Povežite se s nama

U fokusu

Treća generacija uspješnice

Objavljeno:

- dana

TEST

Jedan od najpopularnijih gradskih automobila na tržište je u svojoj trećoj generaciji stigao prije godinu dana.

Od 2002. godine proizveden je u više od 3,5 milijuna primjeraka te predstavlja najprodavaniji model Citroëna (20% prodaje u Europi). Jasno je da se od nasljednika uvijek očekuje više, a to u žestokoj konkurenciji nije nimalo lako.

Svojim specifičnim dizajnom (posebice sprijeda s povišenim “nosom”) novi C3 donosi svježinu. Odlično se uklopio u postojeću gamu (prvenstveno Picasso i C4 Cactus). Jednostavni oblici i posebni grafički elementi pridonose energičnom stavu. Posebnost ovog modela su i brojne mogućnosti personalizacije s 9 vanjskih boja, tri različite boje krova, s ili bez Airbumpa, tj. ukupno je moguće kombinirati 36 varijanti vanjskog izgleda novog Citroëna C3.

Već pri pogledu u unutrašnjost novog C3 primjetna je prostranost neočekivana za model u ovom segmentu. Iznimno su široka prednja sjedala, a i sama instrumentna ploča je vodoravnih linija, koje dodatno optički daju širinu ovome modelu. Novi je C3 osmišljen Citroënovim planom Advanced Comfort, koji mijenja obilježja udobnosti i donosi novu suvremenost. Cilj je bio postići osjećaj putnika “kao kod kuće”, odabirom boja i materijala te praktičnošću. Uspjeh je postignut, posebice u jačim paketima i dodatnoj opremi. Udobnosti putnika svakako će doprinijeti i mnoštvo praktičnih pretinaca te odlagališta u cijeloj putničkoj kabini. Čak i pretinac koji se zove “za rukavice” ispred suvozača ima obujam od čak 6,25 litara. Prtljažnik osnovnog obujma od 300 litara također premašuje prosjek u ovom segmentu te novi C3 čini praktičnijim. Karoserija ovog modela je samo s petora vrata, što također povećava praktičnost, a dio je novog trenda u ovom segmentu gdje je sve manje karoserija s troja vrata.

Testirani je model bio opremljen snažnijim benzinskim trocilindričnim PureTech pogonskim agregatom, koji iz 1,2 litre obujma razvija 82 KS. Iako ovi suhoparni podaci uz ostale tehničke karakteristike na papiru ne djeluju posebno uvjerljivo, u praksi se C3 opremljen ovime motorom pokazao sasvim solidnim i zadovoljavajućim za potrebe u ovom segmentu. Međuubrzanja, odaziv na papučicu gasa i motor koji se voli zavrtiti u više okretaje čine C3 i zabavnim za vožnju.

Srednji paket od ponuđenih (Feel) razuman je odabir i predstavlja jako dobar odnos uloženo/dobiveno, s tim da je testirani model bio još i dodatno opremljen svjetlima za maglu (1000 kn), rezervnim kotačem (700 kn), ukrasnim 3D poklopcima kotača od 16” (1500 kn) i crnim Airbump oblogama (1500 kn). Sa svom ovom opremom cijena testiranog Citroëna C3 nije prešla magičnu granicu od 100.000 kn (98.237 kn). Spomenuti Feel paket opreme nudi vam sve nužno potrebno, ali ako želite panoramski krov, navigacijski uređaj ili, primjerice, Citroënovu inovaciju ConnectedCAM, ugrađenu kameru visoke razlučivosti koja omogućuje dijeljenje slika i videa, a predstavljena je prvi put u svijetu upravo na ovome modelu, onda se morate poigrati konfiguratorom te složiti C3 upravo po svom ukusu.

Već smo pri spominjanju pogonskog agregata dali do znanja da su vozne karakteristike u praksi bolje od onih na papiru. Ovjes i podvozje u ovom slučaju na 16” kotačima (sa zimskim gumama) samo potvrđuju navedeno. Motor se brzo zavrti u visoke okretaje, mjenjač je nešto sporiji i ne voli okretaje, ali je ovjes dobro pogođen. Sjedala su nešto mekša te čine vožnju udobnijom, posebno sprijeda.

Kompaktnost novog Citroëna C3 još je jedan detalj koji je ugodno iznenađenje. Nema čudnih zvukova karoserije na platformi A PSA grupacije koja je dodatno optimirana je za ovaj model, uz dobru zvučnu izolaciju. Upravo se zato novi C3 odlikuje izvrsnim omjerom kompaktnosti i prostranosti. Spoj pseudoMcPherson ovjesa i torzione osovine nudi jedinstveno prigušivanje, što je svojstveno marki Citroën.
 

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

U fokusu

Nova godina donosi nove poslove: Prilike i za kandidate bez iskustva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Nord Produkt d.o.o. zapošljava terenskog komercijalista (m/ž) na području Međimurske i Varaždinske županije. Ključne su odgovornosti vezane za realizaciju prodajnih ciljena po razdobljima, proizvodima i planiranim prihodima, prezentaciju asortimana prema kupcima, poslove realizacije prodaje i postprodajnih aktivnosti. Od kanidata se očekuju srednja stručna sprema te radno iskustvo od najmanje dvije godine na istim ili sličnim poslovima. Potrebno je izvrsno poznavanje rada na računalu, aktivno znanje engleskog jezika te aktivna vozačka dozvola B kategorije. Prijavite se.

NTH Mobile d.o.o. u potrazi je za Customer care agentom za slovački jezik (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave se zaprimaju do 5.3. Od kandidata se očekuju napredne komunikacijske vještine i poznavanje slovačkog i engleskog jezika, poznavanje rada na računalu, inicijativna i ustrajnost, izuzetna preciznost te jasna i koncizna pisana i usmena komunikacija. Aplicirajte.

Workforce za potebe klijenta zapošljava referenta prodaje CNC strojeva i postrojenja za obradu metala (m/ž) u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji. Prijaviti se možete najkasnije do 15.3. Posao obuhvaća aktivnu potragu za novim kupcima, obilazak terena zbog praćenja potreba kupaca, planiranje, primjenu i razvoj prodajnih aktivnosti. Potrebna je minimalno srednja stručna sprema tehničkog ili ekonomskog smjera, a poželjno je iskustvo rada. Traži se napredno znanje rada na računalu te poznavanje stručnog ili engleskog jezika u govoru i pismu. Aplicirajte ovdje.

Ljekarna Katica Vodopija – Štorga zapošljava magistra farmacije (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijaviti se možete najkasnije do 19.3. Uvjeti su završen farmaceutsko-biokemijski fakultet i položen stručni ispit, posjedovanje licence za rad, usmjerenost na zadovoljstvo pacijenata te izvrsne komunikacijske vještine. Poslodavac nudi izvrsne uvjete rada i stimulirajuća primanja. Poslodavac isto tako nudi pomoć u traženju smještaja. Provjerite više putem linka.

Mehanika Štriga zapošljava prodavača rezervnih dijelova za traktore i građevinske strojeve (m/ž). Mjesto rada je Ljubešćica, a prijave se zaprimaju do 17.3. Uvjeti su minimalno završena srednja škola, poznavanje rada na računalu, komunikativnost i spremnost za rad s ljudima. Poslodavac nudi stimulativna primanja. Provjerite detalje ovdje.

MDV Plus d.o.o. zapošljava voditelja skladišta (m/ž) u Varaždinu. Prijave su otvorene do 5.3. Uvjeti su minimalno srednja stručna sprema ekonomskog ili tehničkog smjera te obvezno iskustvo s drvnim programom i građevinskim materijalom. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Više na linku.

Colas Hrvatska d.d. traži rukovatelja građevinskim strojem – rukovatelja grejderom (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a rok prijave je 26.3. Uvjeti su srednja stručna sprema tehničkog ili drugog odgovarajućeg usmjerenja, osposobljenost za rukovanje strojevima za polaganje asfalta te posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Detalje pronađite ovdje.

MIV d.d. traži vodoinstalatera (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 25.3. Uvjeti za rad su razvijene radne navike, pozitivan odnos prema radu, predispozicija za timski rad. Potrebna je srednja stručna sprema. Posao obuhvaća postavljanje novih i održavanje postojećih vodovodnih instalacija, odvoda, montaža novih sanitarnih uređaja. Više na linku.

Utiliter d.o.o. traži komercijalista u prodaji (m/ž) u Varaždinu. Prijave se zaprimaju do 1.3. Potrebno je više osoba na poziciji. Očekuje se srednja stručna sprema i godinu dana radnog iskustva. Potrebna je vozačka dozvola B kategorije. Posao obuhvaća obilazak prodajnih mjesta, rad po unaprijed dogovorenim i definiranim dnevnim rutama obilazaka prodajnih mjesta i slično. Detalje pronađite ovdje.

LTH Alucast d.o.o. traži transportnog radnika (m/ž) u Čakovcu. Možete aplicirati do 31.3. Rad uključuje izvođenje unutarnjeg transporta, pravilno slaganje i preslagivanje robe u skladu s propisima, nadzor stanja viličara i uređaja na njemu. Potrebna je srednja stručna sprema. Provjerite više ovdje.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Od 1. ožujka mijenja se i vozni red Vincekovih buseka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zbog nešto povoljnije epidemiološke situacije, mijenja se vozni red buseka tvrtke Vincek koja na temelju Ugovora o koncesiji obavlja komunalnu djelatnost prijevoza putnika u javnom prometu na području Grada Varaždina

Novi vozni red na svim linijama primjenjivat će se od 1. ožujka.

Koncesionar je dužan pridržavati se odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te općih i posebnih preporuka HZJZ za sprječavanje zaraze.

Nastavite čitati