Povežite se s nama

Život i društvo

Reformisti iz 3. Mjesnog odbora traže gradnju kružnog toka na raskrižju Krležine i Filićeve

Objavljeno:

- dana

Frekventno raskrižje

Na raskrižju Miroslava Krleže i Krešimira Filića u Varaždinu, u subotu, 10. prosinca dogodila se prometna nesreća pa Reformisti iz 3. Mjesnog odbora ponovno apeliraju na Grad i odgovorne službe da hitno u proračun stave i osiguraju sredstva za izgradnju rotora na spomenutoj lokaciji, koja je očito crna točka na varaždinskim prometnicama.

Na ovaj problem već je nekoliko puta upozoravao predsjednik Vijeća 3. mjesnog odbora Nenad Koščak.

Naime, u svibnju 2015. godine Policijska uprava Varaždinska je istaknula to mjesto kao prioritet u prometnoj infrastrukturi na području Grada Varaždina.

Iz Grada Varaždina tada su rekli da je želja da radovi počnu još te 2015. godine, no s obzirom na činjenicu da je u tijeku izrada projektne dokumentacije te da je za istu potrebno ishoditi dozvole za gradnju, realno je da će radovi započeti tijekom 2016.

– Kraj je 2016. godine , a spomenuti rotor ne samo da nije započet, nego je maknut sa popisa prioriteta, a sredstva su usmjerena u gradnju drugih stvari. Podsjećamo gradonačelnika i gradske službe da se spomenuto crno raskrižje nalazi neposredno u blizini najveće osnovne škole u Varaždinu, kao i u blizini POS naselja, a frekvencija ovim raskrižjem vjerojatno je jedna od najvećih u gradu – ističu Reformisti iz 3. MO-a. te predlažu da se na sporno mjesto postavi montažni kružni tok kao što je bio primjer u Gospodarskoj ulici, koji bi bio privremeno rješenje s ciljem sprečavanja novih prometnih nesreća.

– S toga, u interesu zaštite svih sudionika u prometu nadamo se da će Grad poduzeti potrebne mjere, prihvatiti naš prijedlog i hitno riješiti ovaj problem, te da i ovaj puta neće ostati sve samo na velikim obećanjima tik pred izbore – zaključuju.

Izvor:
Foto: Google maps

Život i društvo

FOTO Zaljubljenici u “Harliće” guštali u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska udruga vlasnika i ljubitelja Harley Davidson motora Pleter Chapter Croatia (koja je dio međunarodne organizacije vlasnika Harley-Davidsona, Harley Owners Group) prošli vikend od 23. do 25. srpnja održala je svoj tradicionalni HD Relax Weekend po međimurskom i varaždinskom kraju sad već sedmi puta po redu.

Ove godine okupilo se rekordnih stotinjak vozača ovih osebujnih mašina. Svake godine ova brojka je sve veća i veća. Organizatori napominju da se prije 7 godina počelo s 20-ak zaljubljenika. Svake godine pred njima je drugačija ruta i program druženja po međimurskom i varaždinskom kraju.

Tako su ove godine u rutu uključili i Varaždinske Toplice, točnije druženje na terasi pizzerije BERNARDA pizza, pasta, burger gdje su od vlasnika počašćeni Križevačkim kraft pivom dok su građani i posjetioci Varaždinskih Toplica mogli uživati u razgledavanju ovih motora koji su obilježili američku motorističku povijest.

Naravno Varaždinske Toplice samo su jedan dio trodnevnog druženja.

Uspješno prateći dogovoreni program kolona Harley-Davidsona posjetila je još najsjeverniju točku Hrvatske – Žabnik te prvo naftno polja na svijetu u Peklenicama. Jedna od večera organizirana je na Ribnjaku Bernarda u Črečanu uz fiš paprikaš, srneći gulaš i tzv. Self made BBQ  – roštilj kojeg si je svaki bajker mogao osobno roštiljati. Sve to uz tipičnu bajkersku, ali i živu glazbu romskog glazbenog sastava „Zlatna korita“. Na proputovanju zastali su u središtu Čakovca te građanima pripremili malu izložbu motora. S istom namjerom posjetili nakon Varaždinskih Toplica i centar svijeta – Grad Ludbreg. Ručkom su, već tradicionalno, počašćeni u Garaži Hrman u Trnovcu Bartolovečkom.

Nakon ručka kolona je nastavila prema Toplicama Sveti Martin gdje je uz predvečernje kupanje, organizirana večera na bazenu te koktel party do ranih jutarnjih sati. Harley Relax Weekend-u pridružuje se sve više motociklista iz cijele Hrvatske, ali i gosti iz drugih zemalja poput Austrije, Njemačke i Bosne i Hercegovine, a naš ih kraj, ističu organizatori uvijek iznova oduševi. Hvale ljepotu i raznolikost krajolika, susretljivost domaćina a poseban dojam ostavlja uređenost, od obrađene zemlje i polja do uređenih dvorišta i okućnica.

Nastavite čitati

Život i društvo

U srijedu pripazite kako vozite jer je policija u akciji “Brzina”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 28. srpnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!