Povežite se s nama

Kultura

Slikar Branko Bobić iz Gornjeg Kučana izlaže u Galeriji HDLU u Kuli stražarnici Staroga grada

Objavljeno:

- dana

POČINJE U 19 SATI

Slikar Branko Bobić, član Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Varaždinu otvara izložbu svojih radova u Galeriji HDLU u Kuli stražarnici Staroga Grada u utorak, 26. rujna, u 19 sati.

Izložba je ostvarena kao popratni program 47. Varaždinskih baroknih večeri, a podupiru je Grad Varaždin i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Ovaj umjetnik rođen je u Gornjem Kučanu kraj Varaždina, a počeo je slikati 1969. godine.

– Sudjelovao je na više od 60 skupnih izložbi u Hrvatskoj i Europi, kao i na izložbama slikara Zagorja i Međimurja. Djela su mu bila izložena i na 14. i 15. izložbi suvremene umjetnosti koju je organiziralo Hrvatsko društvo likovnih umjetnika. Dobitnik je i nagrade Grada Varaždina za cjelokupni doprinos varaždinskoj kulturi – stoji u najavi izložbe.

Osim u Varaždinu, Varaždinskim Toplicama, Zagrebu i Čakovcu, od 1980. godine održao je samostalne izložbe u drugim europskim zemljama kao što su Slovenija, Švicarska, Njemačka i Slovačka.

Izvor: hdlu varaždin
Foto:

Kultura

U subotu obljetnički koncert varaždinskog zbora “Chorus angelicus”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u subotu, 24. veljače, u 19 sati održat će se koncert u 25. obljetničkoj sezoni zbora “Chorus angelicus” iz Varaždina.

Na programu je praizvedba djela varaždinskog skladatelja i zborovođe Anđelka Igreca: Quam dilecta te Requiem Johna Ruttera.

Uz Mješoviti pjevački zbor “Chorus angelicus” nastupit će i sopranistica Tia Pikija, te instrumentalni sastav: Melanija Gradečak, flauta Petra Labazan, oboa Ivan Urli, udaraljke Vedran Vujec, udaraljke Diana Grubišić-Ćiković, harfa Filip Igrec, violončelo i Bertalan Ablonczy, orgulje

Izvedbom će ravnati mo. Anđelko Igrec.

Ulaz na koncert je slobodan.

Nastavite čitati

Kultura

Teatar Gavran sutra u Ludbregu izvodi svjetsku hit-komediju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Centru za kulturu i informiranje u Ludbregu je 23. veljače na programu predstava Teatra Gavran pod nazivom “Sve o muškarcima”.

Muški svijet u ovoj se priči razotkriva s puno humora i neočekivanih sukoba, dok svaki od glumaca igra po nekoliko različitih uloga.

Radnja je smještena u današnji Zagreb, a pred publikom prolaze prepoznatljivi suvremeni likovi s kojima se svaki gledatelj može lako poistovjetiti. U ovoj dinamičnoj predstavi, glumci su odlučili pružiti istinsko teatarsko zadovoljstvo propitujući krajnje granice glumačkog umijeća.

Ovaj tekst Mire Gavrana do sada je imao 18 kazališnih premijera diljem svijeta, od Rio de Jeneira pa do Moskve.

Do sada je “Sve o muškarcima” vidjelo više od pola milijuna ljudi diljem svijeta.

Predstava počinje u 20 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje