Povežite se s nama

Život i društvo

Proslava 120. rođendana DVD Martijanca

Objavljeno:

- dana

DVD Martijanec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Martijanec 14. će svibnja proslaviti 120. rođendan.

Društvo danas ima 166 članova, od kojih je 33 -oje djece i mladih.

Budnica

Proslava obljetnice pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, početi će rano ujutro budnicom ulica Martijanca, program će se nastaviti tijekom dana svečanim mimohodom i svečanom sjednicom i završiti uz zabavno druženje u predvječerje.

Početak

Prema povijesnim zapisima, počeci organiziranja zaštite od požara na području Martijanca datiraju s početka 19. stoljeća. Inicijator osnutka dobrovoljnog vatrogasnog društva bio je vlastelin u Donjem Martijancu ban Pavao barun Rauch od Nyeka. Barun Rauch je, poučen sličnim požarima na susjednim vlastelinstvima i bojeći se da se isto ne dogodi i njemu, osnovao, utemeljio i bio pokrovitelj Dobrovoljnog vatrogasnog društva Martijanec, osnovanog 1896. godine, ispričao nam je predsjednik društva, Saša Lenček

Unatrag jednog desetljeća Društvo potpisuje povelju o bratimljenju sa članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gologovnica iz Koprivničko- Križevačke županije, te Prostovoljskim gasilskim društvima Ptujska Gora i Martjanci iz susjedne nam Slovenije, što je dobar pokazatelj međunarodne suradnje.

Društvo danas ima 166 članova, od kojih je 33 -oje djece i mladih. I oni svake sezone sa svojim voditeljima mukotrpno vježbajući ostvaruju odlične rezultate na vježbama.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Agilni, atraktivni, adaptivni i interaktivni na trećem danu Tjedna karijera na FOI-ju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: FOI

Na trećem danu Tjedna karijera Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu studenti su se vratili u najveću dvoranu i popunili sva raspoloživa mjesta.

Na zabavnoj panel diskusiji [email protected] – Agilni, atraktivni, adaptivni i interaktivni, Vedrana Miholić (CROZ), Goran Kanižaj (Mobilisis) i Moreno Grgurić (ecx.io), uz moderatora Karla Kukeca (Tehnološki park Varaždin) podijelili su sa studentima svoja iskustva zapošljavanja i trikove kako biti bolji u planiranju svoje karijere.

Naglasili su važnost adaptivnosti i agilnosti koja dolazi i od zaposlenika samog, ali i od poslodavca. Studentima su poručili da oni zapošljavaju studente već od druge ili treće godine preddiplomskog studija i da je veoma važno da budu motivirani, no da svakako ne odustaju od fakulteta već da planiraju svoje obrazovanje i svoj obrazovni put.

Poduzeće Haix na FOI je dovelo zanimljivo gostujuće predavanje prof. dr. ing. Andreasa Syske koji je studentima govorio o temi „Fascinating Factories – When Production meets IT“.

Uz brojne radionice, studenti u dvorištu FOI-ja razgovarali su s poduzećima Axilis; Barrage d.o.o.; CROZ; DignetSoftware d.o.o.; ecx.io; Ericsson Nikola Tesla; FIVE; Televend by INTIS; minus5 d.o.o.; MOBILISIS d.o.o.; Omega software d.o.o.; TECH PARK Varaždin / Makerspace; Udruga poslovnih analitičara – IIBA te Visage Technologies.

Nastavite čitati

Život i društvo

Učenici i studenti, prijavite se: Općina Petrijanec daje stipendije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Općina Petrijanec u školskoj/akademskoj 2021./2022. godini daje stipendije nadarenim učenicima srednjih škola i studentima. Za školsku/akademsku 2021./2022. godinu dodijelit će se stipendije u visini mjesečnog iznosa:

Učenici srednjih škola:

– učenici srednjih škola sa sjedištem na području Varaždinske županije – visinu mjesečnog iznosa naknadno će odrediti Odlukom općinski načelnik po završetku natječaja

– učenici srednjih škola sa sjedištem na području Međimurske županije – visinu mjesečnog iznosa naknadno će odrediti Odlukom općinski načelnik po završetku natječaja

– učenici srednjih škola sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili stranoj državi – visinu mjesečnog iznosa naknadno će odrediti Odlukom općinski načelnik po završetku natječaja

Studenti:

– studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije – 300 kuna

– studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Međimurske županije – 350 kuna

– studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili stranoj državi – 600 kuna

Konačan broj stipendija utvrdit će se utroškom sredstava iz proračuna Općine Petrijanec, a prema utvrđenoj rang listi kandidata.

Na internetskim stranicama Općine Petrijanec mogu se preuzeti tekst natječaja i pripadajuće obrasce koji se ispunjavaju prilikom prijave na natječaj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje