Povežite se s nama

Međimurje

U Međimurje stiglo čak 500 milijuna bespovratnih kuna

Objavljeno:

- dana

USPJEH

Regionalna razvojna agencija Međimurje (REDEA), u suradnji s Međimurskom županijom i Tehnološko-inovacijskim centrom, bila je domaćin konferencije na temu „Kako smo iskoristili EU sredstva u Međimurju u 2017. godini i koje su prilike pred nama“.

Još jednom je potvrđeno da upravo Međimurska županija, s obzirom na broj stanovnika i veličinu županije, prednjači u broju projekata i dobivenim novcima iz europskih fondova.

Predavanja

Ovakav rezultat u provedbi projekata nije slučajnost, s obzirom na to da Županija već godinama sustavno radi na pripremi detaljnih dokumentacija, koje dobivaju najviše ocjene europskih institucija koje odlučuju o dodjeli bespovratnih sredstava

– Dogradnja Bolnice 50 milijuna kuna, revitalizacija Staroga grada Zrinskih 42 milijuna kuna, izgradnja Studentskog doma 9 milijuna kuna, projekti Aglomeracije 380 milijuna kuna. Sve su to projekti za koje je novac osiguran iz EU fondova. I na tome nećemo stati. Pokušat ćemo završiti sve postojeće projekte, a već sada imamo nove vizije, ideje i pred završetkom projektnu dokumentaciju za nove projekte. Stoga je evidentno da ćemo nastaviti veliki, dosad najveći investicijski ciklus u Međimurju i to preko naše razvojne agencije prezentirati javnosti – istaknuo je župan Matija Posavec.

Uvodne prezentacije održali su direktorica REDEA-e Sandra Polanec Marinović, s temom „Pregled ključnih projekata u Međimurskoj županiji financiranih iz ESI fondova“, zatim direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje Ivan Plačko, pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU Dragan Jelić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric te predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec.

– U Međimurskoj županiji je oko 700 milijuna kuna vrijednosti projekata koji se provode, od čega je 500 milijuna bespovratnih sredstava. Prijavili ste se na sve na što ste se mogli prijaviti. Zbog toga služite kao primjer drugima – rekao je pomoćnik ministrice Dragan Jelić.

Županija već u pripremi ima nove projekte koje će aplicirati prema EU fondovima

Osim što su na konferenciji prezentirani uspješni primjeri apliciranih projekata, cilj ovog okupljanja bio je predstavljanje mogućnosti financiranja projekata javnog sektora i poduzetnika iz europskih strukturnih i investicijskih fondova za razdoblje do 2020. godine s osvrtom na projekte u provedbi.

– Ova godina je stvarno bila dobra što se tiče tih projekata financiranih iz EU fondova. Možemo reći da su na naplatu došle godine i godine priprema. Iznimno velik broj projekata nam je prošao, a to je podatak koji najviše zanima javnost – zaključila je direktorica REDEA-e Sandra Polanec Marinović.

Izvor: RT
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje