Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata testirane su 303 osobe, od čega je evidentirano 77 novopozitivnih osoba u Međimurskoj županiji, priopćio je 28. listopada Stožer civilne zaštite Međimurske županije.

U protekla 24 sata ozdravila je 41 osoba. U mjeri samoizolacije se trenutno nalazi 899 osoba. Do sada su ukupno uzeta 12.362 uzorka.

U Županijskoj bolnici Čakovec je u ovom trenutku hospitalizirano 37 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19.

U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muškarac star 91 godinu s brojnim kroničnim bolestima i karcinomom pluća. Na respiratoru se nalaze dvije osobe.

Stožer Civilne zaštite Međimurske županije poziva građane da, s obzirom na nadolazeće blagdane Svih svetih i Dušnog dana, groblja posjete tijekom cijelog tjedna uoči blagdana uz obavezno korištenje maski na grobljima.

Mise na grobljima održavat će se u skladu s uputama i preporukama za vjerske obrede na otvorenome Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kod kojih je obavezna fizička distanca od 1,5 metara i nošenje zaštitne maske.

Na snazi su preporuke za poslodavce prema kojima su obavezni smanjiti fizički kontakt između zaposlenika, kad god je to moguće, uvesti rad od kuće, kad je to moguće s obzirom na narav posla, uvesti klizno radno vrijeme gdje je to moguće, organizirati rad u smjenama, odnosno skupinama gdje je to moguće i smanjiti broj fizičkih sastanaka na najmanju moguću mjeru.

Komentari

Komentara