Povežite se s nama

Život i društvo

U Novom Marofu “Naša mala klinika”, “Pingvini s Madagaskara” i najbolje krafne ikad!

Objavljeno:

- dana

DJEČJI FAŠNIK V MAROFU

Više od 400 mališana iz vrtića s područja grada Novog Marofa te gosti iz vrtića iz Ljubešćice kao i članovi novomarofskog DND-a sudjelovalo je u subotnjoj fašničkoj povorci u sklopu “Dječjeg fašnika v Marofu”.

Maštovitih maski nije nedostajalo, od tortica, digitrona, snježnih kraljeva i kraljica do “Pingvina s Madagaskara”, “Minionsa” do “Naše male klinike”.

– Sretna dječja lica i veselje najveće su zadovoljstvo nas organizatora i definitivno ovo mi je jedna od najdražih naših manifestacija. Svi oni koji su stigli danas na fašnik nagrađeni su za svoj trud – rekla je Renata Horvatić iz Turističke zajednice grada Novi Marof, koja je zajedno s Pučkim otvorenim učilištem i vrtićima organiziralo manifestaciju, u koju se uključio Grad Novi Marof s krafnama.

Vrhunac dječjeg fašnika bilo je predstavljanje na pozornici i preuzimanje ključeva grada od gradonačelnika Novog Marofa Siniše Jenkača, koji zbog toga nije bio nimalo žalostan.

– Drago mi je što ova manifestacija iz godine u godinu privlači sve veću pozornost. Svaka čast tetama u vrtićima, koje su u još jednom pokazale koliko vole svoj posao i koliko se, zajedno s mališanima, trude osmisliti sadržaje u kojima mališani mogu pokazati svoju kreativnost – izjavio je Jenkač.

Kako je bilo jutros na “Dječjem fašniku v Marofu” pogledajte u fotogaleriji.

 

Izvor:
Foto: Grad Novi Marof

Život i društvo

Petrijanec: u ponedjeljak počinje podjela besplatnih kanti za otpadnu plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Petrijanec od ponedjeljka organizira podjelu besplatnih spremnika (žutih kanti) za otpadnu plastiku u domaćinstvima (umjesto sadašnjih žutih vreća).

Podjela kanti bit će prema slijedećem rasporedu:

PONEDJELJAK, 18.10.2021.

– MAJERJE – od 09:00 do 17:00, lokacija: Društveni dom u Majerju, Ulica Stjepana Radića 113

UTORAK, 19.10.2021.

– PETRIJANEC – od 09:00 do 17:00, lokacija: Općina Petrijanec, Ulica Vladimira Nazora 157

SRIJEDA, 20.10.2021.

– NOVA VES PETRIJANEČKA – od 09:00 do 17:00, lokacija: Društveni dom u Novoj Vesi Petrijanečkoj, Ulica Ljudevita Gaja 1

ČETVRTAK, 21.10.2021.

– DRUŽBINEC – od 09:00 do 17:00, lokacija: Društveni dom u Družbincu, Dravska ulica 8

PETAK, 22.10.2021.

– STRMEC PODRAVSKI – od 09:00 do 17:00, lokacija: Društveni dom u Strmcu Podravskom, Ulica braće Radić 92

SUBOTA, 23.10.2021.

– ZELENDVOR – od 09:00 do 17:00, lokacija: kod bivše “Čikubane”, Ulica Ljudevita Gaja

Mještani mogu svoju žutu kantu podići neovisno o mjestu stanovanja na bilo kojoj lokaciji, ovisno koja im je bliža ili u terminu koji im bolje odgovara.

Skreće se pozornost mještanima da je podizanje kanti moguće uz predočenje osobne iskaznice nositelja računa (korisnika usluge) te uplatnice zbog preuzimanja šifre i da pravo na žutu kantu imaju korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada s područja Općine Petrijanec.

U isto vrijeme kod preuzimanja žutih kanti za plastiku moći će se iskazati interes za tzv. ljubičaste kante – kante za pelene za djecu ali istu mogu zatražiti  i osobe s invaliditetom koje koriste pelene, kao i osobe s inkontinencijom.

Ovisno o interesu u suradnji sa javnim davateljem usluge prikupljanja otpada Čistoćom ista će se usluga zbrinjavanja pelena moći koristiti od siječnja 2022.godine.

Nastavite čitati

Život i društvo

Počinje sanacija klizišta na cesti Madžarevo – Topličica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Novog Marofa izvode se brojni radovi na komunalnoj infrastrukturi, a jedan od njih je i sanacija klizišta na nerazvrstanoj cesti Madžarevo – Topličica.

Naime, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač potpisao je ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti br. NC 1-076 Madžarevo – Topličica s predstavnikom izvođača koji je u postupku jednostavne nabave izabran kao najpovoljniji, direktorom tvrtke NIGRAD d.o.o. iz Varaždina Slobodanom Dimitrijevićem.

Vrijednost radova je 500.546,50 kuna s PDV-om, a vremensko razdoblje izvođenja radova je dva mjeseca.

Sanaciju klizišta u nerazvrstanoj cesti NC 1-076 u naselju Topličica Hrvatske vode sufinanciraju sa 60 posto, a Grad Novi Marof s preostalih 40 posto iznosa.

– Iako ovo nisu višemilijunski iznosi i veliki radovi, a i takvih je bilo i planira se na području Grada Novog Marofa, svaka kuna koju uložimo u radove na unapređenju infrastrukture je važna. Ovo nije veliko klizište, ali je na našoj nerazvrstanoj cesti i to ćemo sada riješiti. Zahvaljujem Hrvatskim vodama jer nas veseli svaka kuna koja za projekte na području Grada Novog Marofa dolazi iz drugih izvora – poručio je Jenkač.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje