Povežite se s nama

U fokusu

Roditelji vrtićara: Jesu li djeca u varaždinskoj Bolnici gola i bosa da im SDP skuplja odjeću?

Objavljeno:

- dana

HUMANITARKA U LUDBREGU

Moraju li mališani koji polaze dječje vrtiće od malih nogu gledati plakate s logotipima političkih stranaka, zanima zabrinute roditelje djeteta koje pohađa gradski Dječji vrtić Radost iz Ludbrega.

Naime, na adresu redakcije Regionalnog tjednika javili su da ih je u četvrtak na ulaznim vratima vrtića dočekala obavijest kako gradska organizacija SDP-a organizira prikupljanje igračaka i odjeće za Odjel pedijatrije Opće bolnice Varaždin i Koprivnica. 

– Da se razumijemo, svaka humanitarna akcija je hvale vrijedna, ali smatramo da je sramotno i neprimjereno da oglas o njoj s istaknutim logom SDP-a bude u prostorijama dječjeg vrtića. Moraju li u gradskom vrtiću naša djeca gledati različita obilježja političkih stranaka i od najranijih dana biti uključena u političku kaljužu – pitaju se čitatelji i dodaju da strahuju što će im slijedeće priuštiti ravnateljica vrtića.

Nejasno im je, napominju, je li moguće da su djeca u Općoj bolnici Varaždin gola i bosa?!

– Svima koji su u potrebi treba pomagati, ako za to postoji opravdani razlog. No, pritom se ne mora strančariti. Ne želimo da nas jednog dana u vrtiću dočeka pristupnica za učlanjenje u bilo kakvu partiju ili da netko našoj djeci dijeli slikovnice s uputama kako postati uzoran član stranke. Predškolske ustanove su zadnje na koje bi se smjeli lijepiti plakati koji sadrže logotipe stranaka – smatraju čitatelji koji su nam poslali i fotografiju uratka koji ih je očigledno iznervirao.

Donacije su dobrodošle, ali…

Za komentar o tome da u Općoj bolnici Varaždin nedostaje odjeće za djecu smještenu u pedijatrijskim odjelima, zamolili smo ravnatelja Nenada Kudelića.

– Ako je itko vrhunski zbrinut u Bolnici, onda su to naši najmlađi pacijenti. Svaka donacija je dobrodošla, ali se one moraju provoditi u skladu s poslovnom politikom Bolnice i biti odobreni od nadležnih tijela. Za to postoje zakonom propisani postupci – pojasnio je Kudelić.

Osvrnuo se i na organizatore najnovije humanitarne akcije iz ludbreškog  Socijaldemokratskog foruma žena.

– Riječ je o ljudima koji ovakve akcije provode na godišnjoj razini i dosad smo primali njihove donacije. No, djeci smještenoj na odjelima pedijatrije obuća i odjeća nisu potrebni. Stoga ćemo sve donirano, odnosno ono što nam ne treba, proslijediti onima kojima je najpotrebnije – zaključio je ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

 

Izvor:
Foto: Foto čitatelja

U fokusu

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na parkiralištu u Trakošćanskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na proširenju parkirališta u varaždinskoj Trakošćanskoj ulici.

Podsjetimo, tamo se ruše breze i proširuje se parkirališe od prošlog tjedna. Mnogim građanima se ovo nije svidjelo, iz niza razloga, te su upozorili na nepravilnosti gradsku upravu Varaždina.

FOTO Žena u Trakošćanskoj stala ispred stroja i ne da rušiti zdrava stabla

Gradnja parkirališta bila je i tema aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća, održane, 22. veljače. SDP-ov Neven Bosilj tada je pitao ima li Grad sve potrebne dozvole za grdanju, ali konkretan odgovor nije dobio.

Bosilj je objavio da je on prijavio Grad građevinskoj inspekciji, a isto je učinila inicijativa Budimo grad.

Nepravilnosti su uočene i Građevinska inspekcija je zatvorila gradilište, te je postavljen njihov znak upozorenja.

– Još prošli četvrtak 18.2. sam osobno predao prijavu građevinskoj inspekciji zbog sumnje na protuzakonito uništavanje zelene površine u Trakošćanskoj koju je gradska vlast naumila pretvoriti u parking. TEK jučer (23.2.) je gradonačelnik Čehok dao nalog i elektroničkim putem je potpisan glavni projekt i prijava gradilišta. Tek je jučer, 23.2. inspekcija zatvorila gradilište i dala rok da svi nedostaci uklone – napisao je Bosilj.

Gradonačelnik Ivan Čehok potvrdio je zatvaranje gradilišta, rekao je da je Grad predao svu potrebnu dokumentaciju i očekuje vrlo brzo otvaranje gradilišta.

Nastavite čitati

U fokusu

U tijeku radovi na rekonstrukciji Trga Svetog Petra u Petrijancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Petrijanec

U Općini Petrijanec nastavljaju se velika ulaganja u podizanje razine komunalnih usluga i standarda.

U veljači 2020. godine Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja raspisalo je Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini. Na temelju tog poziva Općini Petrijanec je u lipnju 2020. godine odobreno sufinanciranje rekonstrukcije Trga Svetog Petra, centra i javnih površina u iznosu od 168.000 kuna.

Predmetnom lokacijom danas prolazi nerazvrstana prometnica, s koje je moguć prilaz na trg i okolne parcele uz trg. Prometnica trga urediti će se i spojiti sa novouređenom ulicom Butina. Na trg su orijentirane povijesne zgrade: zgrada Stare vijećnice i zgrada stare škole koje su upisane u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. S istočne strane na trg su orijentirane i zgrade vatrogasnog doma DVD-a Petrijanec i društveni dom Petrijanec, dok je sa zapadne strane crkva svetog Petra, a u nastavku se nalazi i zdravstvena i stomatološka ambulanta.

– Ukupna vrijednost investicije je 948.931,25 kuna. Nakon provedenog postupka nabave ugovoren je izvođač, a vrijednost ugovora o izvođenju iznosi 803.506,88 kuna. Glavne aktivnosti koje će se projektom ostvariti su rekonstrukcija postojeće nerazvrstane prometnice, parterno uređenje središnjeg pješačkog trga, izgradnja parkirališta za osobna vozila kod ambulante i uređenje površine parka te opločenje šetnih staza. Ovo je prva faza projekta uređenja trga, a iduće godine krenuti ćemo sa drugom fazom u kojoj ćemo u potpunosti urediti sve popratne površine uz trg, hortikulturno uređenje i prilaz kućama koje se nalaze na trgu – pojasnio je načelnik Općine Željko Posavec te dodao da će uređen Trg biti reprezentativan prostor uređen za mnoge sadržaje na području Općine Petrijanec.

Nastavite čitati