Povežite se s nama

Život i društvo

Priključite se vrtićima u uskršnjem bojanju pisanica i ukrasite Rajski vrt Muzeja anđela

Objavljeno:

- dana

POVODOM USKRŠNJIH BLAGDANA

Veselo druženje i ukrašavanje grana, vaza, skrivenih kutaka i ostalog inventara Rajskog vrta povodom nadolazećih uskršnjih blagdana održat će se u petak, 7. travnja, u prijepodnevnim satima u Muzeju anđela.

U prostoru dvorišta Muzeja anđela, 7. travnja u 10 sati okupit će se 100-injak djece i njihovih teta kojima su tijekom ožujka dostavljene su prazne pisanice. Djeca su ih, zajedno sa svojim odgajateljicama i odgajateljima ukrasila, obojala i pripremila za pokazivanje u Rajskom vrtu.

Od petka pa sve do početka Velikog tjedna, Rajski vrt bit će poprište druženja, stoga iz Muzeja anđela pozivaju sve zainteresirane vrtićke skupine i građane da i sami doprinesu radosti Uskrsa postavljanjem svojih pisanica.

Razgledavanje i ukrašavanje je moguće za vrijeme radnog vremena Muzeja od 10 sati do 13 sati i od 17 sati do 20 sati od ponedjeljka do petka. Subotom je Muzej otvoren od 10 sati do 14 sati.

Izvor: ILUSTRACIJA/whatcomtalk.com
Foto:

Život i društvo

Najsjevernije županije ipak su izbjegle prijeteće hladne valove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DHM-zovi prognostičari za nedjelju najavljuju jutarnje temperature zraka na kopnu između -10 i -5°C, u gorju još nižu, a dnevna temperatura bit će svega oko 0°C.

Povremeni sjeverac pojačavat će dojam hladnoće, a bit će i mjestimičnih oborina sve do utorka. No, tada napokon slijedi zatopljenje s jugozapadnjakom i češćim oborinama.

Dodajmo da DMHZ na svojim internetskim stranicama upozorava na hladne valove koji mogu utjecati na zdravlje ljudi.

Srećom, na priloženoj tablici u zonama s velikom i vrlo velikom opasnošću, nema područja u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Produžena isplata “dječjih božićnica“ i podnošenja reklamacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Isplata dječjih božićnica započela je 30. prosinca 2020. godine te je rok za dostavu istih produžen do 18. siječnja 2021. godine.

Roditelji, zakonski zastupnici, staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“ moći će predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu od 19. do 25. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za reklamaciju nalazit će se na web stranici Grada https://varazdin.hr/bozicnice/ od 19. siječnja 2021. godine, a isti će se moći podići i u Gradskoj vijećnici u navedenom razdoblju.

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

– Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju na novorođeno dijete za dijete rođeno od 1. do 31. prosinca 2020. godine, nalog za isplatu „dječjih božićnica“ vrši se po službenoj dužnosti, te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva – ističu u Gradu Varaždinu.

Nastavite čitati