Od ponedjeljka, 23. studenoga, sve srednje škole na području Varaždinske županije prelaze na online nastavu, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

– Već postoji koordinacija s ravnateljima srednjih škola i oni su prihvatili sugestiju županijskog Stožera i od ponedjeljka, sljedećih dva tjedna, sve će srednje škole na području Varaždinske županije imati online nastavu. Isto vrijedi i za Sveučilište Sjever – rekao je Vugrin jučer, 20. studenoga, za RTL, dodavši da su iz Stožera zahvalni što su mjere konačno donesene.

– Vjerujem da će nam te mjere pomoći da se epidemiološka situacija popravi i da se maknemo s tog neslavnog prvog mjesta regija s najgorom epidemiološkom slikom, a dat će i bolju priliku zdravstvenom osoblju i svima koji se žrtvuju za zdravstveni sustav – istaknuo je Vugrin.

Neke od škola na svojim internet stranicama već su jučer u popodnevnim satima objavile da prelaze na online nastavu.

– Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a u skladu s uputama osnivača, nastava će se od ponedjeljka, 23. studenoga, do 4. prosinca odvijati po modelu C, dakle isključivo online – stoji u objavi Strojarske i prometne škole Varaždin, dok je takvu obavijest objavila i Druga gimnazija Varaždin:

– Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, Druga gimnazija Varaždin od ponedjeljka, 23. 11. 2020. godine, prelazi na online nastavu na dva tjedna. U školske se klupe vraćate u ponedjeljak, 7.12.2020. godine – poručili su iz Druge gimnazije, a slične obavijesti objavljene su i na internetskim stranicama drugih srednjih škola.

Što se tiče ugostitelja, Vugrin je rekao da ih u potpunosti shvaća te da oni i bez ovih mjera imaju iza sebe izuzetno tešku godinu.

– Mogu reći da osobno, a i stranački podupiremo izjave i stavove predsjednika Udruge ugostitelja gospodina Medaka koji jasno shvaća situaciju i traži kompenzacijske mjere po uzoru na Austriju i Njemačku. To je apsolutno korektan zahtjev – smatra načelnik varaždinskog Stožera.

S ovakvim mjerama, dodaje, želi se izbjeći pravi lockdown.

– Daleko smo mi od lockdowna. Ograničavanje djelatnosti obuhvaća svega tri posto ukupno zaposlenih na području Varaždinske županije – zaključuje.

Komentari

Komentara