Povežite se s nama

U fokusu

Stjepan Kovač ušao u Hrvatsku seljačku stranku, u HSS-u prezadovoljni pojačanjem

Foto: HSS

Objavljeno:

- dana

Bivši gradonačelnik Čakovca i saborski zastupnik Stjepan Kovač učlanio se u HSS, a samim time postao i član Kluba zastupnika HSS-a i RF-a, objavila je danas Hrvatska seljačka stranka (HSS).

Kovač je inače bio član SDP-a, sam je napustio stranki, a prošle godine u ožujku USKOK je protiv njega podigao optužnicu jer je tijekom izborne kampanje lažirao da je primao prijetnje, u čemu su mu pomagali lokani policajac i jedan njegov poznanik.

>> USKOK podigao optužnicu: Kovač izmislio prijetnje sam sebi da bi dobio izbore

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u ulasku Kovača u njegovu stranku rekao je: „Kovača osobno znam dugi niz godina i siguran sam da će naša buduća suradnja u okviru iste stranke biti plodonosna. Njegovim ulaskom u Stranku dobili smo značajno pojačanje u III. izbornoj jedinici. Zahvaljujem mu što je prepoznao HSS kao stranku u kojoj želi nastaviti svoj politički rad.“

– Zahvalio bih predsjedniku Beljaku i predsjedništvu HSS-a, koji su odlučili pozvati me da uđem u njihovu Stranku i da time, prije svega, ojačamo III. izbornu jedinicu. Vjerujem da ću opravdati to povjerenje i zahvaljujem im što su vidjeli u meni potencijal da možemo zajedno, na obostrano zadovoljstvo, učiniti nešto više da ojačamo Stranku – riječi su Stjepana Kovača.

U fokusu

Dobre vijesti za vozače, od danas jeftinije gorivo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

gorivo benzinska tankanje

Vlada je na telefonskoj sjednici u ponedjeljak donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata koja će vrijediti sljedećih dva tjedna.

Nove cijene iznosit će:

– 1,43 EUR/l za benzinsko gorivo (smanjenje 0,04 EUR/l)

–  1,37 EUR/l za dizelsko gorivo (smanjenje 0,01 EUR/l)

– 0,83 EUR/l za plavi dizel (smanjenje 0,01 EUR/l)

– 1,06 EUR/kg UNP za spremnike (smanjenje 0,01 EUR/kg)

– 1,62 EUR/kg UNP za boce (smanjenje 0,02 EUR/kg)

Iz Vlade kažu da bi te cijene bez mjera iznosile:

– 1,56 EUR/l za benzinsko gorivo

– 1,53 EUR/l za dizelsko gorivo

– 0,92 EUR/l za plavi dizel

– 1,30 EUR/kg UNP za spremnike

– 1,93 EUR/kg UNP za boce

Nastavite čitati

U fokusu

Od srpnja veće rate kredita, evo tko će biti prvi na udaru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već neko vrijeme najavljuje se povećanje kamatnih stopa. Prvi će na udaru biti klijenti koji imaju kredite s promjenjivim kamatnim stopama.

Hrvatska narodna banka najavila je da će od 1. srpnja nacionalna referentna stopa (NRS) rasti 0,3 postotna poena pa bi tada mogli poskupjeti krediti s promjenjivim kamatnim stopama koji su vezani za NRS, piše Večernji list.

Glavni ekonomist Hrvatske narodne banke Vedran Šošić objasnio je da bi nešto veće rate kredita mogla očekivati trećina korisnika stambenih kredita, njih oko 67 tisuća, te 110 tisuća potrošačkih kredita, odnosno desetak posto ukupnog broja. Šošić je kazao da će prosječna mjesečna rata stambenih kredita vezanih za NRS porasti oko pet eura za četiri petine dužnika, dok će za preostalih 20 posto klijenata mjesečna rata biti veća desetak eura.

Guverner Boris Vujčić kazao je da su kamatne stope u Hrvatskoj porasle znatno manje nego u drugim članicama eurozone jer je velik broj potrošača ugovorio kredite s fiksnim kamatnim stopama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje