Povežite se s nama

U fokusu

U Varaždinu se pridružite humanitarnoj utrci i šetnji za nabavu magnetske rezonancije

Objavljeno:

- dana

Očekuje se oko 1500 ljudi

U Varaždinu se u subotu, 3. prosinca organizira velika humanitarna utrka čiji je cilj prikupljanje dodatnih sredstava za nabavu uređaja za magnetsku rezonanciju i za Dječji odjel varaždinske Opće bolnice. Utrka stoga nosi naziv “Jedan krug za djecu”.

Organizatori očekuju da bi u utrci i šetnji kroz Varaždin moglo sudjelovati oko 1500 ljudi te je toliko naručeno startnih brojeva za sudionike utrke. 

Oni koji svojim sudjelovanjem žele pridonijeti ovoj humanitarnoj akciji moći će uplatiti startninu u iznosu od 20 kuna i tako pridonijeti prikupljanju potrebnih sredstava.

Startnina će se moći uplatiti direktno na žiro račun akcije HR 1523600001501952562 ili od 21. studenog do 1. prosinca od 10 do 12 sati u prostorijama Malog atletskog kluba na SC “Slobodi”, na adresi O. Price 34. Oni koji se u posljednji tren odluče priključiti utrci moći će platiti startninu i podići svoj broj i na sam dan utrke prije starta kod Studentskog doma od 14 do 15,30 sati.

Utrka počinje 3. prosinca u 16 sati ispred Studentskog doma te je određena kružna ruta, od doma se kreće prema tržnici i Korzu, zatim prema kazalištu, uz park Vatroslava Jagića te Kolodvorskom ulicom do Željezničkog kolodvora i cilj je ponovno ispred Studentskog doma.

Organizator utrke je Mali atletski klub iz Varaždina, suorganizatori su Studentski centar Varaždin i Varaždinske vijesti, a Grad je pokrovitelj.

Senzibiliziranje javnosti i institucija

Kako su danas na konferenciji za medije u Gradskoj vijećnici opisali organizatori i suorganizatori, ideja o ovoj akciji nastala je spontano, nakon nedavno održanog humanitarnog koncerta čiji je cilj također bio prikupljanje sredstava za NMR.

Kako je rekla ravnateljica bolnice Sanja Zember dosad je na račun uplaćeno gotovo 380 tisuća kuna te je Grad Varaždin donirao još 400.000 kuna.

Za nabavu uređaja potrebno je oko deset milijuna kuna te je u razgovorima s Ministarstvom zdravstva dogovoreno kako će ministarstvo pokriti 85 posto troškova, Varaždinska županije 15 posto, a da će se ostalo prikupiti kroz humanitarne akcije.

Osim prikupljanja sredstava, glavni cilj svih ovih humanitarnih akcija zapravo je senzibiliziranje javnosti, ali i resornih institucija o potrebi što skorije nabave uređaja za magnetsku rezonanciju u varaždinskoj bolnici. Time bi i građani Sjeverozapadne Hrvatske dobili mogućnost ove napredne dijagnostičke pretrage kao što su je dosad dobili i stanovnici drugih regija u Hrvatskoj.

Izvor: Arhiva RT
Foto:

U fokusu

Ravnatelj OB Varaždin Poljak: pada broj hospitaliziranih pacijenata, ali i zaraženih djelatnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Općoj bolnici Varaždin sve je bolja epidemiološka situacija. Zahvaljujući padu broja hospitaliziranih covid pacijenata u proteklih tjedan dana, ali i pomoći iz Ministarstva zdravstva, postojeći zdravstveni kadar u varaždinskoj bolnici bit će rasterećen, javljaju iz Opće bolnice Varaždin.

Naime, kako je pojasnio ravnatelj varaždinske Opće bolnice Damir Poljak, broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na koronavirus u proteklih je tjedan dana smanjen s 252, na njih 206, a zahvaljujući mobilizaciji Ministarstva zdravstva u ponedjeljak će u ispomoć stići 10 medicinskih sestara kako bi se postojeći zdravstveni kadar rasteretio.

Ravnatelj Poljak naglasio je kako je od 206 hospitaliziranih pacijenata, njih 18 na respiratoru, a u posljednja 24 sata je nažalost preminulo sedam covid pozitivnih pacijenata čijim je obiteljima izrazio iskrenu sućut.  

– Iako u Varaždinskoj županiji još uvijek bilježimo relativno visoke brojke novozaraženih, varaždinska bolnica je u posljednjih tjedan dana bilježila pad broja hospitaliziranih. Uglavnom se hospitaliziraju pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom – rekao je ravnatelj Poljak.

Uz sve bolju epidemiološku situaciju vezanu uz broj hospitaliziranih pacijenata, Opća bolnica Varaždin bilježi i pad broja zaraženih djelatnika. Najveći broj djelatnika izvan pogona bio je 65, dok ih je trenutno 39 koji su u samoizolaciji ili su covid pozitivni.

-Trenutno imamo preko 80 posto cijepljenih zdravstvenih djelatnika. Na tjednoj bazi se, svakih 48 sati testira 87 djelatnika – kazao je Poljak dodavši kako bolnica ima dovoljno smještajnih kapaciteta, a hladni pogon i dalje funkcionira.

Idući tjedan trebao bi započeti i pilot projekt Ministarstva zdravstva u sklopu kojeg će se testirati i zdravstveni djelatnici koji su cijepljeni, a iako Opća bolnica Varaždin još uvijek nije dobila službenu obavijest, ravnatelj Poljak naglasio je kako su spremni uključiti se u projekt te ga sukladno preporukama i kvalitetno odraditi.

Nastavite čitati

U fokusu

Ovoga tjedna u Ulici Ive Režeka u Varaždinu na čak pet automobila izbušene gume!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čitatelj Regionalnog tjednika javio se redakciji zbog, kako navodi, krajnje bezobraznog ponašanja jednog od naših sugrađana.

– Na javnom gradskom parkingu (linije označene bijelom bojom) u ulici Ive Režeka 10 i 21 jedan od građana iz dana u dan buši gume automobilima koji su parkirani na spomenutom parkingu. Napominjem da taj parking nije označen plavim linijama niti postoji znak „Ovaj parking je rezerviran za stanare“. Ova kriminalna radnja se ponavlja već duže vrijeme, ali u znatno manjim intervalima. Ovaj tjedan je prevršena svaka mjera, čak pet automobila je pretrpilo istu materijalnu štetu – upozorio je ogorčeni Varaždinac.

Želja mu je da se građane upozori na „bezobrazno i nekulturno ponašanje našeg sugrađana te da spomenuti “gospodin” možda shvati što je napravio i da prestane s tim kriminalnim radnjama“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje