Povežite se s nama

Međimurje

Razmjena iskustava uz dodjelu Zlatnih plaketa

Objavljeno:

- dana

PRELOG

Grad Prelog i ove će godine biti domaćin tradicionalnog susreta gospodarstvenika sa svojeg područja, koji će završetak kalendarske godine iskoristiti kako bi s javnosti podijelili svoje novosti, rezultate i uspjehe.

Susret gospodarstvenika Grada Preloga održat će se ovog petka, 24. studenoga, u prostorima Sportsko-rekreacijskog centra „DG Sport“ i hotela Panorama.

Predstavit će se brojni domaći poduzetnici, kao i gosti iz Slovenije, Mađarske i Kine

Program okupljanja zamišljen je u nekoliko dijelova. Tako će u 12 sati biti otvoren izložbeni dio s gospodarstvenicima s područja Grada Preloga i Međimurske županije, ali i susjednih zemalja, Slovenije i Mađarske, kao i daleke Kine. Osim što će posjetitelji moći razgledati vrlo široku ponudu raznolikih proizvoda i usluga, organizatori su se pobrinuli i za nekoliko zanimljivih predavanja, kao i radionica iz područja aktualnih gospodarskih tema.

Program će se nastaviti u poslijepodnevnim satima, kada je od 17.30 sati na rasporedu središnji događaj cjelodnevnog okupljanja. Naime, u sklopu središnje svečanosti bit će održana i dodjela nagrada „Zlatna plaketa“, koje će najuspješnijim gospodarstvenicima uručiti predstavnici Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Čakovec. 

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

FOTO Kamp plivanja okupio više od 150 djece na vanjskim i unutarnjim čakovečkim bazenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od ponedjeljka, 27. lipnja, pa sve do, 2. rujna, osnovnoškolci s područja Čakovca i Međimurja imaju mogućnost uključiti se u 18. zaredom serijal ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“. Zajednica sportskih udruga Čakovca uz pokroviteljstvo Grada Čakovca organizira ljetne sportske aktivnosti za djecu, te ih očekuju 23 kampa iz 18 različitih sportova.

Prvog tjedna najposjećeniji je bio kamp plivanja koji je na unutarnjim i vanjskim bazenima “Marija Ružić” u Čakovcu okupio više od 150 djece. Uz vodstvo čak 13 stručnih trenera na čelu s predsjednikom Čakovečkoga plivačkog kluba Goranom Kolarićem, radili su podijeljeni u skupine, od plivača početnika do vrsnih plivača, a posljednjeg dana kampa, uz učenje kroz druženje i igru, odmjerili su snage te dokazali svoje plivačke vještine.

Pritom ih je pozdravila i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, čestitala im na uspješno odrađenom kampu i pozvala da se pridruže svim sportskim aktivnostima koje su za njih organizirane tijekom ljetnih mjeseci.

Cijene su kampova nepromijenjene, pa tako djeca s područja Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Uplate su moguće na recepciji čakovečkih gradskih bazena tijekom cijelog ljeta. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje, bočicu za piće i majicu. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Drugog tjedna sportskih kampova u Čakovcu osnovnoškolci se mogu uključiti u kickboxing, odbojku na pijesku i nogomet.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Dvadeset izlagača na sajmu domaćih proizvoda u M. Središću, ŠN ‘Rudar’ pobjednik Murske alke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu svima dobro poznate manifestacije “Ljeto uz Muru” u Murskom Središću, u subotu, 2. srpnja, održao se tradicionalni sajam domaćih proizvoda.

Ove se godine okupilo dvadeset ponosnih izlagača iz Međmurja i Podravine, a u njihovim su proizvodima uživali mnogobrojni posjetitelji. Sve je izlagače obišao i gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak.

Istovremeno sa sajmom domaćih proizvoda održala se tradicionalna manifestacija Murska alka u organizaciji Rudarskog zbora Mursko Središće.

Ovo zabavno natjecanje pratila je mnogobrojna publika, a pobjedu je ovaj put odnijela Škola nogometa “Rudar”. Drugo je mjesto pripalo muškoj ekipi Dobrovoljnoga vatrogasnog društva iz Peklenice, a brončani je Gradski puhački orkestar iz Murskog Središća.

– Čestitamo svima na plasmanu, kao i svima onima koji su sudjelovali i dobro se zabavili! – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje