IZVORPisalica

Poslovanje mnogih tvrtki postalo je gotovo nezamislivo bez interneta.

Na internetu su svi, od onih najmanjih koji su otkrili njegove čari kroz razne mobilne aplikacije i igre, do onih koji su svoje prvo internetsko pretraživanje napravili nakon ulaska u mirovinu. Pitate se, zašto je tome tako? Pa, odgovor je zapravo vrlo jednostavan. Na internetu se nalazi more zanimljivog sadržaja.

Kako kreirati zanimljiv sadržaj za internet?

No, ako mislite da ste pismeni, to ne znači da znate kreirati zanimljiv, viralan i optimiziran sadržaj za web kojeg će skupina ljudi koju želite privući uspjeti surfajući i pronaći. Pisanje za web stranice zapravo je poprilično drugačije od pisanja kratkih priča ili romana, pa čak i novinskih članaka. Pisati za web znači pisati kratko i jasno, tako da vas bilo tko može razumjeti, ali isto tako znači i pisati u odlomcima, s nekoliko podnaslova te istaknutim vrijednostima za osobu koja tekst čita.

Gdje naučiti pisati za web?

Želite li se iskušati u influencerskim vodama ili imate web stranicu na kojoj prodajete usluge ili proizvode koje je potrebno pobliže objasniti riječima, natjerajte se saznati ponešto o pisanju. Pisalica, jedna od vodećih agencija za kreiranje sadržaja za web stranice u Hrvatskoj, po prvi put organizira radionicu pisanja u Varaždinu! Radionica “Piši priču, prodano!” održat će se u Tehnološkom parku Varaždin u utorak, 26. ožujka, od 9 do 15 sati.

Više informacija o radionici potražite na www.pisalica.com ili na broj 095/197-1478.

Na radionici naučite kako:

  • napisati kvalitetan naslov
  • stilizirati tekst za internet
  • prilagoditi tekst ciljanoj publici
  • svidjeti se svojim čitateljima
  • prodati usluge ili proizvode koje nudiš
  • GRATIS: dobiti materijale za daljnje samostalno istraživanje
  • BONUS: dobiti potvrdu o sudjelovanju na radionici
  • BONUS: vježbati na svom primjeru teksta!

Tko su voditelji radionice?

Andreja Rambrot je stručnjakinja za pisanje sadržaja za digitalne medije, brendiranje te izradu online oglašavačkih strategija i kampanja. U 10-godišnjem iskustvu rada u raznim privatnim i javnim tvrtkama na vodećim marketinškim pozicijama susretala se s brojnim izazovima mikro-, malih i srednjih poduzetnika u okviru predstavljanja tvrtki na tržištu. Rješenje je ponudila putem brenda Pisalica, kojim pomaže u kreiranju i promoviranju poduzetničkih priča.

Uz navedeno, posvećena je motiviranju i edukacijama žena u pokretanju biznisa. Aktivno objavljuje edukativne članke na web stranici Pisalice i nekoliko stručnih portala. Osim što educira druge putem vlastita brenda Pisalica te kao vanjska suradnica / edukatorica na Institutu za menadžment, Web::Edukaciji i Ženskom virtualnom poduzetničkom centru, i sama je posvećena kontinuiranoj edukaciji.

Ante Malenica je specijalist za digitalno oglašavanje i prodaju. Završio je Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu – po struci dakle IT-evac. Voli „sve digitalno“ – digitalno oglašavanje, optimizaciju i dorade web stranica / aplikacija u svrhu ostvarivanje što većeg broja konverzija te čitanje krvne slike weba putem Analyticsa. Ante voli i brojke, Excel funkcije i onaj osjećaj kada nakon brojnih dorada i testiranja sve statistike pozelene, a klijent cvijeta od sreće zbog brojnih upita.

Iza sebe ima dosta spisateljskih projekata (poglavito IT i gaming industrija koje su odmalena bile njegova ljubav), nekoliko godina iskustva na području izrade kompleksnih web stranica i web trgovina (na poziciji content i project managera) te iskustvo vođenja svega digitalnog u okviru jedne veće zagrebačke poliklinike. Bilo je još nekih dobrih stvari, no da ne duljimo, sve se može pronaći na profilima njegovih društvenih mreža. Ante je također stalni predavač na Institutu za menadžment u Zagrebu.

Komentari

Komentara