Povežite se s nama

Život i društvo

Svim građanima Lepoglave tri mjeseca besplatnog korištenja fitness centra

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Grad Lepoglava je ponosni nositelj titule Europskog grada sporta što podrazumijeva konstantno ulaganje u sportske aktivnosti i brigu o zdravlju i fizičkim aktivnostima građana.

Programom „Vodimo brigu o zdravlju i vlastitom tijelu“ grad Lepoglava želi omogućiti građanima da korištenjem fitness centra za vrijeme COVID-19 pandemije i dalje brinu o zdravlju i vlastitom tijelu.

Središnji državni ured za šport je proveo istraživanje 2017. te došao do saznanja da gotovo dvije trećine, odnosno čak 62 % populacije Hrvatske starije od 15 godina uopće se ne bavi športskom, rekreacijskom ili drugim vidom tjelesne aktivnosti, a što su stariji, Hrvati se navedenim aktivnostima bave sve manje.

Uzimajući u obzir navedene činjenice jasno je kako građanima Lepoglave treba fitness centar, a Grad Lepoglava odlučio je na sebe preuzeti troškove otvaranja teretane kako bi građani Lepoglave mogli unaprijediti svoje zdravlje.

Rad fitness centra u jutarnjem terminu planiran je u sljedećem vremenskom periodu :

  • ponedjeljak, srijeda, petak od 9 – 13 sati.

Dezinfekcija prostora obavlja se od 13 – 14 sati, dok su slobodni i poslijepodnevni termini:

  • ponedjeljak, utorak, srijeda, četvrtak, petak od 16 -20 sati.

Na kvadraturu fitness centra Lepoglave od 100-120 m2 može istovremeno biti pet do šest osoba u prostoru, posebno se pazi na provođenje epidemioloških mjera.

Svi građani Lepoglave imat će tri mjeseca besplatnog korištenje fitness centra.

Život i društvo

Objavljen je natječaj za dodjelu stipendija Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Natječaj za dodjelu stipendija Varaždinske županije za školsku/akademsku godinu 2021./2022. objavljen je jučer, 19. listopada. Ukupno će biti dodijeljeno 65 novih stipendija, od čega 53 studentima i 12 učenicima srednjih škola.

Novost je da su stipendije povećane, pa će učenici mjesečno dobivati po 400 kuna (ranije 300 kuna), a studenti po 800 kuna (ranije 700 kuna). Stipendije se isplaćuju svih 12 mjeseci u godini, čime učenici godišnje dobivaju 4.800 kuna, a studenti 9.600 kuna.

Stipendije se dodjeljuju u četiri grupe i za svaku će biti utvrđena posebna lista reda prvenstva dobivena bodovanjem uspjeha te postignutih izvannastavnih rezultata.

U grupi zanimanja od posebnog interesa za Varaždinsku županiju stipendije se dodjeljuju, za magistre elektrotehnike, strojarstva, matematike, fizike, doktore medicine, a prvi put i za magistre tekstilnog inženjerstva i tehnologije te stručne prvostupnike tekstilne, odjevne i obućarske tehnologije.

Pravo na stipendije imaju i nadareni studenti koji studiraju na sveučilišnim i stručnim studijima, kao i izuzetno nadareni studenti iz pojedinih područja umjetnosti. Uz to, stipendije se dodjeljuju za studente i učenike loših socio-ekonomskih prilika koji studiraju na sveučilišnim ili stručnim studijima.

Novost je i to da će stipendije automatizmom dobivati i učenici srednjih škola koji su na međunarodnim natjecanjima osvojili prvu, drugu ili treću nagradu te učenik koji je izabran za najboljeg učenika završnih razreda srednjih škola.

Prijave se zajedno s dokumentima utvrđenima natječajem mogu podnijeti putem on-line prijave na službenim web stranicama Varaždinske županije www.vzz.hr ili putem pošte na adresu: Varaždinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin, s naznakom „Povjerenstvo za dodjelu stipendija Varaždinske županije“.

Rok za podnošenje prijava je 3. studenoga 2021. godine.

Online prijava, uvjeti te dokumenti za prijavu objavljeni su na internetskim stranicama Varaždinske županije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždin u subotu domaćin Državne izložbe izvornih pasmina peradi u RH

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 23. listopada, u varaždinskoj dvorani Graberje (u balonu) održat će se 7. Državna izložba izvornih pasmina peradi u Republici Hrvatskoj.

Sve počinje u 8 sati i to ocjenjivanjem izložbenih kolekcija peradi. Službeno otvorenje je u 11 sati, a nakon toga slijedi proglašenje nagrađenih.

U 13 sati počinje predavanje “Stanje i perspektiva uzgoja peradi na obiteljskim gospodarstvima Varaždinske županije”.

Zatvaranje izložbe je u 16 sati.

Svi sudionici i posjetitelji moraju imati važeću COVID potvrdu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje