Povežite se s nama

Sport

Ritmičarke uspješno startale u novi olimpijski ciklus

Objavljeno:

- dana

RITMIČKA GIMNASTIKA

U dvorani Ekonmskog fakulteta u Zagrebu, 25. i 26.03. održano je prvo međunarodno natjecanje u ritmičkoj gimnastici u Hrvatskoj u novom olimpijskom ciklusu 12. Leda Cup 2017, natjecanje ritmičarki u A programu i 12. Friendship Tournament 2017, natjecaje u B programu. 

Za Vindiju je nastupilo 6 ritmičarki, 3 u A programu i 3 u B programu.

Unatoč novom olimpijskom ciklusu koji je donio novi zahtjevniji pravilnik za ocjenjivanje i sastavljanje vježbi, novim vježbama, novoj neiskusnijoj trenerici i činjenici da su sve Vindijke prvi puta nastupile u starijim kategorijama, Vindijke su pokazale da je škola ritmike u Vindiji još uvijek najbolja u Hrvatskoj te da našim djevojkama osigurava bazu s kojom se brzo mogu prilagoditi svim novostima i zahtjevima te se uspješno nositi sa konkurencijom iz zemalja koje imaju puno veću podršku i tradiciju u ovom sportu. 

Iako je početak sezone te su sve natjecateljke dosta griješile, Vindijke su se uspijele nametnuti sa kvalitetnim izvođenjem svega ranije naučenog te su sve natjecanje završile s medaljama.

U A programu Tamara Artić, od ove godine juniorka, unatoč loše odvježbanoj vježbi s čunjevima sa puno grešaka bila je u višeboju 3., s obručem za koji je dobila ukupno 3. najvišu ocjenu na cijelom natjecanju 14.100 (više od svih natjecateljki u starijoj kategorije juniorki i svih seniorski) osvojila je 2. mjesto, a s čunjevima je osvojila 3. mjesto. Jedina bolja natjecateljka od nje bila je Ukrajinka, Viktoria Denysenko iz Kieva, iz kluba višestruke svjetske prvakinje Anne Bessonove čija majka i trener je bila sutkinja na natjecanju u Zagrebu. Lara Domislović i Elena Košćak, od ove godine kadetkinje osvojile su u kategoriji djevojaka 2006. godišta u višeboju 7. odnosno 8. mjesto no Lara je bila 2. u vježbi s vijačom, a Elena 2. u svojem prvom nastupu na natjecanju s loptom.

Drugi dan natjecanja održan je 12. prijateljski turnir za B program na kojem su Vindiju predstavljale po jedna mlađa junirka, jedna kadetkinja i naša najmlađa natjecateljka Paulina Tomašković koja je u kategoriji 2009. godišta završila na 3. mjestu iza 2 Ukrajinke. Kadetkinja Sara Crnčec je u kategoriji 2006. godišta bila prva s loptom no i ukupno je njena ocjena bila daleko viša od svih djevojaka u toj kategoriji. Leona Pretković bila je u kategoriji 2004. godišta 2. u vježbi s obručem.

Vindijkama predstoji ‘brušenje’ novih vježbi i vrlo naporni travanj u kojem će svaki vikend imati nastup na međunarodnim turnirima ili kvalifikacijskom natjecanju za Završnicu Kupa Hrvatske (B program), a 29./30. travnja održat će se 26. višebojsko prvenstvo Hrvatske za A program. 

 

Izvor:
Foto:

Sport

Gimnastičari Vindije Žugec i Bartolec bez finala Europskog prvenstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Hrvatski gimnastički savez

Dvojica gimnastičara varaždinske Vindije nastupila su na Europskom prvenstvu u Riminiju.

Mateo Žugec nastupio je u seniorskoj konkurenciji konja s hvataljkama u kvalifikacijama.

Žugec je nastupio u srijedu, 23. travnja te je zbog pada završio na 57. mjestu.

– Pola minute prije nego što sam trebao ići na konja stavljao sam si steznike na ruke i suci su mi pustili vrijeme, a ja nisam imao steznike na rukama. Nije alibi, ali to me je jako poremetilo jer sam imao samo deset sekundi za staviti steznike, doći do konja i započeti vježbu bez da mi suci oduzmu desetinke. Bez obzira na sve krenuo sam u vježbu odlično, ali kasnije se dogodio pad. Nema predaje, spremam se za sljedeće Svjetske kupove u Varni i Kopru – rekao je Žugec. 

U kvalifikacijama juniorskog Europskog prvenstva na parteru Teo Bartolec je osvojio 13.433 te je osvojio 12. mjesto te neće nastupiti u finalu koje će se održati u nedjelju, 28. travnja.

Nastavite čitati

Sport

Alen Runac i sljedeće četiri godine na čelu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina, u utorak, 23. travnja održana je 49. izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Skupština je započela razrješenjem bivših članova i usvajanjem novih mandata članova za mandatno razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Nakon predstavljanja programa za mjesto predsjednika, čelnu poziciju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u sljedećem četverogodišnjem mandatu i dalje će obnašati Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine.

Nakon reizbora, predsjednik Runac Skupštini je predstavio svoje kandidate za mjesto dopredsjednika, kao i novi saziv Izvršnog odbora Zajednice. Mjesta dopredsjednika tako su pripala Saši Vojnoviću i Dubravku Baneku, dok će uz njih u Izvršnom odboru sljedeće četiri godine sjediti još: Goran Vučetić, Mario Šobak, Damir Martinčević, Boris Zernec, Toni Dalić i Romano Puček.

–Ekipa koja daje rezultate se ne mijenja – kratko je objasnio Runac.

Imenovani su i članovi ostalih tijela gradske Zajednice sportskih udruga. Novi Nadzorni odbor čine predsjednik Zvonimir Kušter, predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu sjedit će: Damir Belaj, Predrag Čosić i Damir Kolarek.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje