Povežite se s nama

Međimurje

Setom igračaka Međimurci razveselili vukovarske “Leptiriće”

Objavljeno:

- dana

Veliko srce:

Mališani vukovarskog Dječjeg vrtića “Leptirić” dobili su set didaktičkih igračaka vrijedan 5.000 kuna.

Darove su tetama uručili zamjenik međimurskog župana Zoran Vidović, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević te predstavnici Udruge vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja na čelu s predsjednikom Željkom Sršanom Campijem. – Drago nam je što smo u mogućnosti pomoći onima kojima je to potrebno, a posebno kada se radi o najmlađima. Vukovar, osim velike žrtve, simbolizira sve one vrijednosti koje bi trebale biti temelj naših međusobnih odnosa, poput zajedništva, pomaganja i domoljublja, zbog čega je osmijeh na licu vukovarske djece nama najveće zadovoljstvo – istaknuo je zamjenik župana Vidović. Međimurje je na taj način još jednom pokazalo da ima veliko srce. Međimurska delegacija ovom prigodom susrela se s gradonačelnikom Grada Vukovara Ivanom Penavom. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Dani otvorenih vrata Centra dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani dr. Rudolfa Steinera, povodom obilježavanja njegovog 163. rođendana, će se održati u utorak, 27. veljače, s početkom u 18 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Program događanja obuhvaća predavanje Indijskog veleposlanika Nj. E. Raja Kumara Srivastave i ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijane Posavec, na temu Biodinamika i Ayurveda.

Također, biti će otvorena izložba radova mladih umjetnika iz Graditeljske škole Čakovec, a na kraju večeri slijedi rođendanska torta.

Detaljan raspored događanja možete pronaći u nastavku.

Nastavite čitati

Međimurje

Objavljen poziv projekta „Zaželi-pomoć je tu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus, Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, Grad Mursko Središće u sklopu projekta „Zaželi-pomoć je tu“ objavilo je trajni javni poziv.

Poziv se odnosi za iskaz interesa za korištenje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom u sklopu projekta „Zaželi – pomoć je tu“.

Cilj projekta

Projekt će doprinijeti prevenciji institucionalizacije i povećanju socijalne uključenosti ranjivih skupina na području Grada Murskog Središća, Općine Selnica i Općine Mala Subotica pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Ostale informacije nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje