Povežite se s nama

Život i društvo

Sjajan uspjeh: drugo mjesto u Sinju ludbreškim robotičarima osiguralo plasman na svjetsko natjecanje

Objavljeno:

- dana

LUDBREŽANI PIŠU POVIJEST

Učenici Srednje škole Ludbreg ponovo su postigli su sjajan uspjeh.

Na nedavno održano 2. kolu Hrvatske robotičke lige u Sinju osigurali su plasman na svjetsko natjecanje koje će se održati u japanskom gradu Nagoya od 27. srpnja do 1. kolovoza ove godine.

U Sinju drugi, ali u 1. kolu vrijedni bodovi

Plasman na svjetsko natjecanje ludbreški srednjoškolci osigurali su zahvaljujući rezultatima 1. kola koje je održano još u prosincu te rezultatima iz Sinja.

Učenici su marljivo vježbali za to natjecanje: osim drugog mjesta, u Sinju su osvojili četvrto, peto i sedmo mjesto

Na posljednjem natjecanju ludbreški srednjoškolci nastupili su s četiri ekipe u kategoriji CoSpace, koji je program koji simulira spašavanje žrtava na računalu. Radi se o simulaciji dva robota koji se natječu tko će više žrtvi pokupiti i spremiti ih u skladište. Pri tome robot mora izbjeći zamke. Robot se programira s dva color senzora i s tri ultrazvučna sezora. Robot je u virtualnom svijetu potpuno autonoman i mora izvršiti svoj program u tzv. dva svijeta, odnosno dvije staze.

Na natjecanju u Sinju ekipa “Ducati komponenti” osvojila je drugo mjesto, prvo mjesto osvojio je Crospace tim (Marko Pongrac iz OŠ Mate Lovraka Zagreb).

– Imali smo puno osvojenih bodova iz 1. kola u Zagrebu gdje smo osvojili prvo, drugo, treće i četvrto mjesto te smo kada su se zbrojili rezultati na kraju osvojili plasman na svjetsko RoboCup natjecanje. Učenici su marljivo vježbali za to natjecanje, a osim drugog mjesta u Sinju još smo osvojili četvrto, peto i sedmo mjesto. Učenik koji je osvojio drugo mjesto u Sinju i u ukupnom plasmanu prvo mjesto Antonio Vlahović bio je vrlo dobar na tom natjecanju, ali je u finalu ovaj put izgubio. Četvrto mjesto osvojio je njegov kolega iz razreda Ivan Jovanović, dok je šesto mjesto osvojio Vilim Stančin. Sedmi je na kraju bio Dean Copan – otkrio je mentor Željko Posavec.

Izvor:
Foto: Foto: Srednja škola Ludbreg

Život i društvo

PU varaždinska: samo ove subote moguće je preuzimanje izrađenih osobnih dokumenata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

upravni poslovi, policija, pu varazdinska

Zbog pojačanih gužvi na poslovima osobnih isprava, Policijska uprava varaždinska organizirat će ove subote, 31. srpnja, od 8 do 14 sati uručenje izrađenih osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola na upravnim poslovima Policijske uprave varaždinske, te Policijskim postajama Ivanec, Novi Marof i Ludbreg.

U subotu se neće zaprimati novi zahtjevi već isključivo izdavati osobni dokumenti, javljaju iz PU varaždinske.

Izrađene isprave izdaju se na onoj lokaciji na kojoj je podnijet zahtjev, a potrebno je ponijeti potvrdu o podnijetom zahtjevu i staru osobnu iskaznicu/putovnicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Cestica organizira podjelu besplatnih spremnika (žutih kanti) za otpadnu plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Cestica organizira podjelu besplatnih spremnika (žutih kanti) za otpadnu plastiku u domaćinstvima, umjesto sadašnjih žutih vreća, a koje se nalaze u prostorijama DVD-a Babinec u Babincu, Školska ulica, prema slijedećem rasporedu:

PONEDJELJAK, 02. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Cestica, Babinec, Falinić B., Kolarovec i Brezje D.

UTORAK, 03. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Križovljan Radovečki, Radovec, Radovec Polje, Virje

Križovljansko i Natkrižovljan

SRIJEDA, 04. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Gornje Vratno,Vratno Otok i Dubrava Križovljanska

PETAK, 06. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Veliki i Mali Lovrečan, Jarki, Selci K., M. Gradišće,

Križanče i Otok Virje

Mještani mogu svoju žutu kantu podići u naznačene termine uz osobnu iskaznicu i odrezak računa od čistoće, odnosno pravo na žutu kantu imaju korisnici javne usluge prikupljanja mješanog komunalnog otpada s područja općine Cestica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje