzdržano.

Podsjećamo, na toj je funkciji kao vršiteljica dužnosti pet mjeseci bila Biserka Mavrin-Veinović, koja je upravljanje Međimurskim vodama preuzela nakon što je dotadašnji direktor Vladimir Topolnjak iznenada podnio ostavku na tu dužnost u studenome i otišao u mirovinu.

Glavina je inače prethodno već radila u Međimurskim vodama, iz kojih je otišla prije nekoliko godina. Ovlaštena je interna revizorica, a ima i bogato iskustvo u području financija.

Međimurje

U kolovozu besplatne pripreme za maturu iz matematike za one koji žele upisati MEV

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I dok su upisi u tijeku, stižu dobre vijesti za buduće studente! Međimursko veleučilište u Čakovcu organizira besplatne pripreme za maturu iz matematike za sve učenike koji su podnijeli prijavu za upis na jedan od smjerova na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.

Pripreme će se održati u prostorima Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, na adresi Bana J. Jelačića 22/a, Čakovec, dana 16., 17., 19. i 23. kolovoza od 9:00 do 12:00 sati.

Prijaviti se možete putem e-mail adresa: [email protected] ili [email protected]

Za sve dodatne informacije zainteresirani učenici mogu poslati upite na navedene e-mail adrese.

Nastavite čitati

Međimurje

Mursko Središće: Šetnica sv. Barbare širit će se nizvodno prema Podturnu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće nastavlja s projektom proširenja kapaciteta i sadržaja na popularnoj Šetnici sv. Barbare. Naime, već dulje vrijeme postoji ideja za njezino proširenje i nizvodno od Murskog Središća sve do Podturna.

Tim je povodom u Murskom Središću održan sastanak na kojem je projektant Lorand Klemenčić koji je dosad projektirao sve sadržaje na Šetnici sv. Barbare prezentirao idejno rješenje njezina produžetka kroz naselja Peklenica, Križovec, Miklavec, Ferketinec i Podturen, a u budućnosti i sve do ušća Mure u Dravu kod Legrada. Na sastanku su bili gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, gradski pročelnik Josip Sršan i načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović.

Već za ovaj tjedan je planiran sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda s kojima se surađivalo na uređenju šetnice prema Svetom Martinu na Muri. Želja je urediti servisne puteve Hrvatskih voda koji bi također bili u funkciji pješačkih i biciklističkih staza.

– I kod ovog projekta na prvome mjestu bit će zaštita prirode jer niti jedan zahvat neće zadirati u prirodni okoliš rijeke Mure – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje