Povežite se s nama

Međimurje

Ude i prvi put dvije najbolje sportašice za 2016.

Objavljeno:

- dana

Najbolji od najboljih

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca u popularnoj dvorani Scheier u Čakovcu održano je proglašenje najboljih sportaša i ekipa u 2016. godini.

Najboljim sportašem proglašen je Filip Ude, GK Marijan Zadravec Macan. Filip je nastupio na Olimpijskim igrama, osvojio je 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske na konju s hvataljkama, 2. mjesto na Svjetskom kupu u Anadiji na konju s hvataljkama i 4. mjesto na Svjetskom kupu u Osijeku na konju s hvataljkama. Novost izbora je proglašenje dviju najboljih sportašica. To su tenisačica Ena Babić i rukometašica Paula Posavec. Ena je prošle godine osvojila 1. mjesto na dvoranskom seniorskom Prvenstvu Hrvatske te je došla do polufinala ITF turnira u Njemačkoj. Paula je nastupala za seniorsku rukometnu reprezentaciju na EP.

Za najbolju momčad proglašeni su seniori TK Franjo Punčec. Oni su osvojili 2. mjesto u 2. teniskoj ligi i plasirali se u 1. ligu. Za najbolju žensku ekpa proglašene su seniorke TK Franjo Punčec koje su osvojile 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske. Dok su u kategroriji najbolji par pobijedili Matija Vikert i Igor Kolarić iz Kuglačkog kluba Željezničar koji su prvaci Hrvatske, mlađi seniori u tandemu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Kotoriba mještanima isplatila 48.000 kuna poticaja za obnovu fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Kotoriba nastavlja s isplatom poticaja za obnovu fasada osobama koje su zadovoljile uvjete prijave na općinski javni poziv. Naime, temeljem odluke Povjerenstva načelnik Općine Dario Friščić donio je treću po redu odluku o sufinanciranju obnove fasada u Općini Kotoriba kojom su dodijeljena sredstva u iznosu od po 3000 kuna.

U trećoj rundi isplate poticaje je dobilo osmero prijavljenih osoba s područja Općine Kotoriba. Mjeru koju Općina Kotoriba provodi drugu godinu zaredom do sada je iskoristilo 16 kućanstava za što je iz općinskog proračuna izdvojeno 48.000 kuna.

– Pozivamo mještane Općine Kotoriba koji obnavljaju fasade da se i dalje javljaju na natječaj za dodjelu poticaja – poručuju iz Općine.

Nastavite čitati

Međimurje

Prelog: bogatim programom započinje obilježavanje Tjedna župnog Caritasa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nedjelju, 25. rujna, započinje 27. obilježavanje Tjedna župnog Caritasa u organizaciji Župe sv. Jakoba ap.st. Prelog i župnog Caritasa. Misao vodilja ovogodišnjeg Tjedna župnog Caritasa je „Gdje ti je blago, ondje ti je srce“, a predviđen je niz zanimljivih događanja. Caritas će organizirati posjete starijim i bolesnim župljanima, a tradicionalno će se organizirati i susret sa osamdesetogodišnjacima s područja Župe sv. Jakoba, uz svetu misu zahvalnicu za 80 godina života.

Također, organizirat će se i susret s članovima i volonterima kluba „Duga“ u Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“, koji će predvoditi vlč. Leonardo Šardi, biskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Tjedan Caritasa završit će u nedjelju, 2. listopada, svečanom misom zahvalnicom za plodove zemlje uz Kruničarsko proštenje, koju će predvoditi varaždinski biskup u miru, mons. Josip Mrzljak. Za kraj Tjedna župnog Caritasa, a u okviru ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, u Prelogu u crkvi sv. Jakoba, u nedjelju, 2. listopada, s početkom u 19 sati nastupit će irski ansambl Camerata Kilkenny. Ulaz na koncert u Prelogu je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje