Povežite se s nama

Međimurje

Studentice MEV-a Dorotea Kostanjevec, Lorena Paljak i Lea Šenjuk na praksi razvijaju “Raj na bregu”

Objavljeno:

- dana

Tri studentice druge godine specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžmenta turizma i sporta na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu tijekom ožujka i travnja obavile su stručnu praksu u Kreativno edukativnom centru “Murai”, gdje su sudjelovale u razvoju turističke ponude Općine Sveti Juraj na Bregu.

Studentice Dorotea Kostanjevec, Lorena Paljak i Lea Šenjuk razvijale su web stranicu “Raj na bregu” kao turističku infotočku općine Sveti Juraj na Bregu.

– Moj posao je bio kreiranje Instagram i Facebook objava za stranicu “Raj na bregu”, kreiranje novih ideja za web stranicu “Raj na bregu” pod kategorijama „Iskoristi dan“ i „Rute kroz prirodu“. Objave sam radila u programu Figma za koju sam dobila edukaciju za korištenje te tako stekla novo iskustvo. Također je jedan dio mog zadatka bio izrađivanje karta za kategoriju „Rute kroz prirodu“ koje sam naučila raditi u Google kartama. Rad u “Muraiju” mogu opisati kao ugodno iskustvo, pri čemu sam upoznala nove ljude, sudjelovala na radionicama i vrlo sam zadovoljna što sam imala priliku raditi s mladim i talentiranim ljudima. Hvala Filipu, Teni i Evi na pruženoj prilici – kaže Dorotea Kostanjevec.

Ciljevi zadani na početku bili su povećanje vidljivosti samog projekta aktivnostima na web stranici, kao i pokretanje društvenih mreža, dodaje Lorena Paljak.

– Ja sam se pritom bavila kategorijama kuća za odmor te vinarija i fine hrane. Skupljajući informacije za blog objave i kreiranju slika i tekstova za društvene mreže iskusila sam kako zainteresirati turiste i kako na jednostavan način dočarati turističku ponudu. Osim toga sudjelovale smo i na radionicama, gdje smo iz prve ruke doživjele način djelovanja neprofitnih organizacija. Definitivno se u budućnosti vidim na sličnom mjestu gdje vlada opuštajuća i timska atmosfera – objašnjava Lorena.

Na nju se nadovezuje Filip Živaljić, izvršni direktor Platforme za Društveni centar Čakovec.

– Jako nam je drago da je Platforma za Društveni centar Čakovec uz projekte poput Kreativno edukativnog centra “Murai” i “Raj na Bregu” prepoznata kao poželjan poslodavac, tj. mjesto gdje mlade visokoobrazovane osobe mogu dobiti iskustvo rada u neprofitnom sektoru. Ideje koje smo dobili od studentica s MEV-a nastavit ćemo razvijati i nakon isteka prakse!

Međimurje

FOTO Među ovogodišnjim dobitnicima općinskih pohvalnica Općine Belica Mateja Vranović i Stjepan Škvorc

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: VV/Međimurska županija

Povodom obilježavanja Dana Općine Belica i blagdana sv. Petra i Pavla, u petak, 24. lipnja, održana je svečana sjednica tamošnjeg Općinskog vijeća. Obilježavanje Dana Općine započelo je prijmom nagrađenih učenika Osnovne škole Belica.

– Općina snažno podupire rad udruga, starije populacije, ali i pomaže djeci uz povećanje naknada za sufinanciranje boravka djece u oba vrtića, pomažemo učenicima osnovnih i srednjih škola te stipendiramo studente.

Očekivanja naših mještana su uvijek velika, i to je ono što nas potiče da još bolje radimo svoj posao. Imamo prekrasnu Općinu, s prekrasnim ljudima koji su aktivni u mnogobrojnim udrugama, a nama vijećnicima odgovornost je da opravdamo povjerenje koje nam je dano – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Općine Belica Petar Janušić.

Pozdravio je i uzvanike, među kojima su bili izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, župan Međimurske županije Matija Posavec, potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini te načelnici susjednih općina, predstavnici političkog, društvenog i gospodarskog života Međimurja, kao i dobitnici ovogodišnjih najviših priznanja.

Načelnik Belice Zvonimir Taradi osvrnuo se provedene projekte u protekloj godini, posebno istaknuvši zadovoljstvo što je Općina Belica dobitnica prestižne nagrade „Žuti okvir“ za održivi razvoj, znanost i obrazovanje, koju dodjeljuje magazin National Geographic Hrvatska.

– Konačno je završena atletska staza s borilištima koju će koristiti svi mještani naše općine. Projekt je vrijedan 1,6 milijuna kuna, a financijski nam je pomogla i Međimurska županija. Uređujemo i poslovne zone, išli smo u izmjene prostornog plana kako bismo svojim poljoprivrednicima omogućili sve uvjete za gradnju skladišta s hladnjačama, jer želimo razvijati poljoprivrednu proizvodnju i poticati proizvođače – istaknuo je načelnik.

Župan Matija Posavec istaknuo je da će se uz financijsku pomoć Županije krenuti u adaptaciju škola u Belici i Gardinovcu, a u suradnji za Županijskom upravom za ceste proširit će se cesta Belica – Gardinovec.

– Želja nam je da se na području Županije izgradi regionalno-distributivni centar na kojem će se skladištiti poljoprivredni proizvodi i iz kojeg će poljoprivredni proizvodi distribuirati u naše javne ustanove – dodao je.

Svečana sjednica prilika je da se za svoje uspjehe, dostignuća i rezultate nagrade istaknuti mještani općine, a ove je godine Općinsko vijeće na svojoj posljednjoj sjednici donijelo odluku o dodjeli ukupno šest nagrada.

Pohvalnicu Općine Belica dobili su Mateja Vranović, Najuzornija hrvatska seoska žena u 2021. godini, Stjepan Škvorc, amaterski pisac drama, belički Ogranak međimurske Podružnice Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, Udruga građana „Gardruža“, Nogometni klub „BSK“ i Djećji vrtić svetog Nikole. Nagrade su dodijeljene i uspješnim učenicima te njihovim mentorima.

Svečanu sjednicu uveličali su Limena glazba Belica te učenici Osnovne škole Belica.

Nastavite čitati

Međimurje

Koncertom violončelistice Ane Rucner otvoreno “Ljetno kulturanje” u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čakovečko ljeto počelo je i službeno 24. lipnja, svečanim otvaranjem događanjima bogatom manifestacijom „Ljetno kulturanje“ u atriju Staroga grada u Čakovcu. Dobro poznato “Ljeto u gradu Zrinskih” od ove godine ima novi naziv, uz drukčiji i svježiji program pod organizacijskom palicom tima iz Centra za kulturu Čakovec.

“Ljetno kulturanje” na velikoj je pozornici u atriju otvorila čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini te pozvala Čakovčanke i Čakovčane da u dva vikenda posjete sve što je za njih pripremljeno, oko 25 besplatnih programa, redom kazališnih predstava, filmskih projekcija, stand up-ova, koncerata i drugo, zaključno do 3. srpnja.

Prvi dan manifestacije donio je Chill zonu, dio za opuštanje u Perivoju Zrinskih kod sv. Jeronima te after party u Fox baru, dok je atmosferu zagrijala virtuozna violončelistica koja već više od 20 godina oduševljava sve generacije publike – Ana Rucner.

U Čakovec je stigla s novim, jedinstvenim koncertnim programom, u pratnji vrsnog rock bubnjara Marka Duvnjaka.

Publici su se predstavili programom crossover obrada klasike i novim repertoarom koji najavljuje njen singl “Bijeli anđeo”, uvertiru u novi album “Classic Balkan”. Album donosi novu epohu i poglavlje u glazbenoj karijeri poznate violončelistice, a uključuje i sjajne skladbe svjetske glazbe.

Elementi klasične, moderne i etno glazbe, uz atraktivan nastup na sceni, svrstavaju je u sam vrh domaćih izvođača na svjetskoj sceni, a čakovečka publika to je prepoznala i nagradila ovacijama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje