Povežite se s nama

U fokusu

Rad pauk-službe u Varaždinu opstruiran punih pet godina

Objavljeno:

- dana

PROVJERILI SMO

Iako pauk-služba u Varaždinu postoji od 1996. godine, bahatom parkiranju ne samo da nije odzvonilo već izgleda da je naš grad postao sinonim za nepropisno parkiranje, poglavito po travnjacima.

Tko je zatajio?

– Nažalost, prometna kultura i sigurnost u prometu posljednjih je godina u gradu spala na niske grane, jer je, između ostaloga, izostalo preventivno djelovanje pauk- službe – upozorava Tomo Ježovita, direktor varaždinskog Crtorada. Podsjećamo, Grad Varaždin prema ugovoru o koncesiji s Crtoradom ima pauk-službu sa suglasnošću MUP-a za rad dvaju vozila na gradskom području. Ona bi i danas trebala raditi “punom parom“, jer je do 2014. dnevno uklanjano 10 ili čak 20 nepropisno parkiranih vozila.

Do 2014. dnevno je uklanjano 10 ili čak 20 nepropisno parkiranih vozila

– Pauk-služba je kontinuirano radila, premještajući svake godine više od 1.000 nepropisno parkiranih vozila, sve do dolaska na vlast gradonačelnika Gorana Habuša. Od tada, njezin rad je sustavno bojkotiran, te smo 2014. godine zabilježili 130 intervencija po nalogu policije i Grada. No, 2015., 2016. i 2017. godine paukom je ukupno premješteno svega 5 vozila, i to samo kada su održavane različite manifestacije – ističe Ježovita.

I dok u normalnim gradovima pauk-služba funkcionira preventivno, Varaždin se neslavno vratio u 1996. godinu, sa stotinama nepropisno parkiranih automobila koji uništavaju zelene površine, zauzimaju mjesta za invalide te blokiraju prolaženje pješačkim i biciklističkim zonama.

– Netko je gadno zatajio, i za jedan grad kulture je neprihvatljivo da se kraj velebne podzemne garaže tolerira uništavanje Ulice Ankice Opolski i drugih. Da bi pauk uredovao, treba nalogodavca – policijske službenike, komunalne ili prometne redare – i bez naloga nema uklanjanja nepropisno parkiranih vozila.

Prometni redari, kao zaposlenici Grada, trebali bi revno odlučivati o uklanjanju vozila koja su u prekršaju prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama – smatra čelnik tvrtke čiji zaposlenici s licencama i registrirani namjenski kamioni nepotrebno stoje.

Dok u normalnim gradovima pauk-služba funkcionira preventivno, u Varaždinu to nije slučaj

O problemima koje uzrokuje manija nepropisnog parkiranja namjeravaju obavijestiti odgovorne u Gradu.
– Mi ćemo ih kontaktirati prvenstveno radi preventive te inicirati sastanak o prometnoj problematici. Ne daj Bože da netko pogine jer ne radimo svoj posao – ističe Ježovita.

Inače, u varaždinskom prometnom redarstvu zaposlena su dva službenika. No, u odgovoru koji smo dobili iz Grada o njihovu radu, istaknuto je da jedan od njih radi na pola radnog vremena. Srećom, mobilni su, jer  službenici Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam imaju na raspolaganju tri službena automobila.

– Koriste ih prema prioritetima koje nalaže služba. U Upravnom odjelu osim prometnih redara, vozila koriste i poljoprivredni redar, komunalni redari te službenici na izgradnji, nadzoru i održavanju komunalne infrastrukture čiji rad zahtijeva učestali odlazak na teren – navode u odgovoru.

Na naš upit tko snosi odgovornost ako netko smrtno strada radi vozila koje je na gradskom području na javnoj površini nepropisno parkirano i nije pravovremeno uklonjeno, odgovaraju da prometno i komunalno redarstvo radi na prevenciji, s ciljem oslobađanja prometnih površina za stvarnu namjenu i sprečavanja neželjenih posljedica.
– Za svaki počinjeni prekršaj i njegove posljedice odgovara isključivo njegov počinitelj – ističu u UO za komunalni sustav i urbanizam.

Izvor: RT
Foto:

U fokusu

Od srpnja veće rate kredita, evo tko će biti prvi na udaru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već neko vrijeme najavljuje se povećanje kamatnih stopa. Prvi će na udaru biti klijenti koji imaju kredite s promjenjivim kamatnim stopama.

Hrvatska narodna banka najavila je da će od 1. srpnja nacionalna referentna stopa (NRS) rasti 0,3 postotna poena pa bi tada mogli poskupjeti krediti s promjenjivim kamatnim stopama koji su vezani za NRS, piše Večernji list.

Glavni ekonomist Hrvatske narodne banke Vedran Šošić objasnio je da bi nešto veće rate kredita mogla očekivati trećina korisnika stambenih kredita, njih oko 67 tisuća, te 110 tisuća potrošačkih kredita, odnosno desetak posto ukupnog broja. Šošić je kazao da će prosječna mjesečna rata stambenih kredita vezanih za NRS porasti oko pet eura za četiri petine dužnika, dok će za preostalih 20 posto klijenata mjesečna rata biti veća desetak eura.

Guverner Boris Vujčić kazao je da su kamatne stope u Hrvatskoj porasle znatno manje nego u drugim članicama eurozone jer je velik broj potrošača ugovorio kredite s fiksnim kamatnim stopama.

Nastavite čitati

U fokusu

Bilić u Saboru: Funkcionalno spajanje je neprovedivo u praksi zbog birokracije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić prošlog je tjedna u Saboru upozorio na važnost decentralizacije, ali u pravom smislu te riječi.

– Vjerujemo da nama u Ludbregu, kao i drugim općinama i gradovima, treba biti omogućeno donošenje odluka vezanih za našu sredinu. To uključuje sve, od toga što će se događati u našim školama, preko brzine izdavanja dozvola, pa do ulaganja nužnih sredstava u infrastrukturu. Govorio sam o još jednoj važnoj temi, a to je funkcionalno povezivanje općina. Jasno je da je povezivanje ključno da bi zajednički mogli odraditi projekte ključne za naš kraj, ali je nažalost još uvijek od strane države nejasno definiran način povezivanja. Puno se spominju reforme, ali se one u praksi ne provode – rekao je Dubravko Bilić.

Ističe da će se u Saboru zalagati da jedinice lokalne samouprave dobiju više ovlasti.

– Samo lokalnom zajednicom koja ima ovlasti za donošenje ključnih odluka možemo osigurati brži i učinkovitiji razvoj. Naše iskustvo pokazuje da bolje poznajemo potrebe i prioritete naših građana te da možemo brže i prilagodljivije odgovoriti na izazove s kojima se suočavamo. Decentralizacija nije samo administrativna promjena; ona je ključ za stvaranje prosperitetnih i samoodrživih zajednica. Nastavit ćemo se zalagati za to da Ludbreg i slične sredine dobiju više ovlasti i odgovornosti za vlastiti razvoj – rekao je Bilić.

Govoreći konkretno o funkcionalnom spajanju, Bilić upozorava da je trenutno neprovedivo u praksi, a sve zbog administrativnih barijera, odnosno birokracije.

Kaže da glavnina problema leži u tome da je Ministarstvo financija do sad isključivo bilo nadležno za takozvane reforme lokalne samouprave, a sve se svodilo na postepeno smanjenje prihoda gradovima i općina, dok se funkcionalno spajanje onemogućava zbog nerazumijevanja nadležnih institucija.

– Opet ćemo mijenjati porezni zakon i smanjiti prihode lokalnim samoupravama, molim kolege iz HDZ-a da pokušaju objasniti ministru Primorcu da mi novac ne oročujemo u bankama već trošimo za bolji standard, ulažemo u infrastrukturu, dječje vrtiće, te kroz razne mjere i projekte nastojimo omogućiti bolji život našim sugrađanima. Oni koji su se spojili funkcionalno imaju velikih i nerješivih problema, a da ne govorim kakvi su problemi s inspekcijama koje ne uvažavaju same procese. Posebno je problem radni status službenika kod funkcionalnog spajanja, što do sad nije regulirano – rekao je Bilić i istaknuo da se zapravo favorizira velike gradove.

– Nužno je da se primijeni neki od europskih modela koji na drugačiji način brinu o jednakosti razvoja svoje države. Nadam se da će novi ministar uprave provesti konkretnu reformu koja će dati vjetar u leđa za ozbiljnije promjene, te da se iskoristi poticaj države da se to povezivanje lokalnih sredina zaista i provede u praksi – rekao je Bilić i dodao da je država jako centralizirana i svaka decentralizacija završi na županijama. Ističe da u budućnosti treba ići u smjeru da se gradovima daju na upravljanje primjerice škole i sustav izdavanja građevinskih dozvola te dodaje da je izglasavanje ove dopune zakona veliki napredak i nada se da će se administrativne barijere otkočiti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje