Povežite se s nama

Život i društvo

Svetog Huberta proslavili i lepoglavski lovci

Objavljeno:

- dana

Članovi Lovačkog društva Srnjak-Ravna Gora proslavili su 3. studenog blagdan svetog Huberta.

Dan svog nebeskog zaštitnika lovci su proslavili misnim slavljem koje je, tim povodom, u kameničkoj župnoj crkvi predvodio kamenički župnik vlč. Rafael Mikac.

Nakon misnog slavlja, proslava je nastavljena druženjem članova Društva kojima je čestitke za blagdan svetog Huberta uputio gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

– Proslava blagdana svetog Huberta prigoda je da se, uz upućenu čestitku lovcima, istakne odlična suradnja Grada Lepoglave i lovaca s gradskog područja. Ta se suradnja potvrđuje i provedbom zajedničkih projekata. Riječ je o projektima zaštite divljači čije bogatstvo predstavlja veliki potencijal za razvoj lovstva kao privredne grane koja će doprinositi ukupnom razvoju Grada Lepoglave – poručio je tom prigodom gradonačelnik Škvarić koji se pridružio članovima Lovačkog društva Srnjak u obilježavanju dana njihova nebeskog zaštitnika.

Život i društvo

Policija za vikend kontrolira imate li zimsku opremu te testira na prisutnost alkohola ili droge

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Tijekom vikenda policijski službenici će na području Postaje prometne policije Varaždin ciljano pojačano nadzirati promet i kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Obzirom na najavljeno pogoršanje vremenskih uvjeta, policija podsjeća na obvezu posjedovanja zimske opreme, te kako što sigurnije sudjelovati u prometu ukoliko su na cestama zimski uvjeti. Policijski službenici će također tijekom ovog vikenda pojačano nadzirati i posjedovanje zimske opreme na vozilima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Besplatno klizanje za lepoglavske školarce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zahvaljujući odličnom odazivu građana odlučeno je da klizalište u Lepoglavi ostane raditi sve do kraja mjeseca siječnja, što će zasigurno razveseliti one najmlađe.

Radno vrijeme klizališta je od 16 do 21 sat.

Posebno raduje i vijest kako školarci imaju mogućnost besplatnog klizanja.

– Početkom tjedna uputili smo dopis ravnateljima u kojem nudimo besplatno klizanje svim osnovnim školama na području grada Lepoglave u jutarnjim satima u sklopu nastave. Škole su s oduševljenjem prihvatile prijedlog i od sada školarci mogu pokazati svoje vještine klizanja u sklopu nastave. Veseli nas puno klizalište i pozivam sve ljubitelje klizanja da iskoriste svaku minutu i uživaju do kraja siječnja – izjavio je direktor TKIC-a Damjan Županić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje