Povežite se s nama

Život i društvo

Štromar i Habuš kod Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

PREDBLAGDANSKI OBILAZAK

Udrugu roditelja i udovica poginulih branitelja Varaždinske županije posjetili su danas župan Varaždinske županije Predrag Štromar i gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš.

Predsjednica Udruge Ljubica Florijan naznačila je tom prilikom kako joj je iznimno drago što su po prvi puta od osnutka Udruge vodeći ljudi Grada i Županije posjetili prostore udruge.

– S obzirom da dobro surađujemo, da između nas postoji razumijevanje, tolerancija i želja za ostvarivanjem projekata, ovo predblagdansko vrijeme je prigoda da jedni drugima zaželimo svako dobro, ali i da rezimiramo ostvareno u ovoj godini – rekla je Ljubica Florijan.

Habuš je projekt izgradnje Spomen obilježja braniteljima na groblju u Varaždinu kao pozitivan primjer dobre suradnje, dok je župan Predrag Štromar pohvalio rad Udruge.

– Članovi Udruge svojim radom i aktivnostima doprinose prepoznatljivosti same Udruge, a obzirom da su oni u Domovinskome obrambenome ratu izgubili nekoga od svojih najmilijih, za njih nema nerješivih problema ili prepreka. Njih vodi nesebična ljubav, entuzijazam i želja za očuvanjem i njegovanjem naše nedavne povijesti u kojoj je Hrvatska izborila svoju samostalnost i neovisnost – rekao je župan te dodao kako treba biti ponosan na mnoge varaždinske branitelje koji su svoje živote utkali u obranu Domovine.

Izvor:
Foto: Varaždinska županija

Život i društvo

Najsjevernije županije ipak su izbjegle prijeteće hladne valove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DHM-zovi prognostičari za nedjelju najavljuju jutarnje temperature zraka na kopnu između -10 i -5°C, u gorju još nižu, a dnevna temperatura bit će svega oko 0°C.

Povremeni sjeverac pojačavat će dojam hladnoće, a bit će i mjestimičnih oborina sve do utorka. No, tada napokon slijedi zatopljenje s jugozapadnjakom i češćim oborinama.

Dodajmo da DMHZ na svojim internetskim stranicama upozorava na hladne valove koji mogu utjecati na zdravlje ljudi.

Srećom, na priloženoj tablici u zonama s velikom i vrlo velikom opasnošću, nema područja u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Produžena isplata “dječjih božićnica“ i podnošenja reklamacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Isplata dječjih božićnica započela je 30. prosinca 2020. godine te je rok za dostavu istih produžen do 18. siječnja 2021. godine.

Roditelji, zakonski zastupnici, staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“ moći će predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu od 19. do 25. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za reklamaciju nalazit će se na web stranici Grada https://varazdin.hr/bozicnice/ od 19. siječnja 2021. godine, a isti će se moći podići i u Gradskoj vijećnici u navedenom razdoblju.

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

– Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju na novorođeno dijete za dijete rođeno od 1. do 31. prosinca 2020. godine, nalog za isplatu „dječjih božićnica“ vrši se po službenoj dužnosti, te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva – ističu u Gradu Varaždinu.

Nastavite čitati