Povežite se s nama

Međimurje

U Međimursku županiju stiže više od 370 milijuna kuna za novu kanalizacijsku mrežu

Objavljeno:

- dana

Veliko ulaganje

U prostorijama Hrvatskih voda u Zagrebu potpisani su ugovori o sufinanciranju dva velika infrastrukturna projekta na području Međimurske županije ukupne vrijednosti 370 milijuna kuna.

Prvi projekt vezan je uz Aglomeraciju Donja Dubrava. Ukupna predvidiva vrijednost cjelokupnog projekta iznosi više od 236 milijuna kuna od čega su prihvatljivi troškovi 189 milijuna kuna, a bespovratna sredstva iz europskih fondova iznose 135,7 milijuna kuna. Ovim projektom predviđena je izgradnja sustava odvodnje sanitarnih otpadnih voda na području Grada Preloga te općine Sveta Marija, Donji Vidovec, Donja Dubrava i Kotoriba, kao i izgradnja centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na području Donje Dubrave.

Drugi projekt vezan je uz Aglomeraciju Mursko Središće, čija je vrijednost oko 227 milijuna kuna, od čega će se kroz europske fondove sufinancirati s oko 129 milijuna kuna. Realizacijom ovog projekta sustav odvodnje otpadnih voda dobit će Grad Mursko Središće, kao i općine Vratišinec, Selnica i Sveti Martin na Muri. Također je predviđena rekonstrukcija dijela postojećeg sustava odvodnje u naselju Mursko Središće, te izgradnja središnjeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Uz ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Čorića, generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i direktora Međimurskih voda Vladimira Topolnjaka, svečanosti potpisivanje ugovora sudjelovali su međimurski župan Matija Posavec kao i gradonačelnici te načelnici gradova i općina uključenih u projekt.

Izvor:
Foto: Međimurska županija

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje