Potpredsjednika Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar posjetio je u četvrtak, 10. listopada, Lepoglavu.

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić je ministra upoznao s detaljima napretka projekata sufinanciranih od strane Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Naime, kraju se privodi energetska obnova zgrade gradske uprave Grada Lepoglave.

Također, ministar Štromar svečano je s građanima otvorio nanovo asfaltiranu dionicu ceste Antekolovići – Huđi u Žarovnici. Radovi su bili vrijedni nešto više od 900.000 kuna, a zahvaljujući natječaju Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Grad Lepoglava je ostvario potporu u visini od 391.000 kuna.

U posljednje dvije godine Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja s 1,6 milijuna kuna sufinanciralo je 3,3 milijuna kuna vrijedne projekte i programe koje je Grad Lepoglava prijavio na natječaje navedenog ministarstva.

– Drago mi je da postoji netko, a to je ministar Štromar, tko razumije naše potrebe i pruža nam potporu u ostvarenju naših ciljeva, a cilj nam je ravnomjeran razvoj našeg grada. Zahvaljujući ovako značajnim potporama sanirali smo klizišta koja predstavljaju veliki problem, uredili ceste kojima osiguravamo mobilnost naših građana i otvaramo nova gradska područja, a energetski obnavljamo zgradu gradske uprave. Zahvaljujući dobivenim potporama u proračun nam ostaju sredstva koja koristimo za druge projekte i programe kao što je nedavno pokrenut program potpore mladim obiteljima kod izgradnje ili kupnje, odnosno uređenja vlastitog doma – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.
Gradonačelnik Škvarić istaknuo je i da je Grad raspisao natječaj za iskazivanje interesa za gradnju POS stanova u Lepoglavi.

– Sve ove projekte i programe podupiremo ne zbog gradonačelnika, mene ili samih projekata, provodimo ih zbog ljudi. Neki me prijavljuj zbog sukoba interesa, a moj je interes da građani žive bolje. Ispravljamo i nepravdu prema sjeveru Hrvatske koji nije dobivao dovoljno – istaknuo je Štromar čije ministarstvo s nešto više od 600.000 kuna sufinancira projekt energetske obnove zgrade gradske uprave u Lepoglavi. Projekt je vrijedan nešto više od milijun kuna, a uz Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja projekt s 309.661 kuna sufinancira i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Komentari

Komentara