Povežite se s nama

Život i društvo

Štromar i Habuš kod Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

PREDBLAGDANSKI OBILAZAK

Udrugu roditelja i udovica poginulih branitelja Varaždinske županije posjetili su danas župan Varaždinske županije Predrag Štromar i gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš.

Predsjednica Udruge Ljubica Florijan naznačila je tom prilikom kako joj je iznimno drago što su po prvi puta od osnutka Udruge vodeći ljudi Grada i Županije posjetili prostore udruge.

– S obzirom da dobro surađujemo, da između nas postoji razumijevanje, tolerancija i želja za ostvarivanjem projekata, ovo predblagdansko vrijeme je prigoda da jedni drugima zaželimo svako dobro, ali i da rezimiramo ostvareno u ovoj godini – rekla je Ljubica Florijan.

Habuš je projekt izgradnje Spomen obilježja braniteljima na groblju u Varaždinu kao pozitivan primjer dobre suradnje, dok je župan Predrag Štromar pohvalio rad Udruge.

– Članovi Udruge svojim radom i aktivnostima doprinose prepoznatljivosti same Udruge, a obzirom da su oni u Domovinskome obrambenome ratu izgubili nekoga od svojih najmilijih, za njih nema nerješivih problema ili prepreka. Njih vodi nesebična ljubav, entuzijazam i želja za očuvanjem i njegovanjem naše nedavne povijesti u kojoj je Hrvatska izborila svoju samostalnost i neovisnost – rekao je župan te dodao kako treba biti ponosan na mnoge varaždinske branitelje koji su svoje živote utkali u obranu Domovine.

Izvor:
Foto: Varaždinska županija

Život i društvo

Građani teže do dokumenata: varaždinska policija radi sa smanjenim kapacitetima zbog korone i godišnjih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU varaždinska je obavijestila sve građane da upravni poslovi trenutno rade uredovno sa smanjenim kapacitetima zbog oboljenja službenica koronavirusa i godišnjih odmora te mole građane građane na razumijevanje.

– Trenutno je moguće predavati zahtjeve isključivo za dokumente u žurnom postupku i moguće je podizati izrađene dokumente. Građani mogu putem sustava e-Građani dobiti i riješiti veliki broj e-usluga koje pružaju tijela javnog sektora. Napominjemo kako je još uvijek na snazi Uredba koja regulira važenje svih dokumenata kojima je istekao rok, sve do 30 dana nakon proglašenja prestanka pandemije Covid-19. Također skrećemo pozornost kako je u Varaždinskoj županiji u nazad nekoliko tjedana prisutan određeni broj novo zaraženih osoba sa koronavirusom, molimo građane da vode računa os svom zdravstvenom stanju, a posebno kada dolaze u zatvoreni prostor – pojasnili su iz PU varaždinske.

Neke opće preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Maske nisu obavezne, ali odrasli mogu i dalje nositi maske ako smatraju da su im potrebne.
Maske se posebno preporučuju svima s kroničnim bolestima koje mogu dovesti do težih oblika bolesti COVID-19 kao i osobama starije životne dobi, ako im zdravstveno stanje omogućuje nošenje maske, a posebno u situacijama i mjestima grupiranja više osoba s kojima inače ne borave.

Nastavite čitati

Život i društvo

Članovi Moto kluba Baroker pokazali veliko srce te udomljenu djecu i umirovljenike razveselil sladoledom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Zipka/Facebook

Članovi Moto kluba Baroker iz Varaždina još su jednom pokazali da imaju veliko srce.

Barokeri su se okupili i kupili hrpu sladoleda. Sladoled je otišao Udruzi udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije “Zipka” i Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin.

– Od srca hvala članovima MK Baroker na slatkoj donaciji Ledo sladoleda koja će rashladiti i razveseliti našu djecu tijekom ovih vrućih ljetnh dana – objavila je Zipka na Facebooku.

Djeca i umirovljenici sigurno će se zasladiti ovom lijepom donacijom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje