Povežite se s nama

Sport

Ritmičarke uspješno startale u novi olimpijski ciklus

Objavljeno:

- dana

RITMIČKA GIMNASTIKA

U dvorani Ekonmskog fakulteta u Zagrebu, 25. i 26.03. održano je prvo međunarodno natjecanje u ritmičkoj gimnastici u Hrvatskoj u novom olimpijskom ciklusu 12. Leda Cup 2017, natjecanje ritmičarki u A programu i 12. Friendship Tournament 2017, natjecaje u B programu. 

Za Vindiju je nastupilo 6 ritmičarki, 3 u A programu i 3 u B programu.

Unatoč novom olimpijskom ciklusu koji je donio novi zahtjevniji pravilnik za ocjenjivanje i sastavljanje vježbi, novim vježbama, novoj neiskusnijoj trenerici i činjenici da su sve Vindijke prvi puta nastupile u starijim kategorijama, Vindijke su pokazale da je škola ritmike u Vindiji još uvijek najbolja u Hrvatskoj te da našim djevojkama osigurava bazu s kojom se brzo mogu prilagoditi svim novostima i zahtjevima te se uspješno nositi sa konkurencijom iz zemalja koje imaju puno veću podršku i tradiciju u ovom sportu. 

Iako je početak sezone te su sve natjecateljke dosta griješile, Vindijke su se uspijele nametnuti sa kvalitetnim izvođenjem svega ranije naučenog te su sve natjecanje završile s medaljama.

U A programu Tamara Artić, od ove godine juniorka, unatoč loše odvježbanoj vježbi s čunjevima sa puno grešaka bila je u višeboju 3., s obručem za koji je dobila ukupno 3. najvišu ocjenu na cijelom natjecanju 14.100 (više od svih natjecateljki u starijoj kategorije juniorki i svih seniorski) osvojila je 2. mjesto, a s čunjevima je osvojila 3. mjesto. Jedina bolja natjecateljka od nje bila je Ukrajinka, Viktoria Denysenko iz Kieva, iz kluba višestruke svjetske prvakinje Anne Bessonove čija majka i trener je bila sutkinja na natjecanju u Zagrebu. Lara Domislović i Elena Košćak, od ove godine kadetkinje osvojile su u kategoriji djevojaka 2006. godišta u višeboju 7. odnosno 8. mjesto no Lara je bila 2. u vježbi s vijačom, a Elena 2. u svojem prvom nastupu na natjecanju s loptom.

Drugi dan natjecanja održan je 12. prijateljski turnir za B program na kojem su Vindiju predstavljale po jedna mlađa junirka, jedna kadetkinja i naša najmlađa natjecateljka Paulina Tomašković koja je u kategoriji 2009. godišta završila na 3. mjestu iza 2 Ukrajinke. Kadetkinja Sara Crnčec je u kategoriji 2006. godišta bila prva s loptom no i ukupno je njena ocjena bila daleko viša od svih djevojaka u toj kategoriji. Leona Pretković bila je u kategoriji 2004. godišta 2. u vježbi s obručem.

Vindijkama predstoji ‘brušenje’ novih vježbi i vrlo naporni travanj u kojem će svaki vikend imati nastup na međunarodnim turnirima ili kvalifikacijskom natjecanju za Završnicu Kupa Hrvatske (B program), a 29./30. travnja održat će se 26. višebojsko prvenstvo Hrvatske za A program. 

 

Izvor:
Foto:

Sport

Nikola Jelić drugi je put u karijeri proglašen najboljim sucem futsala na svijetu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nikola Jelić drugi je put u karijeri proglašen najboljim sucem futsala na svijetu, objavio je HNS.

Jelić je u izboru prestižnog portala Futsalplanet zaslužio laskavu titulu za 2020. godinu, premoćno osvojivši najviše glasova među kontrolorima suđenja, trenerima, igračima, novinarima i drugim sportskim djelatnicima s međunarodnom reputacijom u futsalu.

Jelić, koji je osvojio 658 glasova, ispred Ruskinje Irine Velikanove (479) i Švicarca Daniela Matkovića (357), najboljim futsalskim sucem na svijetu proglašen je i 2018. godine, a godinu dana poslije u istom je izboru osvojio drugo mjesto. Nikola Jelić već je već nekoliko godina u samom vrhu svjetskog suđenja, što mu osigurava sudjelovanje na najvećim europskim i svjetskim natjecanjima u futsalu.

Nikola Jelić: “Trud i rad uvijek se isplate, a najveća podrška je obitelj”

Futsalplanet Awards 2020 dodjeljuje se za najbolje igrače i golmane u muškoj i ženskoj konkurenciji, najbolje klubove i reprezentacije, trenere, najbolje mlade igrače te suce.

Nastavite čitati

Sport

Novi rekord varaždinske atletičarke Klare Košćak na mitingu u Osijeku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Osijeku je u subotu, 23. siječnja, održan atletski miting na kojem su nastupile tri varaždinske atletičarke, koje su donijele tri pobjede i jedan državni rekord za Atletski klub Sloboda Varaždin.

Najuspješnija je bila Klara Košćak, koja je na 60 m s preponama pobijedila i oborila svoj državni rekord za 8 stotinki, koji sad iznosi 8,33. Klara je pobijedila i na 60 m s novim osobnim rekordom 7,70 te ju je jedna stotinka dijelila od državnog rekorda.

Košćak je nastupila u skoku u dalj i pobijedila sa skokom 5,37, što je njezin novi osobni rekord. Na 60 m je nastupila Viktorija Vujović, koja se plasirala na 5. mjesto rezultatom 7,97.

Nastavite čitati