U Ordinarijatu Varaždinske biskupije, danas, 20. kolovoza, novoimenovani biskup mons. Bože Radoš i dosadašnji biskup mons. Josip Mrzljak primili su Ivana Čehoka, gradonačelnika Grada Varaždina.

Njihov prvi zajednički susret i upoznavanje s novoimenovanim biskupom protekli su u vedrom i otvorenom, srdačnom ozračju.

Gradonačelnik Varaždina Čehok izrazio je dobrodošlicu novoimenovanom biskupu te zahvalio dosadašnjem biskupu na svemu što je činio u proteklih dvanaest godina svoje službe u Varaždinu. Ocijenjeno je tom prigodom kako je suradnja Varaždinske biskupije i Grada Varaždina bila uvijek bila vrlo korektna i više nego zadovoljavajuća. Istaknuto je kako je bila uzorna suradnja u organizaciji kulturnih događaja, očuvanju spomeničke sakralne baštine te karitativnom djelovanju. Za unapređenje suradnje i nastavak rješavanja otvorenih pitanja dogovorom i otvorenim dijalogom između grada i biskupije založili su se svi sudionici susreta.

Bilo je riječi također o pripremama za biskupsko ređenje prečasnog Bože Radoša te o njegovom ustoličenju i uvođenju u službu koje će se, prema najavama iz biskupije, održati 24. studenog ove godine u Varaždinu. Bit će to značajan povijesni događaj, budući da će to biti prvo biskupsko ređenje u varaždinskoj katedrali. Naime, prvi biskup varaždinski pokojni mons. Marko Culej i drugi biskup mons. Josip Mrzljak biskupsko ređenje imali su u zagrebačkoj prvostolnici. Gradonačelnik Čehok ponudio je pomoć biskupiji u organizaciji tog velikog događaja, a najavio je i koncerte kojima će se Grad Varaždin zahvaliti mons. Josipu Mrzljaku te i izraziti dobrodošlicu novoimenovanom biskupu mons. Boži Radošu.

Komentari

Komentara