Povežite se s nama

U fokusu

Sporazum za izgradnju škola potpisan, ali je otvorena dvojba: hoće li država i Županija naći privatnog partnera?

Objavljeno:

- dana

NOVI VAL INVESTICIJA PO JPP-U

Hoće li u proljeće sljedeće godine početi izgradnje dvije nove osnovne škole u Svetom Iliji i Oštricama, dogradnja škola u Ivancu i Martijancu, ali i dogradnja i adaptacija zgrade Kirurgije varaždinske bolnice?

Upravo to priželjkuju čelni ljudi Varaždinske županije nakon što je u ponedjeljak potpisan Sporazum za realizaciju školskih objekata po modelu javno-privatnog partnerstva (JPP). Potpisivanje sporazuma za dogradnju Kirurgije očekuje se pak sljedeći tjedan.

Plan: natječaj za dva mjeseca, izbor partnera do kraja godine

Za četiri školska objekta Štromar, ministar obrazovanja Željko Jovanović, predstavnici Novog Marofa, Ivanca, Svetog Ilije i Martijanca sporazum su potpisali s čelnim čovjekom Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) Josipom Borakom. Očekuje se da će CEI u roku od dva mjeseca pokrenuti prvi krug javne nabave.

Za dogradnju bolnice u Popovači po JPP-u poništena dva natječaja, jer nije stigla niti jedna ponuda!

– Sada svu dokumentaciju koju smo izradili šaljemo Agenciji za JPP koja je potom prosljeđuje Ministarstvu financija kako bi obavilo kontrolu ispunjavaju li jedinice lokalne samouprave, koje su potpisale sporazum, potrebne financijske uvjete. Nakon što dobijemo pozitivno mišljenje, krećemo u raspisivanje natječaja. Očekujemo da će trajati tri do četiri mjeseca, ovisno o žalbama, ali do kraja godine bi mogli imati izabranog privatnog partnera – najavio je Borak.

Kapitalna vrijednost četiri projekta je 134 milijuna kuna s PDV-om, a prema sporazumu, 55 posto najamnine privatnom partneru će 25 godina plaćati Ministarstvo, 35 posto Županija i 10 posto općine i gradovi. Od 139 školskih objekata u Hrvatskoj, koji se planiraju (do)graditi po JPP-u, ministar Jovanović dosad je sporazume potpisao za svega 18 projekata u Istarskoj županiji, Koprivnici te sada i u Varaždinskoj županiji. Očekuje da će za još toliko objekata biti potpisani sporazumi.

– Ako imate i podatke koji pokazuju da je JPP ekonomski isplativi model, onda će svaki odgovorni župan zajedno sa svojim vijećnicima donijeti odluku da se krene u taj model kako bi se što prije osiguralo unapređenje obrazovanja u Republici Hrvatskoj – istaknuo je Jovanović.

Projekt Kirurgije “težak” 300 milijuna kuna

Daleko “teži” je projekt dogradnje i adaptacije zgrade Kirurgije. Kapitalna vrijednost iznosi 300 milijuna kuna s PDV-om, a od privatnog partnera će se tražiti i nabava vrijedne opreme, među kojom je i uređaj za magnetsku rezonanciju, što bi bio prvi takav uređaj u državnoj bolnici na sjeverozapadu. Budući da je država zbog sanacije preuzela upravljačka prava nad Općom bolnicom, najamnina privatnom partneru će se u stopostotnom iznosu plaćati iz državnog proračuna.

Nakon što je Županija sporazume o dogradnji Kirurgije već potpisivala s raznim ministrima, Štromar ističe da će ovaj put potpisati ugovor u čiju realizaciju ne sumnja.
I dok projekt Kirurgije ovisi isključivo o Vladi, izgradnja i dogradnja škola u rukama je Županije.

Oporbeni HDZ upozorava da je JPP preskup, a ugovori obavijeni velom tajni

Županijska vlast je dosad uspješno “preskočila” dvije prepreke: za novi val investicija u školstvu po JPP-u su u veljači uspjeli osigurati većinsku podršku u Županijskoj skupštini, a prošli tjedan su uspjeli odbiti i HDZ-ovu inicijativu za raspisivanje referenduma.

– Još jednom ponavljamo činjenice da je ova vlast predvođena HNS-om i SDP-om spremna potrošiti oko 397 milijuna kuna za izgradnju dviju i dogradnju još dviju osnovnih škola iako je preko fondova Europske unije moguće dobiti 85 posto bespovratnih sredstava – istaknuo je predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak, koji je ponovno upozorio i na tajnost JPP ugovora koja je “bespredmetna budući da se radi o javnom interesu”.

Ipak optimizam

I dok se županijska vlast oštrim kritikama oduprla, sada se otvara novo pitanje: hoće li se na natječajima suočiti s novom preprekom koja bi mogla biti ugroziti realizaciju JPP projekata?

To pitanje otvara slučaj Neuropsihijatrijske bolnice u Popovači, koju Ministarstvo zdravlja također želi dograditi i adaptirati po modelu JPP-a. CEI je u posljednjih godinu dana morao poništiti čak dva natječaja, jer nisu primili niti jednu ponudu!

Iako su se javili u prvom krugu javne nabave, Zagorje-Tehnobeton nije poslalo ponudu za bolnicu u Popovači

U prvom natječaju, zahtjev za sudjelovanje su do srpnja prošle godine dostavile četiri tvrtke: austrijski Strabag AG, varaždinski Zagorje-Tehnobeton i zagrebački Tehnika i Kamgrad. Tri hrvatske tvrtke pozvane su u drugi krug, na dostavu ponuda za projekt kapitalne vrijednosti 193 milijuna kuna, dok austrijska nije, jer nisu dokazali da ne postoje razlozi isključenja. Međutim, niti jedna od pozvanih tvrtki ponudu do 16. listopada nije dostavila.

Hrvatske tvrtke se boje rizika

Ništa bolje nije završio ni ponovljeni postupak javne nabave u kojem je rok za iskazivanje interesa bio 26. studenoga, a rok za dostavu ponuda 31. ožujka. Natječaj je poništen prošli mjesec, jer ponovno nije pristigla niti jedna ponuda!

– Projekt Popovače je relativno niske financijske vrijednosti i s tim natječajem nismo uspjeli dobiti ozbiljne vanjske tvrtke, dok se domaće nisu uspjele posložiti u konzorcij da bi zajedno mogle dati ponudu. Od četiri tvrtke koje su se javile u prvog krugu nijedna nije dala obveznu financijsku ponudu. Rekli su nam da su problem tržišne okolnosti i rizici koji nastupaju u Hrvatskoj i premali kapitalni iznos projekta – rekao je Josip Borak iz CEI-ja.

Što očekuje na natječajima za izgradnju i dogradnju četiri škole i Kirugije u Varaždinskoj županiji? Borak je kratko odgovorio da očekuje malo veći interes.

Župan Štromar je optimističniji. – Nadam se da će stići ponude barem dva ponuđača, jer to onda znači i niže cijene. Tko će biti najpovoljniji na natječaju, ne možemo prognozirati iako bi naš, domaći konzorcij, ako se formira, trebao biti najpovoljniji s obzirom na to da bi, kad je u pitanju sama gradnja, imao najmanje troškove prijevoza – naveo je.

Izvor:
Foto: Siniša Sović

U fokusu

Na sjeveru zemlje policija oduzela više od 100 vozila, a među njima i Porsche Cayenne vrijedan oko 100.000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama 2019. policiji je omogućeno da privremeno ili trajno oduzme vozilo ljudima koji grubo krše prometne propise.

Prema podacima MUP-a u Hrvatskoj je od tada privremeno zaplijenjeno više od 1100 vozila, a čak 215 ih je trajno oduzeto višestrukim počiniteljima teških prometnih prekršaja.

Privremeno oduzeta vozila čuvaju se u prostorima policijskih uprava diljem zemlje. Troškove čuvanja snosi počinitelj. Trajnim oduzimanjem ona postaju vlasništvo države. Takvo vozilo može biti prodano, može biti dodijeljeno određenom tijelu državne uprave ili to vozilo može biti uništeno, saznaje se od MUP-a. Ako se takav vozač zatekne u prometu, policija protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu te predlaže trajno oduzimanje vozila. Krajnju odluku o počinjenom prekršaju, kao i odluku o postupanju s privremeno oduzetim vozilom, donosi sud.

Cilj te mjere je da se recidiviste odvrati od ponovnog počinjenja najtežih prometnih prekršaja. I struka smatra da to daje rezultate.

Provjerili smo kakva je situacija s oduzetim vozilima na području Policijske uprave varaždinske i Policijske uprave međimurske.

Na području Policijske uprave međimurske u razdoblju od 2019. do 2023. godine, sukladno spomenutoj odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ukupno je oduzeto 38 vozila, dok je u 2023. godini oduzeto 12 vozila. Tijekom 2023. godine, od ukupno oduzetih 12 vozila, a radilo se o 11 osobnih automobila i jednom motociklu, trajno je oduzeto jedno vozilo, za četiri vozila još uvijek se čeka odluka suda. Sedam je vozila vraćeno vlasnicima. Za privremeno oduzeta vozila, a koja su nakon provedenog postupka vraćena vlasnicima, postupak je najmanje trajao dva mjeseca, a najduže 12 mjeseci.

Tijekom 2023. godine vozila su se oduzimala zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje (četiri slučaja), upravljanje nakon ukidanja vozačke dozvole (četiri slučaja) i vožnje pod zabranom (tri slučaja).

– Ne postoji neka maraka vozila koja bi se izdvajala po brojnosti oduzimanja, dok je najvrjednije privremeno oduzeto motorno vozilo Porsche Cayenne, proizveden 2021. godine, vrijedan oko 100.000 eura. Spomenuti Porsche privremeno je oduzet u ožujku 2022. godine u Čakovcu od 28-godišnjeg vozača, koji je njime upravljao u vrijeme dok mu je zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova u razdoblju od dvije godine, rješenjem nadležne policijske uprave ukinuta i oduzeta vozačka dozvola. Vozač je uhićen, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona sigurnosti prometa na cestama, doveden je dežurnom sucu Općinskog suda u Čakovcu, Prekršajni odjel. Nakon saslušanja sudac je 28-godišnjem vozaču odredio zadržavanje te je predan u varaždinski zatvor. Porsche Cayenne je nakon provedenog postupka vraćen vlasniku, konkretno jednoj od registriranih leasing kuća u Republici Hrvatskoj – pojasnili su za Regionalni tjednik iz PU međimurske.

Varaždinska županija

Od 2019. godine na području Policijske uprave varaždinske ukupno su 64 vozila oduzeta privremeno, a četiri trajno. Tijekom 2023. godine oduzeto je 36 vozila/osobnih vozila, od čega je sud u jednom slučaju donio odluku o trajnom oduzimanju vozila. U slučajevima privremenog oduzimanja vozila kao sredstva počinjenja prekršaja, sud je dužan donijeti odluku u roku od 15 dana.

Na području Policijske uprave varaždinske vozila su najčešće privremeno oduzeta od vozača koji su već najmanje dva puta pravomoćno kažnjeni za sljedeće prekršaje: upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanje prije stjecanja prava te upravljanje u vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Osam najtežih prekršaja

Policija može vozilo privremeno oduzeti vozaču (povratniku u počinjenju prometnih prekršaja) koji je najmanje već dva puta pravomoćno kažnjen u trogodišnjem razdoblju za počinjenje prekršaja opisanih u članku 229. stavku 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Radi se o osam najtežih prekršaja za koje je detektirano da uzrokuju najveća i najteža stradavanja u cestovnom prometu, a to su:

  1. prekoračenje dozvoljene brzine kretanja u naseljenom mjestu za više od 50 km/h,
  2. vožnja u suprotnom ili zabranjenom smjeru na autocesti, brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila,
  3. namjerni prolazak kroz crveno svjetlo, odnosno prolazak kroz crveno svjetlo bez smanjenja brzine, povećanjem brzine ili prolazak kroz dva ili više crvenih svjetala,
  4. odbijanje podvrgavanju ispitivanja radi provjere da li u organizmu ima alkohola ili droga,
  5. vožnja pod utjecajem alkohola iznad 1,5 g/kg i vožnja pod utjecajem droga,
  6. upravljanje vozilom prije stjecanja prava,
  7. upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova,
  8. upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta, dok je vozač isključen iz prometa ili mu je izrečena mjera privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili zaštitna mjera.
    Ako se takav vozač zatekne u prometu, policija protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu te predlaže trajno oduzimanje vozila. Krajnju odluku o počinjenom prekršaju, kao i odluku o postupanju s privremeno oduzetim vozilom, donosi sud.

Nastavite čitati

U fokusu

Bilić: Pozivam sve saborske zastupnike sa sjevera da radimo za interese ovoga kraja i ljudi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Besplatni vrtići, brza pruga i sigurnije ceste, razvoj varaždinskog aerodroma, domovi za starije, bolje obrazovanje i zdravstvo bez politike. To su prioriteti za koje ću se zalagati u ovom sazivu Sabora jer smatram da je to moja dužnost i obaveza, poručio je saborski zastupnik i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Danas je održana konstituirajuća sjednica Hrvatskog sabora, a zastupnik Nezavisne platforme Sjever Dubravko Bilić poručuje da od svih saborskih zastupnika očekuje da se manje bave politikanstvom, a više projektima koje su predstavljali u programima svojih stranaka.

-Nažalost smo u zadnjih nekoliko saziva Sabora imali prilike gledati više besmislica i svađa, galame i sramotnih istupa, a manje konkretnih stvari. Stoga nikoga ne bi trebalo čuditi što ljudi ne da nemaju razumijevanja i interesa za politiku, nego osjećaju otpor – rekao je Bilić. Dodaje kako od svih saborskih zastupnika očekuje da se drže onoga za što su danas prisegnuli.

-Danas smo svi prisegnuli da ćemo svoju dužnost obnašati savjesno i odgovorno, da ćemo se držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak te se zauzimati za napredak države. Očekujem od saborskih zastupnika, posebice onih sa sjevera Hrvatske, da se zajedno bavimo projektima u svrhu napretka, te da u ovom sazivu Sabora prioritet bude ono što ljudima ovdje stvarno treba. Stoga sve pozivam da radimo u interesu ovoga kraja i ljudi sa sjevera Hrvatske. Sjever više od dva desetljeća čeka Podravsku magistralu, zaobilaznice i brze ceste od Čakovca, preko Varaždina do Ivanca, čekamo brzu prugu… Čekamo i da nas netko ozbiljno shvati – rekao je Bilić. Na kraju ističe da od projekata za koje se zalagao u kampanji neće odustati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje