Povežite se s nama

Međimurje

U Međimurje stiglo čak 500 milijuna bespovratnih kuna

Objavljeno:

- dana

USPJEH

Regionalna razvojna agencija Međimurje (REDEA), u suradnji s Međimurskom županijom i Tehnološko-inovacijskim centrom, bila je domaćin konferencije na temu „Kako smo iskoristili EU sredstva u Međimurju u 2017. godini i koje su prilike pred nama“.

Još jednom je potvrđeno da upravo Međimurska županija, s obzirom na broj stanovnika i veličinu županije, prednjači u broju projekata i dobivenim novcima iz europskih fondova.

Predavanja

Ovakav rezultat u provedbi projekata nije slučajnost, s obzirom na to da Županija već godinama sustavno radi na pripremi detaljnih dokumentacija, koje dobivaju najviše ocjene europskih institucija koje odlučuju o dodjeli bespovratnih sredstava

– Dogradnja Bolnice 50 milijuna kuna, revitalizacija Staroga grada Zrinskih 42 milijuna kuna, izgradnja Studentskog doma 9 milijuna kuna, projekti Aglomeracije 380 milijuna kuna. Sve su to projekti za koje je novac osiguran iz EU fondova. I na tome nećemo stati. Pokušat ćemo završiti sve postojeće projekte, a već sada imamo nove vizije, ideje i pred završetkom projektnu dokumentaciju za nove projekte. Stoga je evidentno da ćemo nastaviti veliki, dosad najveći investicijski ciklus u Međimurju i to preko naše razvojne agencije prezentirati javnosti – istaknuo je župan Matija Posavec.

Uvodne prezentacije održali su direktorica REDEA-e Sandra Polanec Marinović, s temom „Pregled ključnih projekata u Međimurskoj županiji financiranih iz ESI fondova“, zatim direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje Ivan Plačko, pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU Dragan Jelić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric te predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec.

– U Međimurskoj županiji je oko 700 milijuna kuna vrijednosti projekata koji se provode, od čega je 500 milijuna bespovratnih sredstava. Prijavili ste se na sve na što ste se mogli prijaviti. Zbog toga služite kao primjer drugima – rekao je pomoćnik ministrice Dragan Jelić.

Županija već u pripremi ima nove projekte koje će aplicirati prema EU fondovima

Osim što su na konferenciji prezentirani uspješni primjeri apliciranih projekata, cilj ovog okupljanja bio je predstavljanje mogućnosti financiranja projekata javnog sektora i poduzetnika iz europskih strukturnih i investicijskih fondova za razdoblje do 2020. godine s osvrtom na projekte u provedbi.

– Ova godina je stvarno bila dobra što se tiče tih projekata financiranih iz EU fondova. Možemo reći da su na naplatu došle godine i godine priprema. Iznimno velik broj projekata nam je prošao, a to je podatak koji najviše zanima javnost – zaključila je direktorica REDEA-e Sandra Polanec Marinović.

Izvor: RT
Foto:

Međimurje

Prijam kod Cividini za Čakovečke mažoretkinje: „One su promotori i duša ovoga grada“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Advent u Gradu Zrinskih tradicionalno je započeo nastupom Čakovečkih mažoretkinja uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra u centru Čakovca.

Kako bi im čestitala, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini priredila je prijam na kojem je sudjelovalo 11 djevojaka, članica Čakovečkih mažoretkinja i Twirling kluba Čakovec, na čelu s trenericama Smiljanom Nedeljko i Leonom Posavec.

Mažoretkinje su pritom iskoristile priliku da zahvale na kontinuiranoj podršci Grada, posebice za nedavno održano Europsko prvenstvo u Poreču, gdje su mlade Čakovčanke ponovno ostvarile zapažene rezultate.

Zara Nedeljko, Katja Kolac, Ena Kovačić, Nika Kovačić, Karolina Horvat, Tara Vidović, Emily Vuk i Anita Bulat osvojile su srebro u kategoriji Batonlag Team juniori, dok su Zara Nedeljko i Katja Kolac osvojile 6. mjesto u kategoriji duet s rekvizitima kadeti.

Twirling klub Čakovec pak je na Europskom prvenstvu u Poreču također postigao odlične rezultate – Mia Nedeljko osvojila je zlato u kategoriji strutting x juvenile, a u kategoriji stutting youth nastupila je i Tara Vidović te imala zapaženi nastup.

Članice ove ekipe još su Klara Golubić, Hana Pfeifer Kacian, Taša Gotal, Franka Strnad, Leona Huzjak i Zita Miličević, a trenerski tim još čini trenerica Iva Merdanović.

Gradonačelnica je naglasila da niz godina prati njihov rad te da iznimno cijeni sve napore koje ulažu u stvaranje ovakvih vrhunskih rezultata i činjenicu da su svojom predanošću, kvalitetom i rezultatima jedan od prepoznatljivih i ljepših promotora, prava duša grada.

– Po vrhunskim Čakovečkim mažoretkinjama znam da kada je osoba jednom mažoretkinja, ostaje zauvijek mažoretkinja. Za to su zaslužne vrhunske trenerice i roditelji koji se nesebično daju u vašu udrugu. Čestitam svima i sretno na državnom prvenstvu u Požegi – rekla je Cividini.

Nastavite čitati

Međimurje

Koronavirus: u Međimurju pada broj zaraženih, evidentirano 8 novih slučajeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

koronavirus, korona, ilustracija, cjepivo

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirana su 4 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 6. prosinca županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljen je 1 pozitivan slučaj kod osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirane su 273 osobe te su evidentirana 3 pozitivna nalaza, što je 1,1 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 153 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 990.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 119 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 7 pacijenata, otpušteno je 5 pacijenta, 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Preminula je 1 osoba, muška osoba stara 88 godina.

Na današnji dan 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji na testiranja PCR metodom iznosi 835 pozitivnih na 100.000 stanovnika, što je manje u odnosu na tjedan ranije kada je incidencija bila 982.

14-dnevna incidencija iznosi 1817, dok je tjedan ranije iznosila 2278 pozitivnih na 100.000 stanovnika. U proteklih sedam dana PCR-om je testirano 2145 osoba te je udio pozitivnih u broju testiranja 42,8 %. Sve epidemiološke brojke i u ovome tjednu bilježe pad.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine, cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani, kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje