Povežite se s nama

Život i društvo

U Ivancu asfaltiran pješački spoj Nazorova-Šabanova, uređeno i 13 novih parkirnih mjesta

Objavljeno:

- dana

U srijedu, 9. listopada, položen je asfalt na novi pješački spoj na potezu od Šabanove ulice do parkirališta stambenih zgrada u Nazorovoj ulici.

Time je ovaj frekventan pravac sada adekvatno uređen kao kvalitetna pješačka cesta.

Uz oborinsku odvodnju uređenu između dvaju redova garaža, na ulazu iz Šabanove sagrađeno je i 13 novih parkirnih mjesta koja su uređena na način da su na njima postavljene travnate rešetke.

Ovi radovi izvedeni su u sklopu ovogodišnjeg gradskog programa radova na modernizaciji nerazvrstanih cesta u koji se ove godine ulaže gotovo 3.4 milijuna kuna.

Grad Ivanec je izvođenje radova dodijelio PZC-u Varaždin.

S obzirom na to da se istovremeno izvode radovi na rekonstrukciji dijela Gajeve ulice u neposrednoj blizini, modernizirana cestovna i prateća infrastruktura (nova parkirališta, pojačana rasvjeta pješačkih prijelaza) uvelike će pridonijeti novom urbanom uređenju ovog centralnog gradskog kvarta.

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati