Povežite se s nama

Međimurje

“Stonoga“ je još korak bliže prestižnoj tituli Eko-vrtića

Objavljeno:

- dana

NOVO SELO ROK

Područni odjel čakovečkoga Dječjeg vrtića “Cvrčak“ koji djeluje u Novom Selu Rok pod imenom “Stonoga“ u pedagoškoj godini 2016./2017. krenuo je u Međunarodni program Eko-škole te je ovih u njemu u sklopu procesa dobivanja titule Eko-vrtića održan Projektni dan.

Podsjećamo, u razdoblju od listopada do travnja vrijedni zaposlenici i korisnici “Stonoge“ su uspješno odradili svih sedam koraka metodologije Eko-škole. Naime, osnovan je Eko-odbor te je obavljena procjena stanja okoliša s izradom plana djelovanja vrtića. Ujedno je osnovana Eko-patrola koja prati količinu prikupljenog otpada i brine o čistoći vrtića i njegova okoliša. Sadržaji su ugrađeni u tromjesečne planove i programe vrtića, redovito se o aktivnostima obaviještava javnost i u sve se uključuje medije. Nakon što su u ovom vrtiću doneseni Eko-kodeks i napisana Eko-himna, sada je održan i Projektni dan. Potonji je započeo intoniranjem spomenute Eko-himne, a onda su vrijedne ruke djece, roditelja, baka, djedova i odgojitelja zajednički uređivale Eko-vrt. Morali su zasukati rukave, jer posla je bilo napretek. Izrađivale su se metlice od šiba, bojali cvjetnjaci od autoguma i oslikavale platnene vrećice u suradnji sa zaštitarsko-ekološkom organizacijom Nobilis. Uz spomenuto, održane su sportske igre djece i roditelja kao nastavak jutarnje tjelovježbe s “čarobnim bočicama“, odnosno plastičnim posudama ispunjenima tekućinom u boji i gliterima. Ovog puta u aktivnosti su se uključili i kumovi na projektu – čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, koji je donirao sadnice cvijeća koje su zasađene u cvjetnjaku, i Ljiljana Počekaj u ime poduzeća Unimer, koja je donijela sadnicu ruže stablašice. Nju su zajedno posadili Miroslav Novak, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Novog Sela Rok, gradonačelnik Stjepan Kovač i njegov zamjenik Romano Bogdan. Inače, vrtiću je u ovoj prigodi uručena zahvalnica Udruge oboljelih od leukemije i limfoma, kojoj su dosad uručili deset velikih vreća plastičnih čepova. Ovaj događaj ne bi ovako uspio da se u njega nisu uključili članovi obitelji mališana i Eko-odbora te darežljivi kumovi vrtića. Svi oni su na svoj način doprinijeli odličnoj atmosferi Projektnog dana i uveličali događaj svojim dolaskom.

Izvor:
Foto:

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje