Veliko ulaganje

U prostorijama Hrvatskih voda u Zagrebu potpisani su ugovori o sufinanciranju dva velika infrastrukturna projekta na području Međimurske županije ukupne vrijednosti 370 milijuna kuna.

Prvi projekt vezan je uz Aglomeraciju Donja Dubrava. Ukupna predvidiva vrijednost cjelokupnog projekta iznosi više od 236 milijuna kuna od čega su prihvatljivi troškovi 189 milijuna kuna, a bespovratna sredstva iz europskih fondova iznose 135,7 milijuna kuna. Ovim projektom predviđena je izgradnja sustava odvodnje sanitarnih otpadnih voda na području Grada Preloga te općine Sveta Marija, Donji Vidovec, Donja Dubrava i Kotoriba, kao i izgradnja centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na području Donje Dubrave.

Drugi projekt vezan je uz Aglomeraciju Mursko Središće, čija je vrijednost oko 227 milijuna kuna, od čega će se kroz europske fondove sufinancirati s oko 129 milijuna kuna. Realizacijom ovog projekta sustav odvodnje otpadnih voda dobit će Grad Mursko Središće, kao i općine Vratišinec, Selnica i Sveti Martin na Muri. Također je predviđena rekonstrukcija dijela postojećeg sustava odvodnje u naselju Mursko Središće, te izgradnja središnjeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Uz ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Čorića, generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i direktora Međimurskih voda Vladimira Topolnjaka, svečanosti potpisivanje ugovora sudjelovali su međimurski župan Matija Posavec kao i gradonačelnici te načelnici gradova i općina uključenih u projekt.

Izvor:
Foto: Međimurska županija

Komentari

Komentara