Povežite se s nama

U fokusu

SDP-ovci Boris Lalovac i Barbara Antolić Vupora upozorili na probleme blokiranih

Boris Lalovac i Barbara Antolić Vupora

Objavljeno:

- dana

SDP Varaždinske županije ističe da se aktualna vlast u Hrvatskoj ne štiti dovoljno najugroženije skupine građana, među kojima su i blokirani.

Priopćenje županijskog SDP-a u nastavku prenosimo u cijelosti.

Aktualna vlast predvođena HDZ-ovim premijerom iz dana u dan propušta zaštiti i pružiti sigurnost najugroženijim skupinama građana gdje svakako zabrinjava brojka od 264.751 naših sugrađana koji su i dalje u blokadi. Naime, uz sve probleme koje ti građani imaju, najvećim dijelom ne svojom krivicom, oni se sada moraju nositi i sa raznim agencijama koje se bave naplatom njihovih potraživanja.

Na taj veliki problem zajednički upozoravaju potpredsjednik SDP-a Boris Lalovac i predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije i kandidatkinja za EU parlament Barbara Antolić Vupora.

– Više od 264 tisuća naših sugrađana, od kojih i značajan broj iz Varaždinske županije i sa sjevera Hrvatske, nalaze se u blokadi odnosno na samom socijalnom dnu praktički bez pomoći središnje vlasti koja svakako ima mogućnosti rješavanja njihovih problema. Naime, država se nedovoljno angažirala u rješavanje problema blokiranih građana što dokazuje i ukupna brojka blokiranih – istaknula je Antolić Vupora koja je zajedno s bivšim ministrom financija Lalovcem nedavno aktualizirala pitanje blokiranih, odnosno činjenice da su banke prodale svoja potraživanja za nenaplaćene kredite raznim agencijama koje država ne nadzire.

– Najžalosnije je da je skoro milijardu kuna potraživanja, koje su banke imale po nenaplaćenim kreditima, prodano od stranke banaka za 20 posto ukupnog iznosa sumnjivim agencijama koje naravno utjeruju od građana iznos cjelokupnog kredita. Sve to nije toliki problem kao što je činjenica da se država nije sjetila da je te agencije potrebo kontrolirati i nadzirati. One danas rade što žele i sve to utječe da naši dugotrajno blokirani građani nemaju drugog izlaza već iseliti iz Hrvatske – pojasnila je Antolić Vupora. I ona i Lalovac kao jedno od rješenja tog gorućeg problema naglasili su formiranje regulatorne agencije koja će štiti prava građana kada su njihova dugovanja prodana tim agencijama.

Antolić Vupora dodala je i da je država propustila svojim građanima osigurati status klijenata banaka u Hrvatskoj u istoj razini kakav status imaju stanovnici u svim dijelovima Europske unije.

– Nažalost naši građani imaju status drugog reda u odnosu na ostale stanovnike Europske unije unatoč tome što su oni, bez obzira na razliku u primanjima, uredni platiša kada su u pitanju obveze po kreditima. Status klijenata drugog reda doveo je naše sugrađane, i sve nas, da plaćamo puno skuplje kredite. Sve to izgleda ne zabrinjava vlast jer bi inače krenuli u rješavanje tog velikog problema – kazala je Antolić Vupora ističući da će upravo ova tema biti jedna od ključnih u nadolazećoj kampanji za EU parlament za što je dobila potporu bivšeg ministra financija i potpredsjednika SDP-a Lalovca.

– Ljudi poput nje koji dolaze iz realnog sektora znaju rješavati pitanja poput odnosa banaka prema građanima štiteći njihova prava i ravnopravnost s drugim građanima EU u Bruxelles-u – zaključio je Lalovac.

U fokusu

Pronađite posao po mjeri u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U suradnji s portalom posao.hr donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada. Portal za zapošljavanje donosi 10 poslovnih prilika za prijavu njihovom mogućnosti brze prijave! Sretno!

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava na poziciju Customer Service Representative (m/ž). Rad se izvršava u Novom Marofu, a rok za prijavu je 06.02.2022. Traži se sistematična i proaktivna osoba sa znanjem talijanskog i engleskog jezika. Prijavite se putem linka.

KTC d.d. zapošljava Kuhara (m/ž) i Konobara (m/ž) u Prelogu. Prijave se zaprimaju do 25.03.2022.  Za rad je potrebna završena srednja stručna sprema. Prijavite se ovdje.

Gradax d.o.o. traži Građevinskog inženjera niskogradnje (m/ž). Prijaviti se možete do 28.02.2022. Podaci za prijavu nalaze se na linku.

Boxmark Leather d.o.o. traži Šivača (m/ž). Mjesta rada su Trnovec Bartolovečki i Zlatar Bistrica. Prijave se zaprimaju do 03.02.2022. Posao uključuje šivanje kožnih navlaka za sjedala u automobilima. Prijavit se možete brzo i jednostavno putem brze prijave.

Čokoland d.o.o. traži trgovačkog predstavnika (m/ž) za izvršavanje rada na području cijele Hrvatske. Prijaviti se možete do 01.02.2022. Traži se kandidat sa izvrsnim prodajnim vještinama, koji je spreman na terenski rad. Prijave se zaprimaju brzo i jednostavno putem brze prijave.

Gi froup Staffing Solutions d.o.o. zapošljava tehničkog agenta sa znanjem njemačkog jezika (m/ž). Rad se izvršava iz udobnosti vlastitog doma. Potrebne su dobre komunikacijske i organizacijske vještine te napredno poznavanje njemačkog jezika. Prijaviti se možete do 04.02.2022. putem linka.

Mamut Fortis d.o.o. / Arena traži  Operatera / Blagajnika u kladionici (m/ž). Mjesto rada je Breznički Hum, a rok za prijavu je 31.01.2022. Poslodavac nudi stimulativna primanja uz dodatke za noćni rad, blagdane i nedjelje te rad u ugodnoj atmosferi. Prijavite se brzo i jednostavno ovdje.

Hanjes d.o.o. trži Skladištara (m/ž). Mjesto rada je Trnovec Bartolovečki, Varaždin. Posao obuhvaća pakiranje i obilježavanje proizvoda, pripremu i isporuku robe te utovar i istovar iste. Prijaviti se možete do 31.01.2022. putem brze prijave.

Gi froup Staffing Solutions d.o.o. zapošljava na poziciju Customer Service Representative (m/f). Nude mogućnost rada od kuće, a prijaviti se možete do 04.02.2022. Od kandidata se traži komunikativnost, proaktivnost i komunikativno znanje njemačkog jezika. Prijave se zaprimaju putem linka.

Bistro Barracuda d.o.o. traži Voditelja ugostiteljskog objekta (m/ž) u Prelogu. Prijaviti se možete do 17.02.2022. Za posao je potrebna završena srednja škola u trajanju od 3 godine, a iskustvo je poželjno, no nije uvjet. Podaci za prijavu nalaze se ovdje.

Za dodatnu ponudu poslova kliknite na link i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Želimo vam sreću prilikom prijave!

Nastavite čitati

U fokusu

Rastu cijene plina i struje, a meso poskupljuje za 30 posto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Posljednjih mjeseci zahvatio nas je val poskupljenja, a potrošačka košarica sve je skuplja. Suočavamo se s višim cijenama goriva, a poskupjele su i osnovne namirnice, od žitarica i ulja, voća i povrća, pa do pekarskih proizvoda.

Osim što su najavljene više cijene energenata, odnosno struje i plina, očekuje nas i poskupljenje mesa i to za čak 30 posto.

Kako su ovih dana pisali nacionalni mediji, sve ovisi o tome koliko će cijene energije otići gore. Živa stoka je već 25 posto skuplja u odnosu na razdoblje prije nove godine, a neminovno je da će rasti i cijene prerađenog mesa na policama.

Na povećanje cijena energenata osvrnuo se i premijer Plenković. Najavio je tri seta mjera za ublažavanje rasta cijena

– Ići ćemo s tri seta mjera, povećati naknade za socijalno ugrožene, to su vaučeri do 200 kuna za struju. Preispitat ćemo sve stavke koje igraju ulogu u određivanju cijene plina i struje. Tu treba sudjelovati i HEP. Treći skup mjera se odnosi na iznos stope PDV-a. Znamo da je PDV na struju 13%, na plin je 25%, tu postoji prostor koji ćemo iskoristiti da smanjimo ukupan iznos cijena za građane. Svi resori na dnevnoj razini razgovaraju o tome, pa i ja osobno – rekao je Plenković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje