Povežite se s nama

Međimurje

Puštanjem balona u publiku službeno započela 52. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Objavljeno:

- dana

BOGAT PROGRAM

U Varaždinu je jučer počela 52. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece. Na svečanom otvorenju koje je vodio Davor Dokleja iz čakovečke Kazališne družine Pinklec, u Kinu Galerija tražilo se mjesto više.

Svi prisutni uživali su u programu koju su pripremili učenici i nastavnici Osnovne škole Martijanec. Zbor učiteljica otpjevao je nekoliko pjesama uz pratnju tamburica, a učenice su pjevale a cappella, zasvirali su Mali tamburaši, članovi Scensko-dramske družine izveli su igrokaz Djed i repa, a nastupale su i članice školske Plesne skupine.

Kvalitetni filmovi i raznolika tehnika

Na otvorenju su se publici obratili predsjednik Hrvatske zajednice teničke kulture Ante Markotić, ravnateljica Osnovne škole Martijanec Sonja Huzjak, tajnica Hrvatskog filmskog saveza Vera Robić-Škarica te Hrvoje Selec i Sandra Malenica, voditelji varaždinskog Filmsko-kreativnog studija VANIMA. Nakon kratkog govora poznatog glumca Jana Kerekeša i učenice OŠ Martijanec Sabine Laure Balaić, publiku su zasuli baloni i time je službeno otvorena 52. Revija. 
Također, publika je već jučer pogledala prvu revijsku projekciju, blok animiranih, dokumentarnih, igranih filmova.

Ove godine, na sedam revijskih projekcija publika će pogledati 48 animiranih, 17 igranih i 15 dokumentarnih filmova, osam TV reportaža te četiri filma u otvorenoj kategoriji.

– Pristigli filmovi pokrivaju različite teme, a ove godine dominira animirani film svojom kvalitetom i raznolikošću tehnike. Mi ćemo ocijenjivati temu, tehniku, ideju, inovaciju, a kod igranih filmova i režijske postupke i glumce. Mnoštvo je segmenata koji doprinose ukupnom dojmu i konačnoj odluci. Filmove su radila djeca, a ako sudimo prema ovom što smo danas mogli vidjeti, riječ je djeci koja pred sobom imaju cijelu budućnost i možemo očekivati uspješne buduće filmske autore – rekla je članica stručnog ocjenjivačkog suda, redateljica Čejen Černić.
Ove godine, na sedam revijskih projekcija publika će pogledati 48 animiranih, 17 igranih i 15 dokumentarnih filmova, osam TV reportaža te četiri filma u otvorenoj kategoriji.
Djeca su već prvog dana Revije pokazala svoje oduševljenje. 
– Prvi put sam ovdje sa svojim filmovima, ali je naša škola sudjelovala već na dvije Revije. Ove godine smo ovdje sa tri filma. Zadovoljni smo našim radovima i sretni što smo ovdje te se nadamo da će i sljedeće generacije učenika naše škole sudjelovati na Reviji – kaže Barbara Jurić iz Osnovne škole Mečenčani, Donji Kukuruzari.
Danas, nakon dvije jutarnje projekcije u Varaždinu, učenici, njihovi mentori i gosti iz inozemstva sele se u Ludbreg. Subotu i nedjelju provest će u Čakovcu gdje će biti i svečano zatvaranje Revije uz dodjelu nagrada.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mala Subotica: trkači i rekreativci pozvani su na utrku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Povodom Dana općine Mala Subotica, Općina Mala Subotica u suradnji s tamošnjom udrugom sportske rekreacije „Sport za sve“ i atletskim klubom Međimurje, organizira 4. utrku Općine Mala Subotica, koja će se održati 10. srpnja s početkom u 18:30 kod Osnovne škole Tomaša Goričanca u Maloj Subotici.

Trkači mogu sudjelovati na stazama od 3,4 i 7,3 kilometra. Utrka je namijenjena građanstvu, bilo da je riječ o sportašima ili rekreativcima, a medalje za prva tri natjecatelja osigurane su u svim dobnim kategorijama. Startne brojeve osigurava organizator, a preuzimaju se od 16:30 kod škole.

Podjela nagrada bit će poslije završetka glavne utrke, nakon što se obrade svi podatci.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani Općine Goričan slavit će se uz dobru zabavu: sport, izložbe, vol s ražnja…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani Općine Goričan ove će se godine održati od četvrtka, 24. lipnja, do nedjelje, 27. lipnja.

U četvrtak s početkom u 19 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća u Multimedijalnoj dvorani, a dok će petak obilježiti likovna radionica Emanuela Varovića, otvorenje izložbe pokojne Ivane Šavora, foto-safari Petra Sabola i nastup grupe “Meteori”, a za djecu je organiziran i zabavni park.

U subotu će, uz dječji zabavni park, biti održano i kuhanje udruga, prijateljska utakmica Prijatelji – Palonovec, sportske igre te nastup grupe “Čarobnjaci”, dok će se u nedjelju slaviti sveta misa, a u tamošnjem društvenom domu KUD je pripremio izložbu starina. Svima u slast bit će i vol s ražnja, a potom slijedi mini turnir u nogometu, nastup mažoretkinja i puhačkog orkestra.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!