Povežite se s nama

Međimurje

Stoljetna tradicija vatrogastva u Donjemu Međimurju

Objavljeno:

- dana

Čukovec

Na području Grada Preloga djeluje nekoliko aktivnih vatrogasnih društava koja se mogu pohvaliti stogodišnjom tradicijom.

Devedesetoj obljetnici polako se bliži Dobrovoljno vatrogasno društvo Čukovec, koje ove godine broji osamdeset i šest godina rada. Kao i mnoga slična društva u donjomeđimurskom kraju, i vatrogasci u Čukovcu, uz svoje vatrogasne obveze, brinu o druženju mještana i nositelji su društvenog života. Članovi spomenutoga DVD-a su u subotu, 28. siječnja, održali izbornu godišnju skupštinu, na kojoj je izabrano je novo vodstvo Društva. Tako je za predsjednika izabran Anđelko Madić, a za njegova zamjenika Zdravko Marčec. Skupštinari su za zapovjednika izabrali Nikolu Madića, kojeg će zamjenjivati Valent Pigac. Funkciju tajnika obavljat će Božidar Zimić, dok će se o blagajni starati Emil Madić.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Dani otvorenih vrata Centra dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani dr. Rudolfa Steinera, povodom obilježavanja njegovog 163. rođendana, će se održati u utorak, 27. veljače, s početkom u 18 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Program događanja obuhvaća predavanje Indijskog veleposlanika Nj. E. Raja Kumara Srivastave i ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijane Posavec, na temu Biodinamika i Ayurveda.

Također, biti će otvorena izložba radova mladih umjetnika iz Graditeljske škole Čakovec, a na kraju večeri slijedi rođendanska torta.

Detaljan raspored događanja možete pronaći u nastavku.

Nastavite čitati

Međimurje

Objavljen poziv projekta „Zaželi-pomoć je tu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus, Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, Grad Mursko Središće u sklopu projekta „Zaželi-pomoć je tu“ objavilo je trajni javni poziv.

Poziv se odnosi za iskaz interesa za korištenje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom u sklopu projekta „Zaželi – pomoć je tu“.

Cilj projekta

Projekt će doprinijeti prevenciji institucionalizacije i povećanju socijalne uključenosti ranjivih skupina na području Grada Murskog Središća, Općine Selnica i Općine Mala Subotica pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Ostale informacije nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje