Povežite se s nama

Međimurje

U Međimurju 17 novozaraženih koronom, u bolnici je 14 pacijenata

koronavirus, covid 19, korona, ilustracija

Objavljeno:

- dana

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 72 uzorka, od čega je evidentirano 15 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 20,8% pozitivnih od broja testiranih, priopćio je 12. travnja županijski Stožer civilne zaštite.

Brzim antigenskim testiranjem potvrđena su 2 pozitivna pacijenta na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata oporavila se 41 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 186.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 121.070 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 14 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 7 osoba, otpuštene su 4 osobe. Nema preminulih osoba.

Građani se mogu cijepiti utorkom i petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

Iznimno, zbog nadolazećih blagdana, u petak, 15. travnja 2022. godine, cijepljenje će s provoditi samo od 9 do 11 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije.

Prema mjestu prebivališta u periodu od 04. 04. 2022. do 10. 04. 2022. godine, 87 je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 11 na području grada Mursko Središće, 14 na području grada Preloga, 8 na području općine Belica, 2 na području općine Dekanovec, 7 na području općine Domašinec, 17 na području općine Donja Dubrava, 9 općine Donji Kraljevec, 12 općine Donji Vidovec, 3 općine Goričan, 7 općine Gornji Mihaljevec, 12 općine Kotoriba, 8 općine Mala Subotica, 32 općine Nedelišće, 9 općine Podturen, 10 općine Pribislavec, 7 općine Selnica, 8 općine Strahoninec, 12 općine Sveta Marija, 9 općine Sveti Juraj na Bregu, 7 općine Sveti Martin na Muri, 4 općine Šenkovec, 7 općine Štrigova i 3 općine Vratišinec, dok ovaj tjedan nema pozitivnih slučajeva nema u općini Orehovica. 

Međimurje

U kolovozu besplatne pripreme za maturu iz matematike za one koji žele upisati MEV

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I dok su upisi u tijeku, stižu dobre vijesti za buduće studente! Međimursko veleučilište u Čakovcu organizira besplatne pripreme za maturu iz matematike za sve učenike koji su podnijeli prijavu za upis na jedan od smjerova na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.

Pripreme će se održati u prostorima Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, na adresi Bana J. Jelačića 22/a, Čakovec, dana 16., 17., 19. i 23. kolovoza od 9:00 do 12:00 sati.

Prijaviti se možete putem e-mail adresa: [email protected] ili [email protected]

Za sve dodatne informacije zainteresirani učenici mogu poslati upite na navedene e-mail adrese.

Nastavite čitati

Međimurje

Mursko Središće: Šetnica sv. Barbare širit će se nizvodno prema Podturnu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće nastavlja s projektom proširenja kapaciteta i sadržaja na popularnoj Šetnici sv. Barbare. Naime, već dulje vrijeme postoji ideja za njezino proširenje i nizvodno od Murskog Središća sve do Podturna.

Tim je povodom u Murskom Središću održan sastanak na kojem je projektant Lorand Klemenčić koji je dosad projektirao sve sadržaje na Šetnici sv. Barbare prezentirao idejno rješenje njezina produžetka kroz naselja Peklenica, Križovec, Miklavec, Ferketinec i Podturen, a u budućnosti i sve do ušća Mure u Dravu kod Legrada. Na sastanku su bili gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, gradski pročelnik Josip Sršan i načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović.

Već za ovaj tjedan je planiran sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda s kojima se surađivalo na uređenju šetnice prema Svetom Martinu na Muri. Želja je urediti servisne puteve Hrvatskih voda koji bi također bili u funkciji pješačkih i biciklističkih staza.

– I kod ovog projekta na prvome mjestu bit će zaštita prirode jer niti jedan zahvat neće zadirati u prirodni okoliš rijeke Mure – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje