Povežite se s nama

Međimurje

U Goričanu od danas trodnevni slavljenički program za sve generacije povodom Dana Općine

FOTO: Studio VIPRO

Objavljeno:

- dana

Danas, na samo Ivanje, započinje obilježavanje Dana Općine Goričan. Općinski načelnik Emanuel Sinković zadovoljan je što ove godine sve mještane, ali i posjetitelje očekuje zaista bogat program.

Osvrnuvši se na prvu godinu mandata, načelnik Sinković naglasio je kako je suradnja s Općinskim vijećem i više nego dobra, što potvrđuje i činjenica da se gotovo sve odluke donose jednoglasno. Potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 15 milijuna kuna, što su tri godišnja proračuna Općine, aktualna uprava u prvih godinu dana zacrtala je put kojim Goričan mora dalje.

– Potrudili smo se pripremiti šarolik program za sve generacije. Siguran sam da će svi koji nas posjete uživati, jer nam druženja i zabave svima nedostaje. Vjerujem da će nas poslužiti i dobro vrijeme i da ćemo se svi, barem nakratko, opustiti uz dobru glazbu, hranu i piće. Pozivam sve da nam se pridruže, bit će nam drago da vas možemo ugostiti – poručio je Sinković.

Prije središnjeg dijela proslave, svečane sjednice Općinskog vijeća bit će održana sveta misa, dok je nakon sjednice predviđeno otvorenje edukacijsko-prezentacijskog centra na Šuderici uz party dance zvijezda 90-ih: Elle, Minee i Ivane Banfić.

Na svečanoj sjednici načelnik će se osvrnuti na prošlo jednogodišnje razdoblje i projekte realizirane u tome razdoblju, kao i na buduće planove. Bit će to i prilika da se Općina dodjelom priznanja najzaslužnijim mještanima zahvali za požrtvovnost, trud i vrijeme koje nesebično daju za dobrobit cijele zajednice.

– Svečana sjednica uvijek je prilika da vidimo što smo od zacrtanog uspjeli realizirati, ali ono što je još važnije, osim pogleda unazad, pogled je u budućnost na koju uvijek gledamo puni optimizma. Osim što smo od preuzimanja vlasti intenzivno krenuli s apliciranjem na razne natječaje kako bismo u Općinu Goričan privukli što više europskih sredstava, povećali smo ulaganja u ljude na svim razinama i sa svime time nastavljamo i dalje – kaže Sinković.

Program se nastavlja u subotu, 25. lipnja. U 10 sati na graničnom prijelazu Goričan u čast Ukrajinaca pogođenih ratom posadit će se drvo, a u 13 sati na Šuderici započinje natjecanje u kuhanju udruga pod nazivom „Kulinarske tajne Gorčkih udruga“ uz pratnju Gorčkih bandista i gostiju iz Mađarske.

Subotnji popodnevni program nastavlja se u 16 sati besplatnom degustacijom hrane koju će pripremati udruge, a uz sportske igre mladih i roditelja proglasit će se najbolji kuhar kao i najspretniji sportskim igrama.

Od 19 sati povodom obilježavanja 25 godina nastupit će Puhački orkestar Goričan, nakon čega će sve prisutne do kasno u noć zabavljati Vlado Kalember i Srebrna krila te DJ Alan i band Noćna smjena za warm up i after.

Posljednji dan slavlja Dana Općine, u nedjelju, 26. lipnja, počinje u 10.30 svečanom svetom misom, a potom od 15 sati predviđen je program streličarstva za djecu i odrasle, pri čemu će posjetitelji moći vježbati gađanje na interaktivnim elektroničkim metama. Nastupom mažoretkinja i pripremom međimurske turske kave s rumom i jajem by Mateja Munka od 16.30 sati nastavlja se popodnevni dio programa, a od 17.30 sati predviđena je smotra KUD-ova uz folklor, predstavu i mimohod te nastup tamburaškog sastava Vragolani.

Bogat program tijekom triju dana dodatno će obogatiti i zabavni park i lunapark za djecu, a iz Općine Goričan pozivaju sve posjetitelje da svojim dolaskom uveličaju ovu trodnevnu proslavu.

Međimurje

U kolovozu besplatne pripreme za maturu iz matematike za one koji žele upisati MEV

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I dok su upisi u tijeku, stižu dobre vijesti za buduće studente! Međimursko veleučilište u Čakovcu organizira besplatne pripreme za maturu iz matematike za sve učenike koji su podnijeli prijavu za upis na jedan od smjerova na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.

Pripreme će se održati u prostorima Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, na adresi Bana J. Jelačića 22/a, Čakovec, dana 16., 17., 19. i 23. kolovoza od 9:00 do 12:00 sati.

Prijaviti se možete putem e-mail adresa: [email protected] ili [email protected]

Za sve dodatne informacije zainteresirani učenici mogu poslati upite na navedene e-mail adrese.

Nastavite čitati

Međimurje

Mursko Središće: Šetnica sv. Barbare širit će se nizvodno prema Podturnu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće nastavlja s projektom proširenja kapaciteta i sadržaja na popularnoj Šetnici sv. Barbare. Naime, već dulje vrijeme postoji ideja za njezino proširenje i nizvodno od Murskog Središća sve do Podturna.

Tim je povodom u Murskom Središću održan sastanak na kojem je projektant Lorand Klemenčić koji je dosad projektirao sve sadržaje na Šetnici sv. Barbare prezentirao idejno rješenje njezina produžetka kroz naselja Peklenica, Križovec, Miklavec, Ferketinec i Podturen, a u budućnosti i sve do ušća Mure u Dravu kod Legrada. Na sastanku su bili gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, gradski pročelnik Josip Sršan i načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović.

Već za ovaj tjedan je planiran sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda s kojima se surađivalo na uređenju šetnice prema Svetom Martinu na Muri. Želja je urediti servisne puteve Hrvatskih voda koji bi također bili u funkciji pješačkih i biciklističkih staza.

– I kod ovog projekta na prvome mjestu bit će zaštita prirode jer niti jedan zahvat neće zadirati u prirodni okoliš rijeke Mure – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje